Kategorier

Bloggere

Skilte, foldere, foredrag og en alletiders Brakvands Cup

Brakvandet har haft stor fokus i min praktikperiode hos Gordon – ikke mindst i forbindelse med produktionen af nye skilte og en folder om reglerne for gedde og aborre fiskeri og den nyligt afholdte Dansk Brakvands Cup.

Hold nu helt op der sker mange ting, når man følger med i Gordons fodspor. I weekenden var vi til Brakvands Cup på Møn, som var en stor oplevelse og et glimrende eksempel på hvordan arbejde, hygge og en indsats for bæredygtigt lystfiskeri alt sammen hænger sammen når det kommer til Gordons arbejde – og dermed også mit som praktikant.

Alt handler om fiskeri i disse måneder som praktikant, men fiskeri betyder ikke at man hele tiden er ude at fiske. Fiskeriet har mange facetter. På det seneste har Fishing Zealand og dermed også Gordon og jeg brugt tid på at lave en beskrivende brakvandsfolder, som indeholder informationer om, hvordan man bør fiske efter brakvandsarterne gedde og aborre. Udover en folder, har vi også arbejdet på skilte, som er blevet opsat forskellige steder på Stege Havn, og er ved at blive sat op flere andre steder i Vordingborg Kommune. De informerer om regler og bæredygtige brakke anbefalinger, som har til formål at uddanne lystfiskere i bæredygtigt lystfiskeri. Både folderen og skiltene er lavet på fire forskellige sprog. Dansk, tysk, engelsk og polsk. Jeg ved det har været rigtig vigtigt for Gordon og mange andre at information omkring de særlige regler for beskyttelse af brakvandsgedderne kom ud, og derfor var mange rigtig glade for at se disse komme op.

I 20 spændende minutter holdte Gordon et spændende oplæg om hvor stort potentialet for geddebestanden der egentlig er på Møn. Og hvad der skal til for at løfte den.
I 20 spændende minutter holdte Gordon et spændende oplæg om hvor stort potentialet for geddebestanden der egentlig er på Møn. Og hvad der skal til for at løfte den.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget til Dansk Brakvands Cup, fordi jeg i forvejen havde hørt rigtig meget godt omkring arrangementet. I år var hele 105 både tilmeldt og Gordon og jeg sad i nummer 102. Spækket med fiskegrej til tænder og proviant bestående af Red Bull, Müsli barer og sandwiches, var vi mere end klar til to dage i båden. Forholdene var mildest talt de værste de kunne være til geddefiskeri i det brakke. Næsten ingen vind, solskin, klart vand og 105 både, som heller ikke gør det nemmere. Men med Gordons som skipper, fandt vi alligevel lidt fisk i løbet af de to fiskedage. Dog ikke store nok til at komme på podiet under præmieoverrækkelsen.

The Campion – Søren Vesth fra Garmin står her med pokalen for hans enestående gedde på 111 cm, som tog førstepladsen i Dansk Brakvands Cup 2015.

Gordon var dog ”på arbejde” og skulle op på scenen for at fortælle om Fishing Zealands arbejde med brakvandsfiskeriet til de over 250 fremmødte brakvandsfanatikere. I små 20 minutter inden præmieoverrækkelsen, fortalte Gordon om potentialet indenfor geddefiskeri i området. Fishing Zealand og Vordingborg Kommune arbejder nemlig i øjeblikket på at få etableret geddefabrikker, som har til formål at ophjælpe en bestand, som i dag kun er omkring 3-4 procent af hvad den har været. Gordon fortalte her om indsatsen indtil nu og om nye planer for en ”Brakvandstaskforce” og nye tiltag der skal indsamle midler til at skabe geddefabrikker for. Det var virkelig noget som fangede publikums opmærksomhed og Gordon gik af scenen til bifald fra hele salen. Vinderen af Dansk Brakvands Cup 2015, blev Søren Vesth fra Garmin, som også er en god samarbejdspartner for Fishing Zealand. Han vand cuppen med en flot brakvandsgedde på 111 cm. Stort tillykke herfra.

Men cuppen var ikke kun rent fiskeri. Forestil dig 12 fiskeglade mennesker, samlet på The LodgeMøns Klint Resort til stegt flæsk og kolde bajere. Det er ikke svært at finde noget at snakke om i det selvskab og snakken gik selvfølgelig på strategi, fiskehistorier og drengerøvssnak til langt ud på natten. Søndag aften sidder jeg endelig i sofaen, hamrende træt fordi vi næsten ikke har sovet, men også fyldt op med nye indtryk fra nye mennesker og et fantastisk arrangement.

Det har været en fornøjelse at være en del af alt dette og selvom fangsterne kunne have været bedre, var det i den grad motiverende for en yderligere indsats for brakvandet.

Læs mere om geddefabrikker her.

Den nye folder kan ses her eller fås på turistkontoret i Stege.

Læs mere om mit praktik ophold hos Gordon her.

Fishing Zealand og Vordingborg Kommune har nu opsat skilte på Stege Havn, som har til formål at informere turister og lystfiskere gældende regler og uddanne dem i bæredygtigt lystfiskeri. Skiltene kommer også op flere andre steder i kommunen.