Kategorier

Bloggere

FISKEguiden 5/10 – Fladfisk

Header_160616
FISKEguiden er nu ude med femte afsnit, som denne gang handler om fladfisk. Dermed er halvdelen af afsnittene udkommet.

Femte afsnit af FISKEguiden er nu udgivet, og denne gang handler det om fladfisk. Niels og jeg er taget med turbåd på Øresund og kravlet ud på molen i Gilleleje. Der bliver fanget fint med fladfisk, og jeg gennemgår praktisk information om fisketeknikker, fladfisketakler og valg af agn. Vi ser også forskellen på de forskellige arter fladfisk.

Man er vist ikke i tvivl om, at jeg elsker at fiske efter fladfisk, når man har set dette afsnit. – Og jeg håber, at du selv får lyst til at tage ud efter de flade efterfølgende!

I programmet udnytter jeg min taletid til at påpege de problemer, som desværre findes i mange havne, hvor fiskeri ikke altid er tilladt og tilgængeligt. Det er noget som både Fishing Zealand og Danmarks Sportsfiskerforbund arbejder på at forbedre via samarbejde med kommunerne og havnemyndighederne.

FISKEguiden_Fladfisk_18Taskforcen for Lystfisketurisme, som både DSF og FZ sad med i, anbefaler ”Bedre adgang til lystfiskere i de danske havne”, og der står følgende i rapporten: ”Bl.a. for at fremme ”street fishing” og molefiskeri i danske havne anbefaler taskforcen, at der indgås dialog med de enkelte havne vedr. håndhævelse af den nuværende terrorsikring, så lystfiskere kan få øget adgangen til moler, kajanlæg m.m. på de arealer, som ikke er permanent sikret.”

Du kan læse mere om denne taskforce og downloade selve rapporten her. 

Mit personlige engagement som lystfisker bl.a. startede på Gilleleje Mole, hvor jeg som barn fangede masser af fladfisk, men også ulke, ålekvabber, hornfisk, makrel og meget andet. Jeg husker tydeligt hvordan jeg observerede de ældre og dygtigere lystfiskere, og hvordan folk glædeligt hjalp mig på vej. I udlandet ser man masser af steder, hvor molefiskerne står side om side, endda deciderede ”fiskepiers” skabt til dette formål. Heldigvis er der også flere gode eksempler herhjemme i DK, og jeg håber, at vi kan påvirke beslutningstagerne til at åbne endnu flere steder og udvikle dem med faciliteter for lystfiskere. Jeg er rigtig glad for den proces, vi har indledt i Fishing Zealand og medlemskommunerne, der skal forsøge at forbedre mulighederne på dette område.

Herfra skal der lyde en kæmpe tak herfra til Mikkel Irve da hev mig med ud på molerne og til Jesper Larsen og Rene Christensen for at lære mig, at fange flere fladfisk – og hvor meget man kan nørde i bund når det kommer til fladfisketakler.

– Knæk og Bræk derude

Gordon