Kategorier

Bloggere

Fisketur på Falster efter hornfisk torsdag d. 26. maj. 

Drømmer du om at komme ud på en vaskeægte fisketur efter den spændende hornfisk? Så har du nu muligheden for at komme på fisketur med erfarne guider på Falster. 

Torsdag d. 26. maj mellem kl. 10-13 kan du og familien få en god introduktion til lystfiskeriet – også selvom du aldrig har haft en fiskestang i hænderne tidligere. Arrangementet henvender sig til alle uanset erfaringsniveau. Der stilles alt tænkeligt fiskeudstyr til rådighed, og I hjælpes godt i gang med kystfiskeriet. Erfarne lystfiskere fra Lystfiskeriforeningen for Nykøbing F. og Omegn samt et par guider fra Fishing Zealand, er klar til at hjælpe med at rigge fiskegrejet til og lære dig at kaste ud. De ved samtidig, hvad der skal sættes for enden af linen for at øge chancerne for fangst af hornfisk. 

Der er derfor lagt op til en hyggelig fisketur, når vi mødes på stranden langs Falsters østkyst på Tunderup Strandvej ud for Herskabsvej kl. 10:00, hvor vi fisker og nyder foråret ved vandet frem til kl. 13:00. 

Gennem hele maj flokkes store stimer af hornfisk langs vores kyster – også ved Falster! Hornfiskene er på vandring mod Østersøen, hvor de senere skal gyde. Hornfiskene færdes tæt på land, og er et relativt let bytte for lystfiskerne. Hornfiskene er sjove at fange, da de fighter godt. Samtidigt er de gode spisefisk. 

Fiskeriet på kysten kan være en frisk fornøjelse, så derfor opfordrer vi alle deltagere til at medbringe påklædning, der matcher vejret. Medbring også gerne lidt at drikke og måske en madpakke til at hygge med. 

Dagens fisketur sker i samarbejde med Lystfiskeriforeningen for Nykøbing F. og Omegn, Guldborgsund Kommune og Fishing Zealand. Arrangementet er ganske gratis at deltage i. Er du mellem 18 og 65 år, skal du huske at indløse det statslige Fisketegn. Børn og unge er naturligvis velkomne i selskab med voksne, men for at tage aktivt del i fiskeriet, så anbefaler vi en minimumsalder på 10 år. 

Tilmelding er ikke nødvendig, men det er muligt at hjælpe op til ca. 25 personer med fiskegrej ad gangen. Fiskeriet foregår fra kysten, hvor det ofte er en fordel med waders. Vi har waders til udlån, så man også kan prøve dette. Ligeledes forefindes der også redningsveste til de mindste. Skulle der opstå lidt ventetid ved fiskegrejet, er det oplagt at gå en frisk tur ved stranden. Du er naturligvis også velkommen til at medbringe dit eget fiskegrej. 

Bliver du efter dagens fisketur bidt af lystfiskeriet, så er et medlemskab af Lystfiskeriforeningen for Nykøbing F. og Omegn et rigtig godt afsæt for at sætte skub i din fiske-karriere. Foreningsmedlemmerne kender endvidere lokalområdet rigtig godt, og ved derfor, hvor man kan tage hen på den næste tur. Det er muligt at få mere information om foreningen på dagen. 

Fyraftensfiskeri efter hornfisk

Vil du med ud og fange hornfisk?

Torsdag d.19. maj, i tidsrummet 16 – 20, har du mulighed for at være med til det underholdende fiskeri, efter de stærke og velsmagende hornfisk ved Munkholmbroen. Arrangementet henvender sig særligt til nybegyndere og mindre erfarne. Derfor er der også mulighed for at låne alt det fiskeudstyr, som man skal bruge.

Gennem hele maj flokkes store stimer af hornfisk langs vores kyster – også i Isefjorden. Hornfiskene er på vandring mod Østersøen, hvor de senere skal gyde. Hornfiskene færdes tæt på land, og er et relativt let bytte for lystfiskerne. Hornfiskene er sjove at fange, da de fighter godt. Samtidigt er de gode spisefisk.

På fisketuren er der dygtige guider til stede fra Fishing Zealand, som kan hjælpe dig med at lære, hvordan man kaster ud og præsenterer forskellige metoder til at overliste de flotte hornfisk.

Fisketuren foregår i waders, som vi har med til udlån. Af sikkerhedshensyn er arrangementet derfor for deltagere over 13 år.

Fiskeriet på kysten kan være en frisk fornøjelse, så derfor opfordrer vi alle deltagere til at
medbringe påklædning, der matcher vejret.

Arrangementet er ganske gratis, bare du har dit gode humør med – vi sørger faktisk for resten. Der er plads til 20 deltagere. Mødested: Munkholmvej 325 ved Ryegaard Ishus.

Tilmelding sker her 

Gratis fisketur efter hornfisk i Roskilde Fjord lørdag d. 21. maj. 

Drømmer du om at komme ud på en vaskeægte fisketur efter den spændende hornfisk? Så har du nu muligheden for at komme på fisketur med en erfaren Fishing Zealand guide til Roskilde Fjord. 

