Kategorier

Bloggere

Film fra Møn Biosfæreområde bliver sendt på FN topmøder i New York

Jimmy Spur Olsen arbejder med genopretning af vandløb og derved bl.a. at fremme bæredygtigt lystfiskeri på Møn. Her til sommer bliver han et kendt ansigt på topmøder i New York, der behandler FNs verdensmål for bæredygtig udvikling. 

Filmen er Vordingborg Kommunes bidrag i forbindelse med at UNESCOs verdensomspændende netværk af biosfæreområder sender et stærkt budskab til flere af årets FN topmøder i New York. 30 biosfæreområder fra hele verden får lov til at præsentere en kort film, hvor de viser hvordan de hver især konkret arbejder med et af verdensmålene.

Møn Biosfæreområde, som blev udnævnt i juni 2017, indleder serien af de 30 udvalgte internationale eksempler. Den mønske film tager udgangspunkt i verdensmål nr. 14, ‘Livet i havet’. Filmen fokuserer på arbejdet med at bevare de lokale fiskebestande, herunder brakvandsgederne i Stege Bugt og Nor. Projektet er et samarbejde mellem Fishing Zealand, de lokale lystfiskeorganisationer, DTU Aqua og Vordingborg Kommune.

”Kysterne og vandet omkring os er en af Vordingborg Kommunes allerstørste styrker. Derfor er det meget oplagt at Møn Biosfæreområde fokuserer på verdensmål 14 ‘Livet i havet’. Jeg er personlig meget stolt af, at Møn Biosfæreområde indleder UNESCO’s præsentation af biosfæreområder og verdensmål under FN topmøderne i New York. Det er et incitament for den bæredygtige udvikling vi ønsker at styrke i vores kommune og et stærkt brand for Møn”, siger borgmester Mikael Smed.

De 30 udvalgte film vil blive vist under forskellige topmøder, som løber af stabelen i sommeren 2018 i New York, herunder STI FORUM 2018, Forum for videnskab, teknologi og innovation med fokus på verdensmålene for bæredygtig udvikling, der starter tirsdag den 5. juni. Filmen vises også på FNs HIGH-LEVEL POLITICAL FORUM 2018, fra den 9 – 18 juli. Temaet for denne begivenhed er “Bæredygtige og robuste samfund”.

Bo Manderup Jensen, formand for den danske UNESCO nationalkommisson og lokalpolitiker i Vordingborg Kommune, glæder sig over et godt eksempel på, hvordan globale og lokale mål spiller sammen.

”UNESCO i Danmark rummer i dag et betydeligt national udviklingspotentiale med bæredygtighed i fokus. UNESCO nationalkommissionen samarbejder i Danmark med flere UNESCO programmer sammen med universiteter, learning cities, med verdensarvssteder og biosfæreprogrammet. Det er en ære og fornøjelse at se Danmark og Vordingborg Kommune varetage en vigtig rolle på verdensplan når det gælder bæredygtig omstilling”, siger han.

Filmene, som bliver vist i New York publiceres på UNESCOs YouTube kanal, MABs Facebook profil og Instagram. Det mønske bidrag kan ses fra tirsdag den 5. juni på Møn Biosfæreområdets og Vordingborg Kommunes Facebook.