Kategorier

Bloggere

Tag med til fyraftensudflugt i Biosfære-Møn projektet

Møn 24.4.2015. 003Har du prøvet at stå med fiskestangen på en skøn forsommeraften? Det har Biosfære-projektleder Annette Tenberg aldrig. Til gengæld har hun fortalt mig, at hun igennem de senere år har lært meget om vores enestående og varierede vandområder igennem Fishing Zealand projektet. Og det skal der sættes fokus på under en kommende fyraftensudflugt i Biosfære-Møn projektet – torsdag, den 2. juni 2016.

Som opstart vil jeg fortælle om de lokale arter og den lokale vandpleje, hvordan Fishing Zealand-projektet er blevet til, og hvorfor det nu har vakt internationalt opmærksomhed.

Ken Sørensen, vores certificerede Fishing Zealand-fiskeguide fra Møn, vil dernæst træde til og sætte os i gang med fiskeri efter hornfisk. Og såfremt heldet er med os, vil vi ryge vores fangster på stedet. Noget, jeg personligt synes, er helt fantastisk lækkert!

“Vandområderne rundt om Møn er meget varierede og livsrum for mange forskellige arter. Derfor er de en vigtig del af det kommende UNESCO Biosfære-område på Møn. Fishing Zealand samarbejdet er et godt eksempel på hvad biosfære-ideen indebærer,” fortæller Annette Tenberg. ”Derfor er jeg meget glad for at Gordon og Ken vil guide os igennem en aften om og med fisk. Og ikke mindst håber vi selvfølgelig på en god fangst,” afslutter hun.

Jeg ser frem til at møde jer til en fyraftenstur med masser af hygge, oplevelser, inspiration og spændende informationer. Programmet for aftenen er som følger:

Fyraftensudflugt i biosfære-projektet afholdes:
Torsdag den 02. juni 2016, kl.17.30. – 19.30

Mødested er p-pladsen ved Nyord broen.

Tilmelding ikke nødvendigt.

Medbring passende tøj, evt. campingstol, kaffe/te, og hvis du har, din egen fiskestang. Ellers kan grej lånes.

Du kan læse mere om UNESCO biosfære-projektet på http://vordingborg.dk/biosfære eller følge projektet på Facebook under Biosfære – Møn.

For yderligere information: Biosfære-koordinator Annette Tenberg, tlf: 40 15 89 44

Knæk og bræk,

-Gordon