Kategorier

Bloggere

Skyd forårssæsonen i gang og tilmeld dig Fjordlandet Open.

Den 29.-31. marts 2019 afholdes ottende udgave af den hyggelige Catch & Release kystkonkurrence. 

Som deltager har du to dage – lørdag og søndag – til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord eller Isefjorden. Fjordlandet Open er en frivillig catch & release fiskekonkurrence, derfor skal du ikke have fisken med til præmieoverrækkelsen. Du skal blot fange en havørred, måle længden og tage et billede – og så opfordrer vi til, at fisken genudsættes i fjorden. Sideløbende med fiskekonkurrencen afholder vi også en fotokonkurrence, så sørg for at tage en masse smukke fotos af dine oplevelser ved vandet.

Basen for konkurrencen er igen Værftscafeen på Holbæk Havn, hvor der vil være obligatorisk infomøde fredag aften samt præmieoverrækkelse om søndagen. Der er præmier til de fem længste fisk. Og det eventuelle overskud fra konkurrencen går til vandpleje eller udsætninger af fisk i fjordlandet.

Deltagerne samles til en hyggelig fredag aften, og hvor der også er fællesspisning. Der bydes på lækker spansk Paella, der er en del af deltagergebyret, og maden leveres igen af Spansk Smag. Fredag aften får man også udleveret det obligatoriske målebånd, der skal anvendes i konkurrencen. Og endelig er der chance for at vinde nogle lækre præmier i det amerikanske lotteri.

Velkomsttalen vil i år blive af Morten Jacobsen, bestyrelsesmedlem i DSF. Dernæst vil arrangørerne gennemgå og skitsere reglerne for konkurrencen efterfulgt af et par spændende foredrag.

Peter W. Henriksen, der er fiskefaglig rådgiver for Fishing Zealand, vil fortælle om den seneste viden om havørredens vandringer og giver en status på undersøgelsen fra Roskilde – se evt. mere her.

Derefter holder FZ-fiskeguide Tue Blaxekjær oplæg om ”Strategi til fjordens ørreder”, hvor Tue går i dybden med sin tilgang til fiskeriet i fjorden.

Præmier
Igen i år er der en flot præmierække. Præmierne er som følger; førstepræmien er 5000 kr. kontant samt et gavekort på 5000 kr. til Geoff Anderson fiskebeklædning sponsoreret af Pro-Outdoor. Anden præmien er 3000 kr. kontant samt et gavekort på 2000 kr. til Geoff Anderson fiskebeklædning sponsoreret af Pro-Outdoor. De næste pladser får kontante præmier på henholdsvis 2.500 kr., 1.500 kr. og endelig 1.000 kr. til femtepladsen.

Derudover er der to præmier i fotokonkurrencen, hvor førstepræmien er på 2.500 kr. og andenpræmien er 1.000 kr.

Sidst men ikke mindst er der lodtrækning blandt alle deltagernumrene søndag under præmieoverrækkelsen. Præmien er et gavekort på 2000 kr. sponsoreret af Pro-Outdoor. Husk at du skal være til stede, såfremt dit nummer bliver udtrukket.

Igen i år inviterer vi de lokale fiskeklubber til at sætte stande op fredag aften. Vi er meget glade for, at klubberne støtter op om konkurrencen og medvirker til at lave en hyggelig stemning. Er du ikke medlem af en klub, er chancen for at stifte bekendtskab med én af klubberne fredag aften. Flere af klubberne er særdeles aktive indenfor vandløbspleje og udsætninger af fisk i Fjordlandet.

Selve fiskekonkurrencen starter lørdag morgen kl. 00.01 og slutter søndag kl. 16.00, hvorefter der kl. 17.00 er afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse på Værftscafeen i Holbæk Havn.

Du kan finde mere information og tilmelding på konkurrencens hjemmeside https://fjordlandetopen.dk/og på konkurrencens Facebook-side https://www.facebook.com/fjordlandetopen/– her kan du også holde dig løbende opdateret med de flotte fangster og billeder.

Prisen for deltagelse er 295 kr. og inkluderer også aftensmad fredag aften!

Fjordlandet Open bliver drevet i et tæt samarbejde mellem Pro-Outdoor,Holbæk kommune,VisitHolbæk,Værftscaféenog Fishing Zealand.

Sidste år blev en film af Fiskeguiden optaget under Fjordlandet Open – du kan se filmen her:

Knæk og bræk i fjordlandet!