Kategorier

Bloggere

Påskefisketur i Hove Put & Take

Hove 1
Da fiskeriet først kom i gang blev der landet mange flotte regnbueørreder – til stor glæde for store og små.

Jeg husker stadig den første fisk jeg fangede – ”en braksner! ”, eller som min far prøvede at lære mig, en brasen, der måske skulle have været genudsat – men i den alder skulle den da med hjem! Den kom i en plasticpose, så jeg stolt kunne fremvise den til alt og alle.

Som certificeret fiskeguide hos Fishing Zealand, er jeg i dag så privilegeret, at jeg har mulighed for at bringe den slags oplevelser videre. Skærtorsdag var der put i påsken i Hove Put & Take, hvor børn op til 12 år kunne prøve kræfter med fiskeriet.

For at få det bedste ud af dagen allierede jeg mig med mine to kammerater, Jesper Roholm og Henning Holm. Jesper har mange års erfaring med foreningsarbejde og har stået i spidsen for en fiskeklub. Henning er – udover at være en dygtig fisker og lidt af en Put & Take ekspert – en mand, der har tilbragt mange timer ved fiskesøer landet over.

Efter en hurtig velkomst blev børene opdelt i grupper, alt efter om de havde fisket før eller ej. De børn, som ikke havde prøvet at betjene en fiskestang før, kom på lynkursus i ”kasteskolen”. At kaste med en fiskestang for første gang er en svær disciplin. Det var heller ikke mange flåd, der endte i vandet til at starte med. Men gåpåmodet fejlede intet, og snart havde flere fundet ud af, at hjulbøjlen er en vigtig dims – og snart strøg flåddene der ud af, nu også med snøre i enden.

Hove 2
Ole Gregersen havde sponsoreret OGP Snurrebasser til arrangementet, og de kunne fange fisk!

Til at starte med gik fiskeriet lidt sløvt for sig, men så blev den sorte Powerbait fundet frem, og det var det, der skulle til, for at få fiskene i hugget. Det var som om fiskene lige skulle i gang for efter den første blev hevet på land fik den hurtigt selskab af flere fisk. I løbet af dagen blev der fanget flere fine regnbueørreder både på Powerbait og OGP Snurrebasser.

Det var en fornøjelse at se, hvordan børnene på egen hånd kæmpede med de bomstærke regnbueørreder. Forældrene så stolt til fra sidelinjen, og hver gang der kom en fisk på land blev den fejret med glædesjubel og højt humør. Fælles for alle de dygtige fangere var, at det var deres allerførste fisk! Den glæde jeg oplevede denne dag, var meget livsbekræftende og en tydelig indikation på at fiskeri virkelig kan bringe familier sammen.

Lidt i lukketid blev den sidste fisk fanget, og vi kunne gøre status over dagen. I fællesskab blev dagen kaldt en succes! Godt vejr, gode oplevelser og god dansk hygge! Særligt husker jeg en far, som meget stolt kom og roste arrangemente: Hans søn havde både fanget fisk og lært at kaste med en fiskestang. Nu skulle de ud og købe fiskegrej, så de sammen kunne opleve glæderne ved fiskeri.

Jeg vil gerne rette en stor tak til Lars Bergstrøm, som er indehaver af Hove Put & Take, for at han gratis stillede sin sø og de dejlige omgivelser til rådighed for arrangementet. Der skal også lyde en stor tak til Ole Gregersen, som sponsorerede en stak OGP Snurrebasser til ungerne, så de havde nogle kvalitetsblink at fiske med.

Anmeldelse fra fishtrip.dk:

”Fin fisketur – Min 12-årige søn og jeg var på en gratis prøvefisketur i påsken i Hove. Selv om vi ikke fangede noget, havde vi en dejlig tur med hjælpesomme guider og hyggelige mennesker. Kan anbefales!” Erik W.

Fisketuren i Hove Put & Take var én ud af fem ture, som Fishing Zealand arrangerede for børn i påsken. Se mere om de andre ture her (link til det samlede blog indlæg).

Knæk og bræk

Henrik Qvirin Reiter

Fishing Zealand Guide