Kategorier

Bloggere

Så er efteråret lige på trapperne, og det er Fjordlandet Open heldigvis også

Fjordlandet Open løber for niende gang af stablen d. 20.-22. september 2019.

Fjordlandet Open er en frivillig catch & release fiskekonkurrence. Det engelsk udtryk ”catch & release” betyder fang og genudsæt, hvilket efterhånden er blevet integreret i det danske lystfiskersprog. Så til denne konkurrence skal du blot fange en havørred, måle længden og tage et billede. Og som deltager har du to dage – lørdag og søndag – til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord eller Isefjorden.

Efter fangsten sender du billedet ind til arrangørerne, hvorved din fangst indgår i konkurrencen. Vi opfordrer samtidigt til, at fisken genudsættes i fjorden efterfølgende.

Du behøver ikke at have en lang lystfiskerkarriere bag dig for at deltage – du kan være lige så god og heldig som alle andre. Så længe man har snøren i vandet – er der altid en chance for en flot fisk.

Basen for konkurrencen er som vanligt Værftet på Holbæk Havn, hvor der afholdes obligatorisk infomøde fredag aften samt præmieoverrækkelse om søndagen.

Fredag aften gennemgås reglerne for weekendens konkurrence og præmierækken nævnes. Her samles vi til en hyggelig aften, hvor der ligeledes er fællesspisning og spændende foredrag, som er inkluderet i deltagergebyret. Aftenens hovedtaler er Kaare M. Ebert fra Danmarks Sportsfiskerforbund. Du kan finde hele programmet her.

Fredag aften får du også udleveret det obligatoriske målebånd, der skal anvendes i konkurrencen. Og endelig er der chance for at vinde nogle lækre præmier i det amerikanske lotteri. Overskuddet herfra går til vandpleje i vandløbene til fjordene.

I efteråret 2018 blev der fx indsamlet 5.000 kr., der gik til Tuse Å’s Ørredsammenslutning (TØS). TØS kommer forbi fredag aften og fortæller om, hvad pengene er brugt til. Ved seneste konkurrence i marts måned blev der indsamlet 7.000 kr., som også kommer vandplejearbejde i fjordlandet til gode.

Sideløbende med fiskekonkurrencen afholder vi som vanligt også en fotokonkurrence, så sørg for at tage en masse smukke fotos af dine oplevelser ved vandet.

Ny konkurrence denne gang – affaldsbillede!

Danske lystfiskere bliver mere og mere miljøbevidste, og dette vil vi gerne støtte op om. Så i samarbejde med Havmiljøvogterne, der leverer særlige indsamlingsposer, opfordrer vi deltagerne til at samle affald i løbet af weekenden, fx når du går tilbage til bilen for at skifte fiskeplads. Husk derfor at tage billeder af det indsamlede affald, da vi om søndagen trækker lod blandt de indsendte billeder.

Der vil være to præmier (gavekort á 500 kr.) til to heldige vindere. Husk at man skal være til stede om søndagen for at modtage denne præmie, ellers trækkes der lod igen. Vi samler alt affaldet i en container uden for Værftet, og containeren står på pladsen hele weekenden.

Et andet nyt tiltag i en mere miljøbevidst retning er, at vi vil opfordre alle tidligere deltagere til at medbringe målebåndene fra tidligere konkurrencer. Disse vil så blive genbrugt, hvor de bliver farvet i en ny farve fredag aften til infomødet.

Endnu bedre vil det være, hvis du som deltager har mulighed for at aflevere målebåndene hos Pro-Outdoor i Holbæk inden konkurrencen, så vi har bedre tid til at male målebåndene i en ny farve.

Selve fiskekonkurrencen starter lørdag d. 21. september kl. 00.01 og slutter søndag kl. 16.00, hvorefter der kl. 17.00 er afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse på Værftet i Holbæk Havn.

Du kan finde meget mere information, se præmierne og finde tilmeldingen på konkurrencens hjemmeside https://fjordlandetopen.dk/og på konkurrencens Facebook-side: https://www.facebook.com/fjordlandetopen/.

På Facebook-siden kan du også holde dig løbende opdateret med de flotte fangster og billeder under konkurrencen.

Prisen for deltagelse er kun 295 kr. og inkluderer også aftensmad og foredrag fredag aften!

Fjordlandet Open bliver drevet i et tæt samarbejde mellem Pro-Outdoor, Holbæk kommune, VisitHolbækog Fishing Zealand.

Vi ses – og Knæk & bræk i Fjordlandet!