Kategorier

Bloggere

Hulebækken har brug for din hjælp

Det lille tilløb til Hulebækken trænger til netop din hjælpende hånd.

I efteråret måtte vi opgive at udlægge gydegrus i et lille tilløb til Hulebækken i Næstved Kommune. Det bliver der rådet bod på nu.

I næste weekend, skal vi, –Den sjællandske Grusbande, udlægge 10 kubikmeter gydegrus i det lille vandløb.

I efteråret var der ganske enkelt for meget vand på markerne til, at vi kunne køre et læs gydegrus ned til åen til etablering af en række gydebanker. Derfor måtte vi nøjes med at lave en bestandsanalyse i tilløbet for at have en reference til senere, når projektet nu gennemføres. Dernæst fjernede vi også en spærring, som gjorde det svært for ørreder at vandre opstrøms for at gyde.

Udlægning af gydegrus giver nu endnu større mening, efter fjernelse af en spærring under en brounderføring.

Gydegruset måtte vi vente med til det blev mere tørt eller streng frost, således at et tungt køretøj kunne køre dér. Det blev gudskelov hård frost i vinterens løb, hvilket lodsejeren udnyttede til at køre gydegruset ned til åen. Så var det parat til os.

I samme kolde periode var Christian Skotte fra Danmarks Sportsfiskerforbund nede ved det lille vandløb for at registrere gydegravninger.

Christian fortalte, at der var 8 flotte gydegravninger i vinter mod kun én forrige vinter.

Fjernelse af spærringen havde altså haft stor effekt for gydeaktiviteten, og en stor cadeau herfra til Kennet Egheim og Mads Brinck Lillelund for en formidabel indsats i efteråret. Det var nemlig de to stærke mænd, der fjernede spærringen, der ”havde gemt sig” halvvejs inde under en bro.

Selve projektet, der omfatter udlægning af 10 kubikmeter gydegrus, har Iben Buhl stået for, mens hun var under uddannelse i Næstved Kommune. Iben var sidste år yderst aktiv i Grusbanden, og deltog i en række projekter. Jeg er derfor meget glad for, det nu er Ibens tur til at få hendes projekt gennemført. Det sker som sagt i næste weekend, -den 9. juni, hvor vi mødes på Landevejen 105 syd for Tappernøje klokken 11.11.

Du kan være med til at gøre en kæmpe forskel.

Giv en hånd med næste lørdag, således at vi kan få etableret en halv snes flotte gydebanker til glæde for Hulebækkens ørredbestand, som vi vil følge nøje de kommende år. Blandt andet ved at elektrofiske i efteråret 2019, således at vi har et fint billede af vores indsats, idet vi jo netop har reference-befiskningen at støtte os til. Her blev der fanget tre ørreder på en 50 meter lang strækning. Ikke imponerende. Det vil vi ændre på!

Du kan melde dig til arrangementet ved at sende en mail til bandeleder, Rune Hylby på mail: hylby@mail.dk, eller en sms på nummer: 25364280.

Du kan også melde dig via kommentar-feltet, på Grusbandens facebook-side med adressen: https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/.

Du skal blot medbringe skovl, eventuelt en trillebør og så dit gode humør.

Næstved Kommune deltager også, og vil i den forbindelse sørge for lidt drikkevarer mm. for en god indsats.

Vel mødt.

 

Bandeleder, Rune Hylby.