Guidet fiskeri

IMG_9182

Lokalviden er ofte altafgørende, når det gælder fiskeri.

Én af de bedste måder at sikre gode fangster – og oplevelser – er derfor at fiske sammen med en lokal guide. Han vil sørge for, at du fisker de rigtige steder på de rigtige tidspunkter – og med de rette metoder.

Fishing Zealand anbefaler brugen af guides, og er man af sted på en længerevarende fiskeekspedition, er pengene til en guide på den første dag givet særlig godt ud.

Fishing Zealand samarbejder med Danmarks Sportsfiskerforbund om at undervise og certificere fiskeguider, så du er sikker på, at du er i gode hænder, når du booker én af disse guider.

DSC90382

Udover høje krav til fiskeekspertise og lokalkendskab sikrer dette også, at førstehjælpsbevis, bådbevis, instruktørerfaring osv. er i orden.

Herunder følger en oversigt over Fishing Zealand-tilknyttede guides med certificering igennem Danmarks Sportsfiskerforbund.

Ved at booke én af disse guides er du sikret en kompetent, lærerig og mindeværdig oplevelse ved fiskevandet – og det bedst mulige udgangspunkt for at forbedre dit fremtidige fiskeri.


Ken SørensenKen H. Sørensen

Ken H. Sørensen bor i Rødovre, men han er oprindeligt fra Møn.  Allerede som 5-6 årig påbegyndte han fiskeriet i det Mønske, og han har nu mere end 40 års erfaring med spin- og fluefiskeri. Ken er i dag ansat som fiskeguide for Møns Klint Resort, og han har igennem de sidste mange år guidet alt fra nordmænd, tyskere og svenskere til skotter, hollændere og russere. Han er en yderst erfaren guide, og han er specialiseret i fiskeri efter havørred, aborre og gedder. De sidste 5 år har Ken lavet fisketure for børn og deres voksne til Hunosøen på Møn i skolesommerferien, efterårsferien og nogle af de andre helligdage på året. Og igennem de sidste 14 år har han desuden været fast turleder til Møn fire gange om året – for den fiskeklub han er medlem af. Her er han én af de faste instruktører – eksempelvis, når der laves fluekastekurser i klubben.

For yderligere informationer, kan du besøge hjemmesiden: www.moenfiskeguide.dk eller finde Kens blog på Facebook: Havørred Møn.

 

DSC_2163 (2)Gordon P. Henriksen

Gordon P. Henriksen er bosat i Lejre og dyrker et meget alsidigt fiskeri på hele Sjælland men har især fokus på geddefiskeri og fiskeformer, der henvender sig særligt til mindre erfarne og børn. Han arbejder til daglig som selvstændig med formidling af lystfiskeri og bæredygtig lystfisketurisme.

Gordon guider både spin- og fluefiskere og arrangører gerne fiskeevents – ofte med et islæt af madlavning. Gordon medvirker i flere tv-programmer bl.a. på DR2 og National Geographic Channel  og der kan også arrangeres events hvor Gordons storrygermakker fra DR2, Jan Gildam, også deltager. Se mere her. Du kan se mere om Gordon på hans side www.megalops.dk eller kontakte Gordon på Gordon@megalops.dk eller 2990 8770.

 

Niels Lagergaard Pedersen

Niels Lagergaard Pedersen er bosat på Amager og dyrker kystfiskeriet overalt på Sjælland. Niels er en særdeles ivrig kystfisker, og han har fisket stort set overalt på de danske kyster i mere end 30 år – herunder de sidste 25 år med en fluestang i hånden. Grundet sine mangeårige erfaringer samt hans evigt opdaterede viden, har Niels derfor altid en idé til hvilke pladser, der fisker godt. Niels guider både spin- og fluefiskere og henvender sig til erfarne såvel som nybegyndere. Han arrangerer halv- og heldags ture for både private, firmaer, foreninger og grupper.

Udover guidningen har Niels også stor erfaring med grejtilpasning og grejsammensætning, hvilket kan være meget afgørende for succes på kysten – især som fluefisker. Niels arrangerer ligeledes kastekurser med enhåndsfluestang. Ved at booke Niels til en dags fiskeri får du grundlæggende viden om, hvordan du i fremtiden selv kan gribe fiskeriet an, herunder især viden om fiskestrategi og aflæsning af kysten.

Se mere på Niels’s hjemmeside Fishing Guide Denmark eller på Facebook https://www.facebook.com/fishingguidedenmark.

Du er også meget velkommen til at kontakte Niels på niels@fishingguidedenmark.dk eller mobil: +45 22 67 78 74.


