Kategorier

Bloggere

Påskefiskeri i Iglekær Put and Take

Iglekær 1 Nikolaj Matins-1

Hvordan holder man den bedste Langfredag for børnenes? Jo, man inviterer dem til at fiske i den lokale put and take. Dette var netop, hvad vi gjorde, og Iglekær Put and Take, med Anders Poulsen som ejer, lagde fiskevand til. Og det skal der lyde en stor tak for!

Kl. 10.00 samledes vi alle sammen; forældre, bedsteforældre, børn og guider. Programmet blev gennemgået, og de enkelte regler, som gjorde sig gældende, blev ridset op. Grejet, som Fishing Zealand stillede til rådighed – og som var sponsoreret af Pure Fishing – blev delt ud til dem, som havde brug for det. Herefter fortsatte guiderne med hver deres lille hold ned til søen, for nu skulle der fiskes! Anders havde dagen forinden sat en masse ørreder ud til netop dette arrangement, så fisk skulle der være nok af.

Powerbait blev sat på krogen, og der blev kastet ud i søen. Ikke alle var lige skrappe, da der var en del, som faktisk aldrig havde holdt en fiskestang i hånden før. Her kom guiderne og forældrene lidt på banen med hjælp til at kaste ud. Men der gik ikke længe før de blev sat på bænkene og græs-arealerne rundt omkring søen, for det var lærenemme børn, vi havde med at gøre, og indenfor en time havde de styr på kastene. Så var det næste dog mere svært: Fiskene. De lod vente på sig!

Iglekær 2 Nikolaj Martins-1Op ad dagen gik det heldigvis bedre. De første fisk blev fanget på spinner eller gennemløbsblink på vindsiden af søen. Derfor blev taktikken lavet lidt om og mere belastning blev sat på, så agnen kom ned i vandet. Det hjalp, og indenfor de næste timer blev der landet og taget mange billeder af fisk og fangere. På sol og læ-siden, var humøret højt. Og selvom fiskene ikke var så medgørlige her, så legede ingen af børnene i buskene, (det er der jo ikke tid til, når man er koncentreret om at fiske). Dog blev der gravet lidt efter orm, med tilladelse af ejeren, og ormene gav faktisk en del af de fisk, som blev fanget. Orm er og bliver en suveræn agn!

Dagen var ved at slutte, og man kunne se, at 3-4 timer nok er et passende tidsrum i forhold til børnenes koncentrationsevne. Kl 13.59 blev den sidste fisk hevet i land. Den lille fødselar, som kunne fejre sin 4-års fødselsdag, fangede dagens sidste fisk, og det blev fejret med billeder og live opdatering til hjemmet – til stor jubel for familien derhjemme. Teknologien er helt med ud til vandkanten, må man sige!

Kl. 14.00 var arrangementet ovre og alle deltagerne konkluderede med, at det var en kanon dag, og et arrangement, som gerne må gentages næste år, ‘eller endnu tidligere’. Afslutningsvis skal lyde en stor tak til dagens guider fra Fishing Zealand og til folkene fra Iglekær P&T: Anders, Frank og Daniel. Uden jer var det ikke lykkes! Også en stor tak til grejsponsoren Pure Fishing for stænger, hjul osv. Udstyret blev brugt godt, og vil også blive det i fremtiden. Uden jeres støtte til ungerne, havde det været svært at stable arrangementet på benene!

Og så lige en lille opfordring her afslutningsvist: Tag ungerne med derud og fang nogle fisk, de både kan og vil gerne!

De bedste hilsener,

Nikolaj