Kategorier

Bloggere

Juniorer fisker amok hos Simons

Put and take fiskeri er på vej frem – og det er om nogen en fiskeform, der henvender sig virkelig godt til juniorfiskere.

Vi – hos Fisk & Fri – mener, at det er utrolig vigtigt at få fokus på juniorerne, for på den måde at inspirere de unge til at kommet noget mere ud at fiske i stedet for blot at opleve Danmark gennem computer og Minecraft.

DSC_1020_2-1Lystfiskeri er en fantastisk hobby, der er sund for både legeme og sjæl, men ikke nok med det: Jo bedre rekruttering, der bliver at nye lystfiskere, desto flere vil bekymre sig om vores fiskebestande – og desto lettere vil det blive at skabe politisk gennemslagskraft for de miljøforbedringer og begrænsninger på erhvervsfiskeriet, der skal til for at sikre gode store og naturlige bestande af vores sportsfisk.

En god måde at skabe fokus på fiskeri – er at afholde fiskekonkurrencer. Historisk set har der enkelte gange været afholdt DM for senior P&T fiskere, men der har aldrig tidligere været afholdt en konkurrence, som udelukkende sætter fokus på juniorer. Fisk & Fri afholder derfor i næste weekend en stor juniorkonkurrence i samarbejde med Simons Put and Take, Jan & Bos Lystfiskeshop samt Musholm.

DANISH OPEN I P&T FOR JUNIORER, som arrangementet er døbt – afholdes Lørdag d.10.maj klokken 08-14 – og der er nu lukket for tilmelding, men man er velkommen til at komme og se de mange juniorer give den gas ved put and take søen, der er kendt for at give masser af action til gæsterne.

DSC_1109_2-1Netop til dette arrangement vil der blive udsat 1100 kilo meget flotte og specialopdrættede regnbueørreder fra Brejnholm Mølle og Katrinedal Dambrug, der er en del af virksomheden Musholm. Ørrederne er af uhørt høj kvalitet, og vil veje 1-5 kg.

Førstepræmien er et ophold for hele juniorholdet samt en voksen ledsager på bornholmske Hotelpension Verona, der er internationalt kendt for deres mange fiskearrangementer i høj klasse – fx trolling- og kystkurser. På det idylliske pensionat får vinderne ikke blot super lækker mad, god forplejning og perfekte overnatningsforhold – men også en laksetrolling tur med Per Sjöström – samt mulighed for egne kystørredture langs de smukke klippekyster.

Hovedpræmiens værdi er over 15.000 kroner. Blandt de mange andre præmier er et eksemplar at den nye flotte og anmelderroste bog – “Havørred – Refleksioner på kysten” samt den gamle havørredbibel “Havørred, Havørred”. Hertil kommer et gavekort på 200 kroner til alle deltagere og en hel årgang af gamle Fisk & Fri til alle deltagerne. Udover dette vil der være sponsorpræmier fra Dynamite Baits.
Læs mere om arrangementet i juni-nummeret af Fisk & Fri samt på www.fiskogfri.dk og www.simonsputandtake.dk i løbet af den kommende tid.