Kategorier

Bloggere

Hornfiskefestival 2023 i Kalundborg

I denne tid svømmer store stimer af hornfisk mod kysterne på Vestsjælland. Det er derfor tid til at finde fiskegrejet frem, og kaste blinket ud efter de velsmagende og flotte fisk med de grønne ben. Er du dygtig, kan du samtidig sætte krogen, i en af de flotte præmier, ved dette års Hornfiskefestival.

Hornfiskene optræder langs kysterne, i massive stimer og er relativt nemme at fange. Det gør derfor hornfiskene til et ideelt bytte for lystfiskere i alle aldre. Kort sagt, lægger hornfisken op til et rigtigt folkeligt fiskeri, uanset om man er øvet eller nybegynder.

På Havneparken i Kalundborg, afvikles der lørdag d. 13. maj Hornfiskefestival. Under festivalen vil der bl.a. være mulighed for at dyste om en lang række flotte præmier. Således præmieres de fem tungeste hornfisk i kategorierne børn under 12 år, unge under 18 år og endelig voksne. Konkurrencen er dermed for alle, og der er mange flotte præmier på højkant.

Som noget nyt i år har vi fået en kok og tidligere vinder af Masterchef, Rasmus Fisker til at komme og lave et par lækre retter af hornfisk under festivalen. Retterne laves så der er noget lækkert at smage for både børn og voksne. Derudover er Rasmus også ivrig lystfisker, så der er flere gode grunde til at kigge forbi Rasmus’ bod på Havnepladsen i Kalundborg.

Har man aldrig prøvet at fiske før, er der alligevel mulighed for at være med i konkurrencen. Ved Havneparken vil det nemlig være muligt at låne komplet fiskeudstyr. Samtidig vil dygtige medlemmer fra sportsfiskerforeningerne i Høng, Gørlev og Kalundborg, stå klar til at hjælpe alle interesserede, godt i gang med fiskeriet, efter de hornfisk, som svømmer helt ind i Kalundborg Havn.

I konkurrencen må der fiskes fra alle kyster i Kalundborg Kommune, så der er masser af muligheder, for at benytte konkurrencen, til en god forårstur i naturen. På hornfiskefestival.dk kan der læses mere om programmet, præmier og tilmelding.

Hornfiskefestivalen arrangeres i et samarbejde mellem Kalundborg Kommune, Fishing Zealand og de tre sportsfiskerforeninger i Høng, Gørlev og Kalundborg.

Billetter kan købes på linket her

I 2023 støttes Hornfiskefestivalen af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Destination Sjælland.