Bjarne Poulsen

Naturen og lystfiskeriet kom ind i livet på Bjarne Poulsen på omtrent samme tid som modersmælken. Som barn gik turene ofte til Sverige, og i ungdomsårene blev der fisket meget fra moler og høfder omkring Helsingør, ligesom Bjarne var fast kunde på turbådene i torske- og sildesæsonerne.

Med snart 40 års erfaring på Øresund har Bjarne særligt fokus på nærvær og samvær, mellem de mennesker han omgiver sig med. Gennem grej, metoder, tips og tricks, og ikke mindst tilberedning hjemme i køkkenet, bliver mikroeventyrene til virkelighed.

Bjarne beskæftiger sig ikke med andet og er derfor professionel fiskeguide på fuld tid. Han bor i Ishøj, og han kan fanges på telefon: 22 27 02 37 eller på email: bjarne@dinfiskeguide.dk.

Du kan finde flere informationer om fx temature på hans hjemmeside: https://dinfiskeguide.dk/

 

Claus Christiansen

Claus Christiansen

Claus Christiansen er bosat i en lille by midt mellem Næstved og Skælskør ved navn Tornemark. Til dagligt arbejder han som tømrer i et større tømrerfirma i Næstved, men når tiden ellers tillader det, er han at finde på de Sydvestsjællandske kyster. Havørredfiskeriet – i høj grad med fluegrejet – er Claus’ primære passion, og det er da også særligt kystfluefiskeri Claus guider i.

Specielt strækkene fra Svinø til Korsør samt Asnæs, Røsnæs, Sjællands Odde, Isefjorden og Stevns kender Claus indgående. Han har stor erfaring med kystfiskeri generelt, og han er derfor en uudtømmelig kilde af viden og et utroligt lærerigt bekendtskab som guide.

Du kan booke Claus på email: claus.c84@hotmail.com eller på telefon: 22 30 28 26

 

jonas

Jonas Kærlin

Jonas Kærlin er bosat i Søborg. Som 3-årig blev han præsenteret for fiskeriets glæder, og det har været en stor del af hans liv lige siden. Jonas har dyrket masser af fiskeri langs de sjællandske kyster og søer, men de sidste fem år har han koncentreret sig om fluefiskeri i put & take samt i Roskilde Fjord. I denne sammenhæng har han blandt andet undervist begyndere i fluefiskeri i put & take.

Jonas har mere end 10 års pædagogisk erfaring og er uddannet folkeskolelærer. Derfor henvender hans guidning sig primært til skoler, institutioner og børn/unge med sociale vanskeligheder.

Det er en oplagt mulighed at få en guidet tur med en pædagogisk vinkling hos Jonas. Og skulle du selv trænge til at få optimeret dit Put & Take fiskeri, så kan Jonas også være behjælpelig. Jonas kan kontaktes på telefon: 20 63 18 50

 

Lars JuhlLars Juel Hansen

Lars Juel Hansen er bosat på Sjælland, og han er en utroligt erfaren kystfluefisker med et utal af flotte havørred på CV’et. Lars har igennem mange år arbejdet som instruktør, og han har blandt andet guidet på flere end 60 kystture de sidste 7 år. De er primært gået til Isefjorden, det nordvestlige Sjælland og Vestsjælland.

På de populære guidede kystture fortæller Lars om de enkelte kystpladser, fiskestrategi og hotspots, men der bliver selvfølgelig også tid til en masse fiskeri. Lars står hele turen til rådighed med råd og vejledning, og han gør altid sit bedste for at skabe en hyggelig og lærerig tur – uanset om der er tale om grupper eller privatpersoner.

Udover fiskeriet er Lars aktiv indenfor vandløbspleje i Tuse Å Ørredsammenslutning (TØS) og Havelse Å Vandplejegruppen.Lars’ kan kontaktes på email: lars@edoras.dk, og hans hjemmeside finder du her: www.seatrout4you.com.

 

Alex & jegJan Svenstrup

Jan Svenstrup er Fishing Zealands første certificerede guide, der specialiserer sig i fiskeri fra båd. Jan har fisket siden han var seks år, og han har stor viden om alt indenfor det europæiske sportsfiskeri, både på søerne, kysten og havet, hvor bådfiskeri og trolling ligger hans lystfiskerhjerte nært.

Jan har 25 års erfaring med småbådsfiskeri, og han besidder en stor pionerånd. Han er ambitiøs, omstillingsparat og har blik for den gode service – og så har han altid fokus på den gode oplevelse ved vandet.

Med udgangspunkt i Øresund, Køge Bugt og Østersøen fisker Jan – alt afhængig af sæsonen – havørred, laks, torsk, hornfisk, makrel, sild og fladfisk.

