Kategorier

Bloggere

Flygtninge på fisketur

IMG_5597

Søndag d.15. maj havde jeg den fornøjelse at være fiskeguide for 15 flygtninge, som skulle fiske hornfisk i Roskilde fjord ved Frederikssund. Som Fishing Zealand-guide sørgede jeg for alt det nødvendige udstyr såsom stang, hjul, blink, flåd, kroge og agn, takket være det grej Abu Garcia har foræret Fishing Zealand.

IMG_5595
Endnu en gang blev det sponsorerede fiskegrej fra Pure Fishing og Abu Garcia taget flittigt i brug – og der kom også fisk på land.

Det er fantastisk at opleve, hvordan fiskeri kan bringe folk sammen på tværs af sprog og kulturer og se den fangstglæde, som vi alle deler, når det lykkedes at få bid.

Det blev et arrangement, som alle var glade for, og på trods af vejret lykkedes det at fange nogle hornfisk og derudover give tips og tricks til fremtidigt fiskeri.

Her følger beretningen fra Martin Grünbaum fra Frivillignet Frederikssund. (Tak til Sofie for billeder og Vilma, Nora og Amanda for hjælp til arrangementet).

“Pinsesøndag 15/05/2016 var vejret blæsende, koldt og med mange byger. Alligevel var det en helt særlig dag ved fjorden. Dansk Flygtningehjælp Frivillignet Frederikssund og Fishing Zealand havde sammen arrangeret en fisketur for flygtninge på sprogskolen i Frederikssund. Fisketuren skulle være til Tippen i Frederikssund.

IMG_5589
Der var stor entusiasme at spore blandt de fremmødte, og de fik alle kyndig vejledning og masser af tips.

Jeg havde ugen før været rundt i klasserne på sprogskolen for at reklamere for turen og for at skrive navne op på de, som ønskede at deltage. Søndag morgen vågnede jeg tidligt. Det øsede ned. Det var koldt og meget blæsende fra nordvest. Jeg tænkte, at der måske ikke var mange, som ville dukke op til fisketuren. Hen mod middag så det dog ud til at lysne lidt mod nordvest over mod Nordskoven.

Og minsandten: på trods af vejret mødte 15 op. Både mænd, kvinder og store børn. Ganske vist var ikke alle tilmeldte mødt, men det opvejedes af, at nogle ikke–tilmeldte mødte frem i stedet.

Der var god gang i fjorden med bølger med hvidt og god strøm forbi Tippen. Måske derfor var der ikke så mange hornfisk at få. Jeg gætter på, at hornfiskene fortrak til den dybeste del af fjorden på grund af bølgegangen og den hårde strøm.

Alligevel havde vi en rigtig god dag, hvor der også blev lejlighed til at nyde nogle solstrejf og mange gode samtaler på forskellige sprog”.

De bedste hilsener,

Keld Michaelsen