Kategorier

Bloggere

Vi uddanner selv vore fiskeguider

IMG_9182Fishing Zealand, Aktiv Danmark og Danmarks Sportsfiskerforbund går nu i luften med den første fiskeguideuddannelse i Danmark.

Det har i mange år været et anerkendt faktum, at der er penge i sportsfiskeriet. Og med projekter som Fishing Zealand er det blevet tilsvarende vigtigt, at vi forholder os til den udfordring det er at formidle ikke blot fiskevand i Danmark, men også dansk sportsfiskerkultur.

Første skridt på vejen bliver en kort guideuddannelse, der skal danne baggrund for den certificeringstandard Danmarks Sportsfiskerforbund skønner er nødvendig. Det er nødvendigt for at kunne sikre ikke blot kvaliteten af de fiskeoplevelser turister i Danmark tilbydes, men også den fornødne konduite en sådan fiskeguide skal være i besiddelse af i forbindelse med at formidle gode fiskeoplevelser i dansk fiskevand med lokale sportsfiskere og lokale foreninger.

Certificeringsstandarden udarbejdes i samarbejde med Aktiv Danmark, som er Dansk turismefremmes tiltag i forhold til at markedsføre Danmark som sportsfiskedestination.

Guidekurset i Fishing Zealand er et pilotprojekt, som sigter mod en mere ensartet markedsføring af danske fiskevande og gode danske fiskeoplevelser. Der er stadig mange tiltag under udvikling, hvilket vil betyde, at der et stykke tid frem vil blive fokus på selve uddannelsen samt på udviklingen af de konkrete kvalitetskriterier.

Første guidekursus afholdes i weekenden d. 25.-27. oktober på Rørvig Centret. Manden bag guidekurset er Bo Rønholt Frier, der er en anerkendt instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Bo ernærer sig i dag af sit fiskeri, som lærer, forfatter og fiskeguide. Bo har stor erfaring fra mange udenlandsrejser i bl.a. Grønland, Chile, Argentina og Norge. På kurset vil Bo Rønholt Frier og Ronny Lagoni Thomsen underise de kommende Fishing Zealand guider og andre interesserede i et praktisk kursusforløb med indholdsområder som – virksomhedslære, økonomi, praktisk fiskeguiding, formidling og pædagogik samt praktiske forhold omkring guidevirksomhed.

Skulle du have lyst til at læse mere om guideuddannelse i Danmark – så se her.

Ronny Lagoni Thomsen