Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand inviterer til hornfisketure i maj 2024

 

Vil du også gerne prøve kræfter med den smukke hornfisk, der hvert år om foråret besøger de danske farvande i hobetal? – Så har Fishing Zealand flere gode tilbud til dig og din familie.

Vi vil i løbet af maj være til stede i alle medlemskommuner og her kan du se hvor og hvornår:

Søndag den 5. Maj: Roskilde Kommune kl. 11.00 – 14.00 ved Nordmolen Veddelev Havn.

Torsdag den 9. Maj: Holbæk Kommune kl. 11.00 – 14.00 ved Molen ved Bikinistranden.

Lørdag den 11. Maj: Kalundborg Kommune (Hornfiskefestivalen), Kalundborg Havnepark.

Søndag den 12. Maj: Odsherred Kommune kl. 11.00 – 14.00 ved p-pladsen ved Skansehage.

Søndag den 12. Maj: Frederikssund Kommune kl. 10.00 – 13.00 ved Tandstumpen.

Lørdag den 18. Maj: Guldborgsund Kommune kl. 11.00 – 14.00 ved Gamle Færgevej.

Søndag den 19. Maj: Vordingborg Kommune kl. 11.00 – 14.00 ved Camping Mønbroen

Mandag den 20. Maj: Lejre Kommune kl. 11.00 – 14.00 ved Ejby Havn.

Lørdag den 25. Maj: Næstved Kommune kl. 11.00 – 14.00 på Enø

Torsdag den 30. Maj: Lejre Kommune (fyraftensarrangement) Kl. 17.00 – 20.00 ved Ejby Havn

Hvis du allerede nu har bud på et arrangement som du ønsker at deltage i, så hold øje med vores Facebookside samt vores blog på https://fishingzealand.dk/blog, da der i de kommende dage bliver publiceret informationer og tilmelding til de enkelte arrangementer.

Arrangementerne henvender sig til alle uanset erfaringsniveau, dog får man mest ud af dagen, hvis man har prøvet at styre en fiskestang før. Nogle arrangementer vil foregå i waders, hvilket bør tages i overvejelse, når arrangementet vælges. Der stilles alt tænkeligt fiskeudstyr og waders til rådighed, og I hjælpes godt i gang med lystfiskeriet. Du er naturligvis også velkommen til at medbringe dit eget fiskegrej. En guide fra Fishing Zealand, er klar til at hjælpe med at rigge fiskegrejet til og give tricks til at overliste hornfisken samt måder at tilberede den på hjemme i køkkenet.

Slutspurt på Sjælland – skynd dig at tage en Smoltvagt!

Arbejdet på Fyn er veloverstået, og nu er det Sjælland det gælder. På Sjælland er der stadig mange ledige tider ved de sidste vandløb, hvor der sker udsætning. Så er du sjællandsk kystfisker, er det nu, der er brug for dig. Book en vagt via Smoltvagt-appen.

Føler du, at der i perioder er langt mellem havørrederne på kysten, så er det nu, du kan gøre en helt konkret forskel. Det eneste du skal gøre, er at downloade Smoltvagt-appen, booke en vagt og bruge et par timer på at holde skarver, fiskehejre og måger på afstand af de sårbare havørredsmolt i dagene efter de er sat ud.

På Sjælland er der stadig mange ledige Smoltvagter ved Tude Å, Nivå, Esrum Å, Harrestrup Å, Suså og Saltø Å.

Som smoltvagt gør du en vigtig forskel, og samtidig deltager du i lodtrækningen om an af de 30 fede kystpakker sponseret af Westin, Abu Sölv og Rapala VMC.

Her finder du en oversigt over vagtperioderne for de enkelte vandløb:

  • Harrestrup Å (ekstra udsætning) – vagter fra d. 20. – 23. april
  • Nivå – vagter fra d. 23. – 26. april
  • Esrum Å – vagter fra d. 23. – 26. april
  • Tude Å – vagter fra d. 27. – 30. april
  • Fribrødre Å – vagter fra d. 27. – 29. april
  • Saltø Å – vagter fra d. 29. april – 1. maj
  • Suså – vagter fra d. 29. april – 1. maj

 

DOWNLOAD APPEN PÅ GOOGLE PLAY

DOWNLOAD APPEN PÅ APP STORE

 

Put i påsken 2024 i Ørsted Ørredvand

Igen i år blev listen fyldt hurtigt ud med forventningsfulde børn, som skulle prøve at fange deres første regnbueørred.

Vi var tidligt på pladsen, det tager jo lidt tid at rigge stænger, beachflag og andet til.

Cirka klokken 9.30 begyndte de første familier at ankomme, og de blev informeret lidt om regler, samt hvad man skal holde øje med, når man fisker i en sø, med mange andre mennesker.

Allan (ejeren) havde nok lidt bevist ventet lidt med dagens første udsætning, og der var mange, som kom løbende til, da de flotte fisk skulle slippes ud i søen.

Nu var det tid til at få kastet powerbait og små gennemløbsblink ud til søens fisk. Der gik ikke lang tid, inden de første begyndte at kalde på assistance, og skulle have hjælp med at nette fisk. Nogle af deltagerne fik også lidt kasteundervisning, og lærte hurtigt, at man skal huske at slå bøjlen fra.

