Kategorier

Bloggere

Fantastisk dag på havnen i Kalundborg til årets Hornfiskefestival.

Vejrudsigten så godt ud hele ugen op til lørdag d. 13. maj – og vi blev ikke skuffede. Solen bagte fra skyfri himmel hele dagen. Netop derfor var vores forventninger også skruet lidt i vejret – om vi også i år kunne sætte deltagerrekord. Og det lykkedes til fulde med 164 deltagere.

Traditionerne omkring Hornfiskefestivalen i Kalundborg har over årerne bygget sig op, og mange deltagere har efterhånden været med flere gange. Tak for denne flotte opbakning til alle!

Tidligt lørdag morgen var der således travlhed på Havneparken, hvor “sekretariatet” skulle gøres klar. En fantastisk gruppe af frivillige medlemmer fra de tre samarbejdende sportsfiskerforeninger i Høng, Gørlev og Kalundborg fik sat telte op til indvejning og til kokken Rasmus Fisker. Derudover stod fiskeguider fra Fishing Zealand klar med fisketraileren fuldt af lånegrej. Her kunne man låne fiskegrej og få kyndig hjælp til at bruge det af FZ-guiderne og foreningernes medlemmer.

Mange deltagere kiggede forbi Havneparken i løbet af formiddagen, hvor de første 100 deltagere kunne få et blink og en pose silketråde fra vores sponsorer Abu Garcia og Silkekrogen.

Da mange deltagere havde valgt at fiske i Havneparken, var der hurtigt gang i indvejningen og masser af fiskesæt blev ligeledes lånt ud. Der var en fantastisk stemning på kajen hele dagen, godt hjulpet på vej af masser af bidevillige hornfisk i havnen. Særligt mange af de yngre deltagere havde held med fiskeriet – fantastisk!

Destination Sjælland havde lavet en aftale med kokken Rasmus Fisker om komme og lave lækre retter til både deltagere og alle tilskuere, der kom forbi i løbet af dagen. Det var nogle lækre retter, der blev tryllet frem. Særligt en hotdog med hornfisk tog kegler blandt flere af deltagerne.

Faktisk blev flere af vinderne-fiskene fanget netop langs kajen i Kalundborg. Det var også en begejstret formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Hans Munk, der senere kunne overrække præmierne for over 20.000 kr. – til de dygtige fangere.

Som nævnt tidligere blev der slået deltagerrekord. En rekord, der også kommer de tre lokale sportsfiskerforeninger til gode, da overskuddet går direkte til deres foreningsarbejde.

Slutteligt skal der lyde en kæmpe tak til Abu Garcia, for de flotte præmier – samt en stor tak til alle deltagerne. Vi håber at se jer alle næste år!

Du kan finde mere info om Hornfiskefestivalen på festivalens hjemmeside – samt se alle vinder-billederne på Facebooksiden.

Flere medier var på havnen denne dag, heriblandt TV2Øst som bl.a. lavede dette indslag:

https://www.tv2east.dk/arkiv?date=2023-05-13&clip=426d9144-3ea5-4d09-bfba-964d4f86d7c8

 

Fisketur i Roskilde Fjord efter hornfisk Lørdag den 3. juni

Drømmer du om at komme ud på en vaskeægte fisketur efter den spændende hornfisk? Så har du nu muligheden for at komme på fisketur med en erfaren guide på molen i Veddelev havn i Roskilde Kommune.

Lørdag den 3. juni 2023 fra kl. 11:00 til kl. 14:00 kan du og familien få en god introduktion til lystfiskeriet – også selvom du aldrig har haft en fiskestang i hænderne. Arrangementet henvender sig til alle uanset erfaringsniveau. Der stilles alt tænkeligt fiskeudstyr til rådighed, og I hjælpes godt i gang med kystfiskeriet. En guide fra Fishing Zealand er klar til at hjælpe med at rigge fiskegrejet til og lære dig at kaste ud. Guiden ved samtidig, hvad der skal sættes for enden af linen for at øge chancerne for fangst af hornfisk.

Der er derfor lagt op til en hyggelig fisketur, når vi mødes ved nordmolen på Veddelev Havn, Fiskervejen 75, 4000 Roskilde fra kl. 11:00, hvor vi fisker og nyder foråret ved vandet, frem til kl. 14:00.

Hornfiskene er på vandring mod Østersøen, hvor de senere skal gyde. Hornfiskene færdes tæt på land, og er et relativt let bytte for lystfiskerne. Hornfiskene er sjove at fange, da de fighter godt. Samtidigt er de gode spisefisk.

Dagens fisketur sker i samarbejde med Roskilde Kommune og Fishing Zealand. Arrangementet er ganske gratis at deltage i. Er du mellem 18 år og pensionsalder, skal du huske at indløse det statslige Fisketegn. Børn og unge er naturligvis velkomne i selskab med voksne.

Der er plads til 20, der fisker på nordmolen. Tilmelding sker til tange@fishingzealand.dk via først-til-mølle princippet.

Du er naturligvis også velkommen til at medbringe dit eget fiskegrej.

Invitation til fisketur efter hornfisk i Frederikssund kommune

Drømmer du om at komme ud på en vaskeægte fisketur efter den spændende hornfisk? Så har du nu muligheden for at komme på fisketur med en erfaren guide.

