Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand får selskab af Kalundborg Kommune

oerred
Projektleder i Fishing Zealand, Gordon P. Henriksen, med en havørred fra ét af de mange fine kyststræk i Kalundborg Kommune.

Fishing Zealand har vokseværk! Kalundborg Kommune har netop sluttet sig til den stadigt voksende række af sjællandske kommuner, som er en del af vores ambitiøse projekt. Og med Kalundborg Kommunes deltagelse, lægges der op til en masse spændende tiltag i det vestsjællandske med henblik på udbedring af fiskeplejen, vandmiljøet samt udbygning af den lokale fisketurisme.

Jeg fisker selv en hel del på Vestsjælland, og jeg glæder mig utroligt meget over, at Kalundborg Kommune har tilsluttet sig Fishing Zealand. Kommunen, der – som de fleste ved – råder over noget af Sjællands allerbedste kystfiskeri og en række af Sjællands vigtigste gydevandløb, har masser af udviklingspotentiale, og det skal deltagelsen i Fishing Zealand være med til at forvalte og sikre. Så kommer vi heller ikke uden om at Sejerø altid vil betyde noget helt særligt for mig. Her fiskede jeg en hel del som barn, og det var her jeg fangede min første havørred!

Også i Kalundborg Kommune glæder man sig over, at samarbejdet med Fishing Zealand nu er formaliseret. Det vil danne grundlag for et samkoordineret lokalarbejde, som man forventer vil få positive konsekvenser for det lokale vandmiljø, fiskemulighederne og erhvervslivet.

Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm, udtaler at han er fuldt ud klar over kommunens udviklingspotentiale: ”Vi har i Kalundborg Kommune nogle helt unikke muligheder for lystfiskeri. Disse mulighed vil vi gerne udnytte og udvikle til fordel for lystfiskerne. Det gælder alle dem, som bor i kommunen og dem, som kommer hertil fra nær og fjern. Ved at gå med i Fishing Zealand får vi sat fart på arbejdet”.

_DSC0056
Kalundborg Sportsfiskerforening glæder sig over Kalundborg Kommunes beslutning om at blive en del af Fishing Zealand projektet. De kan nu se frem til yderligere assistance med deres utrættelige vandløbsarbejde.

Kalundborg Sportsfiskerforening var én af de kræfter, der indledningsvis tog kontakt til kommunen og fortalte om de mange muligheder, der lå i et samarbejde med Fishing Zealand, og foreningen er således en af årsagerne til, at kommunen nu er med.

– Vi var med til det første møde i Fishing Zealand og kunne med det samme se muligheden for, at den succes, man har haft med Havørred Fyn, blev gentaget på Sjælland, forklarer Hans Munk, formand i Kalundborg Sportsfiskerforening. – Vi ser også store muligheder for et endnu bedre samarbejde mellem kommunen, lodsejere og Kalundborg Sportsfiskerforening omkring vandpleje i Halleby Å systemet. Desuden vil de positive følger af det store arbejde, gøre sportsfiskeriet endnu mere spændende for børn og unge i vores kommune.

Velkommen til, Kalundborg Kommune. Det bliver et spændende nyt år med mange nye udfordringer, muligheder og gensidig nytte.

/Gordon