Kategorier

Bloggere

Strøm i Tude Å

billede-2-elfiskeri-i-tude-aa-1

Søndag den 20. november bliver der sat strøm til Tude Å. Det sker når UFV95 dypper elektroderne i Tude Å-systemet for at fange moderfisk til strygning af æg og sæd. Moderfiskene bliver dermed forældre for ½-årsfiskene, der skal udsættes i efteråret 2017 og mundingssmoltene, der skal sættes ud i foråret 2018.

Det vigtige frivillige engagement vil folkene fra Korsør, Slagelse og Høng gerne dele med Grusbanden.

Du kan derfor melde dig til at deltage sammen med Kurt Jørgensen (Høng), Jesper Thykjær (Korsør) og resten af de gæve gutter fra UFV95.

elektrofiskeri-i-tude-aaJeg talte med Kurt i begyndelsen af november. Han fortalte, at UFV95 netop, i den sidste weekend i oktober, havde rigget opbevaringskar, pumper, slanger og alt det andet gear til. Anlægget skal være i orden, når der kommer en stor ”biomasse” i bassinerne i form af store gydemodne havørreder.

Jeg håber, de opfiskede moderfisk får et behageligt ophold i bassinerne inden strygningen sidst i november, og det er jeg sikker på, for UFV95 har stor erfaring med netop dette.

Nu mangler blot fiskene, og med fare for at blive behæftet med utroværdighed, kan jeg love deltagerne en masse fisk i det elektriske felt omkring elektroden, når UFV95 går i gang.

Der skal opfiskes mindst 25 par havørreder for at få opfyldt kvoten af befrugtede ørredæg, idet UFV95 skal udsætte 3.900 stk. 1-årsfisk, 28.300 stk. ½-årsfisk og 30.700 stk. smolt i Tude Å-systemet.

Foruden udsætningerne i Tude Å-systemet, indgår UFV95 i et fint samarbejde med Halleby Å-Sammenslutningen, der varetager udsætningen i Åmose/Halleby Å.

Det er nemlig således, at de to store vestvendte ørredvandløb, Tude Å og Halleby Å, har en meget simulær profil, hvorfor det giver mening at deles om ”arbejdet”.

Du kan melde dig til arrangementet ved at skrive en mail til Kurt Jørgensen på adressen: kj@ufv95.dk. Eller ringe/skrive til ham på mobilnummer: 2089 8182.

Der er fælles samling på mødestedet ved Tude Å-systemet på adressen: Ådalen 1, Havrebjerg, 4200 Slagelse. kl. 9.00

Husk at tage fornuftigt tøj på, da vejret ikke altid opfører sig, som vi gerne vil have det.

Hvis du er vant til at håndtere fisk, -også de store på 6-9 kg, kan du aftale med Kurt ved tilmeldingen, at du gerne vil hjælpe med nogle af de praktiske opgaver, såsom at være net-mand, trække båden, køre fisk etc.

Du kan ligeledes tilmelde dig ved at skrive i kommentarfeltet på Grusbandens Facebook-side med adressen: https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/.

 

Knæk og Bræk, -vi ses derude.

Bandeleder, Rune Hylby