Streetfishing i Susåen – lystfiskeri for hele familien i efterårsferien

Dagene bliver langsomt kortere. Temperaturen falder og løvet skifter til røde og gule nuancer på træerne. Alt sammen tydelige tegn på efterårets komme. For børnefamilier er skolernes efterårsferie en oplagt mulighed, for at opleve naturens “efterårsmagi” på nærmeste hold langs Susåen, med en fiskestang i hånden. 

Susåen er kendt som et vandløb med mange fisk. I løbet af efteråret er der endda ekstra mange fisk, som vandrer op i åen – dem kan I være med til at fange! Tirsdag d. 19. oktober har du således mulighed for at komme helt tæt på disse fisk, det sker når der inviteres til Streetfishing langs den fritlagte Suså.

Måske har du aldrig prøvet at fiske før, men det er ingen hindring for at deltage. I tidsrummet mellem kl. 11.00 og kl. 14.00 kan du kigge forbi vores stand og låne en fiskestang. Samtidig vil erfarne lystfiskere fra Næstved Lystfiskerforening og Sportsfiskerforeningen Fladså, Næstved Kommune og Fishing Zealand, stå klar til at hjælpe alle fremmødte. Vi medbringer alt det andet fiskegrej, som skal bruges til at lokke åens fisk frem og lystfiskerne vil hjælpe dig med at rigge grejet til, agne krogene og lande fangsten. Så selv du aldrig har prøvet at fiske tidligere, så er der oplagte muligheder for at fange din første fisk, netop denne dag. Du er naturligvis også velkommen til at medbringe dit eget fiskeudstyr og få et par tips til, hvordan du kan blive en dygtigere lystfisker.

Susåen er kendt for mere end 10 forskellige fiskearter, så mulighederne for fangst er rigtig gode. De hyppigste fangster er typisk skaller, løjer, rimter, kutlinger og brasen. Der er dog også mulighed for at fange rovfisk som aborrer, gedder og måske en havørred.

Dansk Amatørfiskerforening vil endvidere være tilstede på dagen, hvor de vil præsentere fangstredskaber og tillige nogle af de forskellige fisk og vanddyr, der lever i Karrebæk Fjord. Dagens fiskeri er åbent for lystfiskere i alle aldre, dog vil der på dagen være et særligt fokus på at hjælpe børn og unge.

Mødestedet er på Havnegadens P-plads, bagved Sankt Peders Kirke, ved den genåbnede Suså.

Arrangementet er gratis og sponsoreret af Næstved kommune. Der er ingen forhåndstilmelding, man møder blot op på dagen iført passende varmt tøj. Næstved Kommune er endvidere vært ved lidt kage og kakao/juice til alle fremmødte børn og unge.