Kategorier

Bloggere

FISKEguiden 4/10 – Put & Take

Det fjerde afsnit af FISKEguiden omhandler Put & Take fiskeri, og det er netop udkommet.

Put & Take søer er rigtig gode steder for nye lystfiskere at komme godt i gang, og med hjælp fra dette afsnit af FISKEguiden vil alle kunne blive klar til at fiske effektivt allerede fra deres første tur i P&T.

Programmet indeholder masser af fangster og fisketeknik, og vi kommer bredt rundt om de mest effektive metoder til fiskeri i P&T. Der bliver fortalt om bombarda, spinnefiskeri med gennemløbsblink, wobler og spinner, og I får en introduktion til, hvorfor P&T søerne er et oplagt sted at komme i gang med fluefiskeriet.

FISKEguiden Put & Take 13

Vi ser både undervandsoptagelser og konkrete fiskescener hvor takler, knuder og grej forklares og vises grundigt. Undervandsscenerne giver nogle rigtig fede indblik i, hvordan både forskellige agn og ikke mindste fiskene opfører sig i forskellige situationer. Fx var vi ret overraskede over at se det tydelige duftspor fra ørreddejen, og hvordan det forsvandt efter adskillige kast.

– Niels og jeg har længe gerne ville lave noget om P&T-fiskeri. I forbindelse med mit arbejde som skribent for Fisk & Fri begyndte jeg at fiske sammen med to dygtige P&T fiskere: Casper Larsen og Preben Degnebolig. Her gik det virkelig op for mig, hvor mange nuancer der er i fiskeriet, og hvordan simple små detaljer kan være afgørende for ens succes. De har lært mig en hulens masse, der i den grad har gjort en forskel for mit eget P&T fiskeri, og denne viden har jeg gerne ville givet videre til så mange som muligt. Jeg håber, at andre også vil opleve, at deres fiskeri forbedres og håber virkelig, at folk vil dele og henvise til den, så så mange som mulig kan få glæde af FISKEguiden. Tanken er også, at alle P&T søer kan indlejre dette afsnit på deres hjemmeside og dele Youtube-linket fra deres Facebook osv., og på denne måde hjælpe deres gæster nemt og godt på vej. Du er naturligvis også velkommen til at dele linket!

Vi arbejder på højtryk med torsk, makrel og fladfiskeafsnittet af FISKEguiden, og disse forventes udgivet i løbet af sommeren. Du kan få det fulde overblik over hvilke afsnit, der er udkommet, og hvilke der er på trapperne her: www.fiskeguiden.info

–  Knæk og bræk derude

Gordon