Lørdag d. 21. maj mellem kl. 10-14 kan du og familien få en god introduktion til lystfiskeriet – også selvom du aldrig har haft en fiskestang i hænderne tidligere. Arrangementet henvender sig til alle uanset erfaringsniveau. Der stilles alt tænkeligt fiskeudstyr til rådighed, og I hjælpes godt i gang med kystfiskeriet. En erfaren guide fra Fishing Zealand, er klar til at hjælpe med at rigge fiskegrejet til og lære dig at kaste ud. Guiden ved desuden, hvad der skal sættes for enden af linen for at øge chancerne for fangst af hornfisk. 

Der er derfor lagt op til en hyggelig fisketur, når vi mødes kl. 10.00 ved parkeringspladsen på Fiskerhusevej, 3630 Jægerspris – lige hvor Egelundsvej og Fiskerhusevej mødes. Vi fisker og nyder foråret ved vandet frem til kl. 14.00. 

Gennem hele maj flokkes store stimer af hornfisk langs vores kyster – også i Roskilde Fjord! Hornfiskene er på vandring mod Østersøen, hvor de senere skal gyde. Hornfiskene færdes tæt på land, og er et relativt let bytte for lystfiskerne. Hornfiskene er sjove at fange, da de fighter godt. Samtidigt er de gode spisefisk. 

Fiskeriet på kysten kan være en frisk fornøjelse, så derfor opfordrer vi alle deltagere til at medbringe påklædning, der matcher vejret. Medbring også gerne lidt at drikke og måske en madpakke til at hygge med. 

Dagens fisketur sker i samarbejde med Frederikssund Kommune og Fishing Zealand. Arrangementet er ganske gratis at deltage i. Er du mellem 18 og 65 år, skal du huske at indløse det statslige Fisketegn. Børn og unge er naturligvis velkomne – dog skal børn under 13 år være i selskab med voksne. 

Tilmelding sker ved at sende en mail til guiden Keld Juul Michaelsen på flyordie@fabulousflyfishing.dk 

Det er muligt at hjælpe op til 15 personer med fiskegrej ad gangen. Skulle der opstå lidt ventetid ved fiskegrejet, er det oplagt at gå en frisk tur ved stranden. Du er naturligvis også velkommen til at medbringe dit eget fiskegrej. 

Knæk og bræk, 

Hornfiskefestival 2022

I denne tid svømmer store stimer af hornfisk mod kysterne på Vestsjælland. Det er derfor tid til at finde fiskegrejet frem, og kaste blinket ud efter de velsmagende og flotte fisk med de grønne ben. Er du dygtig, kan du samtidig sætte krogen, i en af de flotte præmier, ved dette års Hornfiskefestival.

Hornfiskene optræder langs kysterne, i massive stimer og er relativt nemme at fange. Det gør derfor hornfiskene til et ideelt bytte for lystfiskere i alle aldre. Kort sagt, lægger hornfisken op til et rigtigt folkeligt fiskeri, uanset om man er øvet eller nybegynder.

På Havneparken i Kalundborg, afvikles der lørdag d. 14 maj Hornfiskefestival. Under festivalen vil der bl.a. være mulighed for at dyste om en lang række flotte præmier. Således præmieres de fem tungeste hornfisk i kategorierne børn under 12 år, unge under 18 år og endelig voksne. Konkurrencen er dermed for alle, og der er mange flotte præmier på højkant.

Har man aldrig prøvet at fiske før, så er der alligevel mulighed for at være med i konkurrencen. Ved Havneparken vil det nemlig være muligt at låne komplet fiskeudstyr. Samtidig vil dygtige medlemmer fra sportsfiskerforeningerne i Høng, Gørlev og Kalundborg, stå klar til at hjælpe alle interesserede, godt i gang med fiskeriet, efter de hornfisk, som svømmer helt ind i Kalundborg Havn.

I konkurrencen må der fiskes fra alle kyster i Kalundborg Kommune, så der er masser af muligheder, for at benytte konkurrencen, til en god forårstur i naturen. På hornfiskefestival.dk kan der læses mere om programmet, præmier og tilmelding.

Hornfiskefestivalen arrangeres i et samarbejde mellem Kalundborg Kommune, Fishing Zealand og de tre sportsfiskerforeninger i Høng, Gørlev og Kalundborg.

Billetter kan købes på linket her

Lystfiskeriets Dag med Sportsfiskerforeningen Storstrømmen

Sportsfiskerforeningen Storstrømmen vil i anledning af Lystfiskeriets Dag gerne invitere børn, unge og andre fiskeglade mennesker til klubhuset på Masnedø.

Vi skal fange hornfisk og havørreder lige nedenfor vores klubhus. Det vil være muligt at låne en fiskestang fra Fiskeekspressen, hvis man ikke selv har medbragt fiskegrej. Der er også mulighed for at låne blink, silketråd og andet grej. Klubbens medlemmer fungerer som guider på dagen.

Tid og sted: Lørdag den 21. maj 2022 i tidsrummet kl. 11-15. Vi mødes på Fortvej på Masnedø, 4760 Vordingborg (ved Fortet).

Efter fisketuren tænder vi op i klubbens rygeovn, så du har mulighed for at få tilberedt din fangst. Klubhuset er i øvrigt åbent og der vil være salg af kaffe, sodavand og kage.

Alle er velkomne til en hyggelig dag på Masnedø.