Hele dagen igennem havde vi dejligt vejr. Efter der var blevet fanget 6-7 fisk på de første 2 timer, var det som om fiskeriet gik lidt i stå. De fleste blev rådet til at prøve at skifte agn, som nogle gange også kan være en fidus, hvis der kommer stilstand i fiskeriet. Jeg er næsten sikker på, at Allan fra Ørsted syntes, at der skulle lidt mere gang i fiskeriet, så med en time tilbage, kom han endnu engang tilbage med traileren fuld af fisk, og det sætter ofte også gang i fiskene, der allerede er i søen.

Vi begyndte at få stangsæt retur, da tiden var begyndt at rende ud. Flere havde prøvet af både miste agn og flåd, samt fået store fuglereder i hjulene. Samt pletter af powerbait på grej og deltagerne selv – lige præcis sådan skal en put tur være.

Stor tak til Ørsted Ørredvand for, at vi igen måtte komme til deres dejlige område. Til alle deltagere og børn tak for en rigtigt hyggelige 2. Påskedag – vi ses måske igen til næste år!

Hornfiskefestival 2024 i Kalundborg

I starten af maj svømmer store stimer af hornfisk mod kysterne på Vestsjælland. Det er derfor tid til at finde fiskegrejet frem og kaste blinket ud efter de velsmagende og flotte fisk med de grønne ben. Er du dygtig, kan du samtidig sætte krogen i en af de flotte præmier ved dette års Hornfiskefestival.

Hornfiskene optræder langs kysterne, i massive stimer og er relativt nemme at fange. Det gør derfor hornfiskene til et ideelt bytte for lystfiskere i alle aldre. Kort sagt, lægger hornfisken op til et rigtigt folkeligt fiskeri, uanset om man er øvet eller nybegynder.

Hornfiskefestivalen afholdes lørdag d. 11. Maj på Havneparken i Kalundborg. Under festivalen vil der være mulighed for at dyste om en lang række flotte præmier. Således præmieres de fem tungeste hornfisk i kategorierne børn under 12 år, unge under 18 år og endelig voksne. Konkurrencen er dermed for alle, og der er mange flotte præmier på højkant.

Har man aldrig prøvet at fiske før, er der alligevel mulighed for at være med i konkurrencen. Ved Havneparken vil det nemlig være muligt at låne komplet fiskeudstyr. Samtidig vil dygtige medlemmer fra sportsfiskerforeningerne i Høng, Gørlev og Kalundborg stå klar til at hjælpe alle interesserede godt i gang med fiskeriet, efter de hornfisk som svømmer ind i Kalundborg Havn.

I konkurrencen må der fiskes fra alle kyster i Kalundborg Kommune, så der er masser af muligheder for at benytte konkurrencen til en god forårstur i naturen. På hornfiskefestival.dk kan der læses mere om programmet, præmierne, reglerne og tilmeldingen.

Hornfiskefestivalen arrangeres i et samarbejde mellem Kalundborg Kommune og Fishing Zealand samt Høng Sportsfiskerforening, Gørlev Sportsfiskerforening og Kalundborg Sportsfiskerforening.

Du kan også finde tilmeldingen lige her:

Billetter kan købes via linket her

Fantastisk fremmøde til havørred-arrangement i Guldborgsund Kommune

Lørdag den 6. april afholdte Guldborgsund Kommune og Fishing Zealand et havørred-arrangement ved Tunderup Strandvej på Falsters østkyst i samarbejde med de to lokale lystfiskerforeninger – Guldborgsund Lystfiskerforening (GSLF) & Lystfiskerforeningen For Nykøbing Falster og omegn (LNF1920).

Ca. 55 spændte lystfiskere var mødt op for at høre mere om forårsfiskeriet efter de sølvblanke havørreder. Fishing Zealand guiderne Niels Lagergaard og Mikael Tange bød velkommen og fortalte om forårsfiskeriet, og hvordan man bedst får en havørred på krogen. Der blev givet mange tips og tricks. Ud over viden om fiskemetoder er det også vigtigt at søge viden om salinitet, strøm, vandtemperaturer og vandstand, inden man begiver sig afsted på fisketur.

Ordet blev herefter givet til Allan, der er formand for LNF1920 samt Thomas, der er formand i GSLF, der begge fortalte om de mange fantastiske kystpladser, som findes i Guldborgsund Kommune.

Herefter gik de 55 fremmødte på kysten for at omsætte teori til praksis. Nogle valgte at blive på spottet, mens andre valgte at køre til nogle af de pladser, som Thomas og Allan fortalte om.

Flere fangede fisk ved Tunderup Strandvej, bl.a en nyfisker, der fik sin første havørred på krogen, samt en garvet herre, der var mødt op for at få pudset formen af.

For nogle var det deres allerførste fisketur. Efter en instruktion i hvordan en fiskestang fungerer, iførte de sig låne-waders og en fiskestang fra Fishing Zealand-traileren og bedrog sig på eventyr.

I takt med at timerne skred frem og nogle begyndte at fryse i det kolde vand, kunne man samles ved bålet og varme sig ved ilden, mens der blev budt på en varm kop bålkaffe og en sludder samt mere snak om kystfiskeriet. Mange fik også deres eget grej gennemgået og optimeret af guiderne.

Alt i alt en rigtig god dag i et fantastisk vejr, hvor foråret endelig kiggede frem. Både GSLF og NLF1920 kan se frem til en stigning i medlemstallet, da flere af de fremmødte efterlyste fællesskab i fiskeriet.