Fisketips

582A6110-1

Vi håber alle lystfiskere får en masse skønne fiskeoplevelser her på Sjælland og øerne. Det gælder uanset om du kommer langvejs fra eller fisker i dit lokale vandhul.

I menuen til venstre finder du generelle artikler om forskellige typer lystfiskeri, såvel som links til alle vores samarbejdspartnere, der kan hjælpe dig godt på vej. Du er også velkommen til at kontakte os direkte.

Vi anbefaler også, at du sætter dig ind i begrebet bæredygtigt lystfiskeri, lovgivningen og hvad der er god stil, når du færdes ved vandet.

Begivenheder

Fishing Zealand Konferencen

Fishing Zealand konferencen afholdes hvert år i en af medlemskommunerne. På konferencen fokuseres der på kerneværdierne i Fishing Zealand, det frivillige arbejde, naturindsatsen, indsatsen overfor børn & unge og bæredygtig lystfiskerturisme.

Formålet med konferencen er at informere og involvere de forskellige partnere i Fishing Zealand til fortsat at udvikle projektet som helhed såvel som at udvikle en masse enkeltstående aktiviteter og tiltag. Konferencen er en oplagt mulighed for lystfiskere, frivillige, politikere, kommunalt ansatte, virksomheder, fiskeguider og mange andre at mødes, skabe netværk og udvikle ideer sammen.

Fra de afholdte konferenser ved vi, at der denne dag bliver skabt masser af nye samarbejder og netværk. Netop samarbejder, er det, der er kernen og styrken i Fishing Zealand.

På konferencerne sigtes der mod at give deltagerne øget viden om Fishing Zealand-projektets arbejdsområder og målsætninger samt forsyne dem med en masse viden og kommunikations- og markedsføringsværktøjer, der kan gøre dem til vigtige medspillere i det fortsatte udviklingsarbejde.

Fjordlandet Open

Oroe Fjordlanden Open1

Fjordlandet Open fiskekonkurrencen er Danmarks eneste Catch & Release kystkonkurrence, der afholdes to gange årligt. Fang en stor, smuk havørred, tag et billede af den, sæt den ud i fjorden igen og tag måske en flot præmie med hjem.

Som deltager har du to dage – lørdag og søndag – til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord og Isefjord (Fjordlandet). Dette er nogle af de reneste farvande i Danmark. I en undersøgelse af fiskearter i de indre danske farvande, lavet af DTU Aqua, fik Isefjorden og Roskilde Fjord en flot andenplads ud af 22 områder. I disse to fjorde fandt man flere end 35 forskellige fiskearter – et paradis for lystfiskere.

Fjordlandet Open er en frivillig catch & release fiskekonkurrence. Derfor skal du ikke have fisken med til præmieoverrækkelsen. Du skal blot fange en havørred, måle længden og tage et billede – og så opfordrer vi til, at fisken genudsættes i fjorden

Sideløbende med fiskekonkurrencen afholder vi også en fotokonkurrence, så sørg for at tage en masse smukke fotos af dine oplevelser ude i Fjordlandet.

Udgangspunktet for konkurrencen er Værftscafeen på Holbæk Havn, hvor deltagerne samles fredag aften, for at afhente måleredsksabet, der skal anvendes i konkurrencen. Herfra udgår jagten således til Fjordlandets mange fantastiske kystpladser.

Makrel Festival

unspecified1

Makrellen er en fantastisk sommerbebuder med prangende farver, et iltert temperament og et utroligt velsmagende kød. Den fortjener at blive hædret som sportsfisk og kulinarisk objekt, og det bliver den nu med dens helt egen festival.

Fishing Zealand var den primære initiativtager til Makrelfestivalen, men videreføres fra 2017 af Odsherred Sportsfiskerforening. Udover at danne rammen om DM i Makrelfiskeri har Makrelfestivalen til formål at udbrede kendskabet til makrellen som mad- og sportsfisk, og ikke mindst at sætte Odsherred på landskortet som en spændende destination for lystfiskeri og lystfisketurisme.

Odsherred Sportsfiskerforening, Visit Odsherred, og Danmarks Sportsfiskerforbundsamt en lang række lokale aktører er desuden involveret i arbejdet med Festivalen, som har store ambitioner. 2014 markerede startskuddet for Makrel Festivalen, der var tænkt som en stor, årligt tilbagevendende begivenhed.

Målsætningen er at skabe en folkelig festival, der med udgangspunkt i makrellen skaber øget lokalturisme, spændende aktiviteter, hyggeligt samvær, medrivende og inspirerende oplevelser og ikke mindst liv og glade dage på Odden Havn og omegn.

For yderligere informationer: Email: osf@o-s-f.dk