Igennem sin karriere, har Jan guidet kunder fra flere end 10 forskellige lande, han har guidet den danske fødevareminister, og så har han hjulpet sine kunder til 3 nye IGFA line-verdensrekorder.

Jan kan kontaktes på mobil: +45 22219968 eller på email: jan@svenstrupsportfishing.dk

Hjemmeside: www.svenstrupsportfishing.dk
Blog: teambluemagic.blogspot.com
Facebook: http://www.facebook.com/svenstrupsportfishing.dk


IMG_6296Keld Juul Michaelsen

Keld står bag guidevirksomheden Fabulous Fly Fishing. Han er 53 år gammel og har fisket på kysten siden 1980. Keld har primært fisket med flue siden 2005, og han har samlet mere end 35 års erfaring på de danske kyster. Se mere på Kelds blog www.fabulousflyfishing.dk eller www.facebook.com/fabulousflyfishing

Keld udbyder kystture efter havørreder, både med flue og spin. Keld fluefisker kun privat, men han har tidligere spinnefisket i rigtig mange år, så der kan han også lære fra sig og komme med tips og tricks. Keld udbyder både begynderture og kystflue introkurser. Derudover kan man komme på hel- eller halvdags guidninger ved de sjællandske kyster – men primært i Isefjorden og Roskilde fjord. Han vil til hver en tid gøre sit bedste for at give dig en god oplevelse på kysten og bringe dig succesfyldt videre i jagten på kystens sølvtøj.

Keld er lærer på en specialskole, uddannet Ørredpatruljeinstruktør og har i flere år undervist i lystfiskeri i Ungdomsskolen – senest i Roskilde. Så hvis der er brug for en guide til fiskeri med børn/unge både med og uden særlige behov, er Keld også klar til den opgave.
Keld er også aktiv i Havelse å Vandplejegruppen, og har lavet vandpleje med sine elever.
Kontakt Keld på mail flyordie@fabulousflyfishing.dk eller tlf. +45 29458558

 

dsc_0182Torben Meldgaard

Torben har siden konfirmationsalderen været fascineret af fisk med fedtfinner. I starten blev ørrederne jagtet med våd- og tørflue i de lokale nordjyske åer. Siden blev det Norges laks, ørreder og stallinger og ikke mindst kystens havørreder, der fik mest opmærksomhed.

Interessen for fedtfinnefisk førte til en uddannelse som biolog med speciale om vestjyske stallinger og en PhD om slovenske marmorørreder. I dag arbejder Torben som retsgenetiker og projektleder på Retsmedicinsk Institut i København.

Med base i Sorø på Midtsjælland har Torben igennem de sidste 10 år fået et solidt kendskab til havørredfiskeriet på Vest- og Sydsjælland – fra Røsnæs i nord til Enø i syd. Den centrale sjællandske placering betyder dog, at rigtig meget fiskevand kan nås inden for en times kørsel, så Torben er derfor også ofte at finde på Stevns og Møn. Fiskeriet foregår altid med fluestangen og gerne fra flydering.

Torben er en ivrig fotograf og blogger, som holder meget af at skildre ”alt det andet” man får med, når man færdes med fiskestangen på kysten. Torbens oplevelser langs kysterne kan følges på seatrouting.com og han kan kontaktes/bookes på tmeldgaard@gmail.com eller tlf. 51926879

Blog: https/seatrouting.com

Facebook: https://www.facebook.com/seatrouting/ 

 

Claus Larsen

Claus har fisket efter alt med finner de sidste 30 år. Claus guider fra hans egen toptrimmede båd og kan således nå interessante havørredpladser, som kan være at komme til som almindelig kystfisker. Havørredfiskeriet foregår primært i Roskilde Fjord, Isefjorden, Stevns og på Møn. Samme båd danner naturligvis også platform, når Claus guider efter gedder i brakvandet.

Skulle du få lyst til en guidet tur med Claus, så kan han kontaktes gennem clausbaggeb@gmail.com eller mobil  +45 51 25 01 28.

Ligeledes kan du læse mere om Claus og det aktuelle fiskeri på : www.pikeandseatroutguide.com

 

Allan Hvithamar

Allan er bosat i Sundbyerne og har fisket flittigt de sidste 22 år. Allan guider gerne til gode oplevelser på havet fra kutter eller langs kysterne med havørred for øje, men hans spidskompetencer ligger i P&T-fiskeriet. Hér guider han både i fiskeriet efter ørreder og stør og har tillige et særligt fokus på børn og unge.

Speciale: Put & Take og havfiskeri.

