Kategorier

Bloggere

Blev guidet til 24-kilos drømmelaks

IMG_0034

 

IMG_0051
Et 30g Toby blink i farven Kobber/Emerald skulle der til for at overliste denne fantastiske Østersø-laks på 24kilo.

Søren Lynggaard bestilte for nyligt en trollingtur med sine venner Joachim Nicolajsen, Bo Wilchen og Benny Jacobsen, og jeg tror ikke de fortrød det…

De gæve gutter startede i regn og slud, men så kom solen frem. Et par timer gik og et ok hug – ikke noget vildt – kom på “sniger”-stangen, som fiskede midt fra båden godt 60 m ude bagved i overfladen, med et 30g Toby blink i farven Kobber/Emerald.

Laksen, den blev bare ved med at tage line af, og efterhånden begyndte vi at mistænke, at den var
fejlkroget. Men det var den ikke! Den var bare stor og tung, så den bestemte stort set i samtlige af de 1 t 40 minutter, som fighten tog.

Benny, som fightede fisken, gjorde et fantastisk job med stor tålmodighed – trods en til tider “bestemt” kaptajn, der var lidt nervøs på sin klients vegne.

Landingen gik heldigvis godt og til sidst kom en fantastisk laks på 120cm og 24kilo i båden: En helt fantastisk drømmefisk!

Min båd – “My Dream” – fisker laks i Østersøen fra cirka midt februar til midt juni. Derefter er den i Øresund – med udgangspunkt i Østerbro, København – hvor der fiskes efter alle de skønne arter, der findes i det pragtfulde farvand mellem Helsingør og Stevns.

Husk at tage et kig på Fiskeguide-siden, hvis du står og mangler en guide til en kommende fisketur. Der er en certificeret Fishing Zealand guide til enhver lejlighed.

De bedste hilsener,

Jan