Kategorier

Bloggere

Herlighedsværdi i sommerhuskvartér

StenstrupI samarbejde med Odsherred Sportsfiskerforenings vandplejefolk, fik Grusbanden lov til at tyvstarte i midten af juli. Der skulle udlægges skjulesten i det lille ørredvandløb, Stenstrupløbet ved Gudmindrup Lyng.

De gæve vandplejefolk fra OSF og Grusbanden skulle lægge skjulesten ud på en strækning, hvor det var svært for maskiner at komme til ved en tidligere udlægning i 2015.

Det lille vandløb løber sin sidste kilometer inden udløbet i Sejerøbugten, igennem et sommerhuskvartér, og da jeg efterfølgende fik en fin beskrivelse fra udlægningen af Jan Aggerholm, der er vandplejeformand i foreningen, var den fuld af glæde. For under udlægningen af de håndboldstore sten, dukkede adskillige sommerhusgæster op og deltog i projektet.

Sommerhusgæsterne var meget nysgerrige på, hvorfor der skulle lægges sten ud i ”deres” lille vandløb.

Jan Aggerholm fortalte mig, at det blev en rigtig god og positiv snak med sommerhusgæsterne om de miljømæssige intentioner med projektet, og flere blev meget overraskede over, at der var et lille ørredvandløb i deres baghave…..:-).

Herlighedsværdien steg betragteligt under snakken med Jan, da sommerhusgæsterne fik forklaret baggrunden for projektet, og endog selv deltog i det praktiske arbejde.

Flere børnefamilier hjalp endog til med at smide sten i vandet!!!

Vandløbsrestaurering er for alle aldre, og Jan var tydeligvis både glad og stolt over det spontane samarbejde.

Jeg kan næsten ikke få armene ned over dette lille projekt, der pludselig forenede sommerhusgæster, vandplejefolk og Grusbanden på den mest udviklende og positive måde, -nemlig at skabe noget sammen.

Som kronen på værket, blev der afslutningsvis flyttet lidt vandstjerne fra de nedre dele af vandløbet, til de øvre strækninger for at sikre yderligere variation og skjul til den nye ørredbestand, for det var nemlig i dette vandløb, 8.C fra Nordskolen, afdeling Højby satte 2000 stk. yngel ud for blot nogle måneder siden.

Jan Aggerholm håber, skjulestenene og vandstjernen sikrer, at det lille vandløb kan holde en fin ørredbestand, samt tage sig godt ud for de mange sommerhusgæster, der pludselig fik et helt andet syn på ”deres” lille vandløb i baghaven.

Men det stopper ikke der, hvis jeg kender Jan og de øvrige vandplejefolk fra OSF.

De har allerede andre projekter i tankerne, og jeg glæder mig til at høre nyt fra Odsherred.

 

Bandeleder,

Rune Hylby