Mail: Fiskeguide.dk@gmail.com

Mobil: +45 26 51 50 71 / +45 22 52 38 38

Web: www.fiskeguide.dk

 

 

Jesper Roholm Pedersen

Jesper er en erfaren lystfisker, både indenfor flue- og spinnefiskeri. Han har fra barnsben slået sine folder i moser og fiskesøer, som så er blevet udskiftet med kysten, da han blev ældre. Ved siden af sit primære erhverv, driver Jesper guidevirksomheden Flyfishingtours Zealand. Målgruppen er først og fremmest fluefiskere, som skal bruge hjælp til pladser og/eller få pudset kystformen af, samt tilrejsende lystfiskere, der har brug for lokalkendskab.

Jesper har tidligere undervist juniorer igennem en årrække, som frivillig i en fiskeklub i Vanløse. Jesper har stadig interesse i at kunne give sin viden videre til b.la. den næste generation af lystfiskere. Jesper er bosiddende i Karlslunde, men fisker over hele Sjælland, Møn, Falster og den svenske sydkyst.
Når Jesper selv er på fisketur, er det de store sølvblanke havørreder samt rejser til fjerne destinationer, efter mere eksotiske fiskearter med en god fight, der trækker.

Skulle du have lyst til en guidet fisketur med Jesper, kan han fanges på mobil: +45 26236125 eller mail: flyfishingtourszealand@gmail.com samt Facebook: Fishingtours Zealand.

 

Mikael Tange
Mikael er en alsidig lystfisker, der er født på Møn og har boet det meste af sit liv ved Vordingborg og har derfor et indgående kendskab til de lokale fiskevande. Derudover har Mikael boet to år på Grønlands vestkyst og har her især dyrket det spændende fiskeri efter fjeldørreder.

Mikael tilbyder guidning til alle målgrupper fra børn og unge til mere erfarne lystfiskere. Guidningen spænder fra “Fang din første fisk” til avanceret og målrettet fiskeri efter havørreder på kysten med flue, spin eller bombarda.

Til daglig arbejder Mikael bl.a. hos Fishing Zealand som B&U koordinator. – tange@fishingzealand.dk

 

 

 

 

 

 

Thomas P. Jensen
Thomas er bosiddende på Falster og har igennem de sidste 20 år dyrket målrettet fiskeri efter havørreder langs kysterne på Sydsjælland, Møn og sydhavsøerne. Det har givet Thomas et enormt lokalkendskab og en stor viden om vind og vejrforhold på de forskellige pladser på alle årstider, og ikke mindst om, hvor ørreden er. Én af Thomas’ store styrker er hans alsidighed som allround fisker, den anvender han når han introducerer nye lystfiskere og folk med en smule erfaring for vores herlige hobby. Han har gennemført flere forløb som guide og instruktør for både voksne, børn og unge. Til dagligt arbejder Thomas som specialpædagog, hvor han også anvender fiskeriet og naturen som et pædagogisk værktøj, som har hjulpet mange videre i livet.

Thomas tilbyder primært 3 typer guidning:

– Fisketure for grupper af begyndere for både voksne, børn og unge.

– Guidede kystture for både begyndere og erfarne på Sydsjælland og Sydhavsøerne.

– Nak og Æd ture – for alle typer af mennesker med en travl hverdag og behov for at komme ud i naturen og koble af med en anderledes naturoplevelse.

Du finder Thomas ved at kontakte ham på

Tlf. 50 71 85 12 eller via mail fiskeguidefalster@gmail.com

 

Mark Vagn Hansen.
Mark fangede sin første havørred på flue, da han var 16 år, og har siden været inkarneret fluefisker og har kystfluefisket på Sjælland og især på Vestsjælland i de sidste 45 år.

På Vestsjælland findes nogle af landes bedste rev, hvor der igennem tiderne er landet rigtigt mange store ørreder. Særligt natfiskeriet om sommeren er giftigt – og samtidigt foregår det hele i en smuk natur.

Da Mark også er dykker, har han fundet mange af sine fiskepladser med en flaske på ryggen. På den måde har Mark fundet flere gode fiskepladser, hvor han næsten aldrig møder andre lystfiskere. Da Mark fisker rigtigt meget året rundt, har han altid fingeren på pulsen og ved, hvor der er gang i fiskeriet.

Mark er oprindeligt fra København men flyttede til Hørve på Vestsjælland, da det gode kystfiskeri trak i ham. Mark blev uddannet guide i 2014 og har været instruktør for Danmarks Sportsfiskerforbund siden 2006. Han har lavet flere kastekurser med både en- og tohåndsfluestænger for flere fiskegrejsbutikker og har været en del af grejbranchen i mange år bl.a. ved Team Scierra og LTS Fly Fishing.

Læs mere på Marks hjemmeside flyfishingwestzealand.dk – eller kontakt ham på 42 46 19 61 eller på mail markvagnhansen@gmail.com