Søndag d. 4. juni mellem kl. 10:00 – 14:00 kan du og familien få en god introduktion til lystfiskeriet – også selvom du aldrig har haft en fiskestang i hænderne. Arrangementet henvender sig til alle uanset erfaringsniveau. Der stilles alt tænkeligt fiskeudstyr til rådighed, og I hjælpes godt i gang med kystfiskeriet. Den erfarne Fishing Zealand guide, Jesper, er klar til at hjælpe med at rigge fiskegrejet til og lære dig at kaste ud. Han ved samtidig, hvad der skal sættes for enden af linen for at øge chancerne for fangst af hornfisk. Hvis du selv har fiskegrej, så er du velkommen til at medbringe det.

Dermed er der lagt op til en hyggelig fisketur, når vi mødes ved pladsen ved Tandstumpen – Baunehøjgaardsvej 4, 3630 Jægerspris fra kl. 10:00, hvor vi fisker og nyder foråret ved vandet frem til kl. 14:00.

Gennem foråret flokkes store stimer af hornfisk langs vores kyster og ind i Roskilde Fjord. Hornfiskene er på vandring mod de indre danske farvande, hvor de senere skal gyde. Hornfiskene færdes tæt på land, og er et relativt let bytte for lystfiskerne. Hornfiskene er sjove at fange, da de fighter godt. Samtidigt er de gode spisefisk.

Fiskeriet på kysten kan være en frisk fornøjelse, så derfor opfordrer vi alle deltagere til at medbringe påklædning, der matcher vejret. Medbring også gerne lidt at drikke og måske en madpakke til at hygge med.

Dagens fisketur sker i samarbejde med Frederikssund Kommune og Fishing Zealand. Arrangementet er ganske gratis at deltage i. Er du mellem 18 år og pensionsalderen, skal du huske at indløse det statslige Fisketegn.

Der er plads til 20 fiskere, og tilmelding sker til flyfishingtourszealand@gmail.com via først-til-mølle-princippet. Tilmeldingsfrist den 3. juni kl. 12:00.

En fantastisk dag i hornfiskens tegn på Camping Mønbroen

Vejrguderne havde lagt i kakkelovnen til en smuk Kristi himmelfartsdag på Møn, hvor der var familiefiskeri efter hornfisk på Camping Mønbroen. Og fremmødet var overvældende.

Inden arrangementet blev skudt i gang kl. 11.00, var der allerede flere stænger ude og arbejde ved den gamle færgemole, der er tilknyttet campingpladsen. Guiden fik travlt, idet fiskeglade mennesker i alle aldre blev ved med at strømme til i håb om at overliste den velkomne sæsongæst, hornfisken. Da stængerne var afleveret til de håbefulde fiskere, blev der talt 115 personer ude på molen, hvoraf ca. 50 af dem havde snøren i vandet.

Da Lone fra Camping Mønbroen hørte dette, måtte hun i lageret og hente flere grillpølser fra egen avl og samt snobrødsdej. Dagens arrangement var både en fisketur, og en mulighed for at familierne kunne smage de hjemmelavede grillpølser fra Lones egen avl. Pølserne blev tilberedt på bålet, mens folk fiskede løs og nød det gode vejr.

Der blev fanget rigeligt med hornfisk og iblandt de mange fangere, var der flere der fangede deres livs første hornfisk – helt perfekt!

Efter sådan en gang fiskeri var det godt at kunne sætte sig ved bålet og sætte tænderne i en grillpølse og snobrød.

Det var en herlig dag med masser af fisk og glade børn.

Blæsende dag på Enø, som dog gav hornfisk til de ihærdige.

Der var lovet godt med blæst, og mulighed for spredte byger i løbet af dagen, men det afholdt ikke 25 friske personer fra at tage vandreturen ud til Enø Lejren. Her stod vi klar med grej og waders, så man kunne komme ud og måske fange sin først hornfisk, og få gode råd til hvordan man griber sit fiskeri an fremadrettet.

Sportsfiskerforeningen Fladså var også rigt repræsenteret, så der var hjælp nok at hente for de nye lystfiskere – og masser af gode råd at hente.

Når blæsten og kulden gjorde, at man måtte tage en pause, så var det rigtig dejligt, at Venneforeningen til Enølejren sørgede for varm kaffe til deltagerne.

Om det var kulden eller den hårde østenvind, som havde gjort, at det ikke vrimlede med hornfisk på pladsen denne dag, ved jeg ikke, men der var lidt meget langt imellem huggene. Dog var der flere ihærdige deltagere, heriblandt en del unge mennesker, som ikke gav op. Og det lykkedes heldigvis for flere af dem at få landet nok med fisk, så der kunne blive til en aftensmad ud af turen til Enø. Herligt at møde denne ihærdighed fra de unge!

Jeg havde en snak med en ældre herre, som ville bruge dagen til at få gode råd til, hvordan han kunne få barnebarnet med på en fisketur. Her blev der snakket om molefiskeri i området, og hvordan man bedst kunne sørge for, at fiskeriet ikke bliver kedeligt. Derudover hvad man skal investere i, uden at det skal koste en formue.

Da klokken blev 14.00 var der kun enkelte deltagere tilbage, da blæsten var taget til, så da de sidste waders og stænger var kommet retur, var det kun tilbage at få pakket fisketraileren og komme hjem i varmen.

Tak for besøget til jer alle, det var en stor fornøjelse at se jer fange nogle hornfisk, og kunne hjælpe jer på vej i jeres lystfisker liv.