Efterårsferiefiskeri ved Skolesøen i Hvalsø

Skal du ned og fange en af Skolesøens flotte karper i efterårsferien? Skolesøen er nemlig hjemsted for både karper, skaller, aborrer, karusser og sågar guldfisk! Onsdag d. 17. oktober har Lejre Kommune givet tilladelse til at fiske ved søen, og det er en oplagt mulighed for at komme ud og nyde det friske efterårsvejr i de hyggelige omgivelser. Har du aldrig prøvet at fiske før eller mangler du en fiskestang? Så er der alligevel mulighed for at få en god oplevelse ved søen. En guide fra Fishing Zealand, står nemlig klar med både hjælp og udlån af fiskestænger. Kig derfor forbi skolesøen, hvor vi hygger og fisker mellem 10 og 14. Du er naturligvis også velkommen som voksen, men da arrangementet primært er for børn og unge, så ser vi gerne at du inviterer et par fra målgruppen med på tur. Tilmelding til fisketuren, sker ved at sende en mail til henrik@megalops.dk

Aktiviteter med vandløbsrestaurering

10. oktober:

Sikring af passage ved Ellerendens udløb.

I de seneste par år, har Den sjællandske Grusbande i samarbejde med Tuse Å’s Ørredsammenslutning, lodsejer Johan Scheel fra Ryegaard og Lejre Kommune, sikret passage ved Ellerendens udløb, således at havørreder fra Isefjorden har kunnet vandre op på gydestrækningerne i det lille fine ørredvandløb.

Det gør vi også i år.

Arrangementet er planlagt til onsdag den 10. oktober med mødetid kl. 15.15 på P-pladsen ved Munkholmbroen (østsiden). Adressen er: Munkholmvej 325, 4300 Holbæk.

Medbring waders, støvler og gerne river, skovle, spader, le, buskrydder og den slags redskaber, for der er behov for knofedt og smil på læben.

Du kan melde dig til arrangementet ved at sende en mail til Kennet Egheim, egheim@gmail.com, eller en sms på nummer: 3154 6248. Du kan også skrive til Rune Hylby, hylby@mail.dk eller sms, 2536 4280.

Du kan også melde dig via kommentar-feltet, på Grusbandens facebook-side med adressen: https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/, når projektet offentliggøres der

 

13. oktober:

Humbæk-metode i Ellerenden.

Dette projekt er en opfølgning på sidste års fantastiske indsats i Ellerenden, hvor Den sjællandske Grusbande og TØS gjorde en stor indsats, og ikke mindst, Roskilde Tekniske Skole tog hånd om grøden i det lille vigtige gyde- og opvækstvand, for at sikre varierede miljøforhold og vandafledning via Humbæk-metoden. Det følger vi op på i Uge 42, hvor der endnu engang er indgået et fint samarbejde mellem Johan Scheel fra Ryegård og Lejre Kommune, samt både TØS og Grusbanden.

I år bliver arrangementet koncentreret omkring strækningen opstrøms for Elverdamsvej, men der er stadig mødested ved P-pladsen ved Munkholmbroen (østsiden), af hensyn til trafikale udfordringer. Adressen er: Munkholmvej 325, 4300 Holbæk.

Projektet udføres den 13. oktober med start kl. 10.10.

Medbring waders, støvler og gerne river, skovle, spader, le, buskrydder og den slags redskaber, for der er behov for knofedt og smil på læben.

Du kan melde dig til arrangementet ved at sende en mail til Jan Larsen, jan.flyfisher@gmail.com, eller en sms på nummer: 5363 6276. Du kan også skrive til Rune Hylby, hylby@mail.dk eller sms, 2536 4280.

Du kan også melde dig via kommentar-feltet, på Grusbandens facebook-side med adressen: https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/, når projektet offentliggøres der.

 

21. oktober:

Helligrenden skal have en sjat gydegrus.

Nedstrøms for Brobjergvej i Lejre Kommune, løber Helligrenden rask afsted mod Roskilde Fjord. Her er der hvert år gydegravninger af havørreder, der vandrer op i det lille vandløb.

Strækningen kan dog optimeres, og det er netop det, Den sjællandske Grusbande i samarbejde med Foreningen til ophjælpning af fiskeriet i Roskilde Fjord, har tænkt sig den 21. oktober kl. 10.10.

Mødestedet er broen over åen ved Brobjergvej 2, 4060 Kirke Såby.

Vi skal udlægge 5 tons gydegrus på en knapt 100 meter lang strækning.

Bandeleder, Rune Hylby vil lave en bestandsanalyse vha. elektrofiskeri inden gydegruset lægges i åen, for derved at kunne estimere projektets succes om et år eller to.

Medbring waders, støvler og gerne river, skovle, trillebør og den slags redskaber.

Du kan melde dig til arrangementet ved at sende en mail til Rune Hylby, hylby@mail.dk eller en sms på nummer: 2536 4280.

Du kan også melde dig via kommentar-feltet, på Grusbandens facebook-side med adressen: https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/, når projektet offentliggøres der.