Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand indbyder til temaaften om Isefjordens havørreder.

Foto: Anders Nicander.

AFTENEN ER UDSOLGT!

Hvis du interesserer dig for Isefjordens havørreder enten som lystfisker, naturforvalter eller som naturinteresseret i almindelighed – så er det med at sætte kryds i kalenderen den 20. marts. Her inviterer Fishing Zealand og Frederikssund Kommune i samarbejde med Skibby Idrætsklub til en aften, hvor vi vil fordybe os i havørrederne og tage temperaturen på fiskeriet. Aftenen vil byde på den seneste viden om havørredbestandene, hvordan det ser ud for fremtiden, og hvad vi kan gøre for yderligere at hjælpe bestandene med tiltag såsom vandløbsrestaureringer og lign.

Temaaftenen afholdes den 20. marts 2024 kl. 18.45 – 22.15 i Skibby Fritidscenter, Nyvej 7B, 4050 Skibby i gymnastiksalen.

Aftenens program:

Kl. 18.45 Velkomst ved Niels Lagergaard, Fishing Zealand

Kl. 18.55-19.25 Hvor kommer Isefjordens havørreder fra, hvordan går det og hvilke er perspektiverne? Hvad

skal der til for at få større bestande? ved Biolog Peter W. Henriksen, Limno Consult/Fishing Zealand.

Pause (10 minutter).

Kl. 19.35- 20.05 Mere end 1000 tons sten og gydegrus i vandløbene omkring Isefjorden – Grusbandens arbejde og resultater i de lokale vandløb ved Rune Hylby, bandeleder i Grusbanden.

Pause med kaffe & kage (30 minutter).

Kl. 20.35-21.10 Fiskeplejen på Sjælland. Oplæg med udgangspunkt i nye bestandsanalyser fra 2023, Isefjordsundersøgelsen og potentialet i de lokale vandløb ved Fiskeplejekonsulent Bjarke Dehli, DTU Aqua.

Pause (10 minutter).

Kl. 21.20 Det lokale frivillige arbejde med vandløbspleje og udsætninger ved Kalle Ludvigsen, Odsherred Sportsfiskerforening.

Kl. 21.40 Hvordan går det med havørredbestandene i Isefjorden set med lystfisker-briller ved Lars Juel Hansen, ivrig lystfisker og medlem af Tuse Å’s Ørredsammenslutning.

Kl. 22.00 Afrunding og tak for i aften.

 

Arrangementet er gratis, dog kræver det tilmelding på mail til (da arrangementet er udsolgt, har vi fjernet mailadressen). Der er plads til 60 personer – så skynd dig at melde dig til.

Der sælges kaffe, kage, øl og vand i løbet af aftenen af Skibby Idrætsklub. Aftenen er arrangeret i samarbejde med Frederikssund Kommune og Skibby Idrætsklub.

Vel mødt,

Foto: Frederik Lorentzen