Kategorier

Bloggere

TV2 Lorry sætter fokus på bæredygtig lystfisketurisme

Se linket til programmet nedenfor og husk at gå 6 min. ind i indslaget.
Se linket til programmet nedenfor og husk at gå 6 min. ind i indslaget.

I torsdags var jeg en tur på Øresund med skibet Fyrholm og TV2 Lorry for at lave et indslag om lystfisketurisme og bæredygtigt lystfiskeri. Båden var fuld af hollændere, islændinge, tyskere, russere og andre udlændinge, der varmede op til EM i fladfisk, som bliver afholdt på Øresund, og Niels Vestergaard og jeg var med ombord for at filme til et nyt projekt, vi arbejder på kaldet ”Fiskeguiden”. Det skal du nok snart få lov at høre mere om senere. :-)

TV2 Lorry var med, da de havde valgt at sætte fokus på lystfisketurisme i hovedstadsregionen i deres søndagsmagasin. De havde spurgt om, jeg var klar på et interview – og gerne i forbindelse med en fisketur. Og det var jeg jo selvfølgelig. Lidt multitasking med flere kameraer/programmer på en gang var en ny men sjov oplevelse.

Jeg blev interviewet til Lorry om Fishing Zealand og vores arbejde med bæredygtig lystfisketurisme. Vi fik snakket om, hvorfor Øresund er så unikt og anbefalet som en af Danmarks mest attraktive destinationer af Taskforcen for lystfisketurisme og om potentialet i fjorden og i resten af regionen. Fishing Zealands måde at arbejde på blev fremhævet som den rigtige vej – og der var god tid til at snakke om, hvorfor bæredygtighed er så vigtigt et begreb når man taler lystfisketurisme og lystfiskeri generelt. Jeg er rigtig glad og stolt over, at vi i Fishing Zealand får så meget mediefokus, og at den bæredygtige tilgang til lystfisketurismen fremhæves så ofte.

Og ja da, vi fik også fanget en stribe fine flade på turen – men ikke helt så mange som de skrappe EM-deltagere, der i den grad kan deres kram…

I programmet er Fishing Zealand guide og klyngekoordinator Niels Lagergaard også på en tur i Roskilde Fjord med kunder, og Fishing Zealand blogger Allan Lindsay fortæller om Streetfishing og potentialet for endnu mere fiskeri i Hovedstaden.

Men I kan jo selv se hele indslaget.

Tjek “Søndagsmagsinet” online her. (Du skal lige 6 minutter ind i linket)