Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand Ugen – Programmet er klart

fisketurisme-716 ALC AS-1

Sidste år i efterårsferien lavede Fishing Zealand to fiskearrangementer – men i år er programmet drastisk udvidet, så det hele med garanti går i fisk i efterårsferien…

Vi kan nu præsentere et overvældende program for Fishing Zealand Ugen. Der bliver rigtig mange forskellige arrangementer og fisketure rundt om på Sjælland. Tak til alle dem der har budt ind med forskellige ture.Fiskeguider, grejbutikker, turbåde, sportsfiskerforeninger, kommuner og mange flere hver for sig og sammen laver en masse forskellige fiskearrangementer.

Der bliver blandt andet fisketure for børn og familier, kutterture, konkurrencer, fluebinding, foredrag, streetfishing, guidede fisketure, kunstudstilling og meget mere.

Så har I lyst til frisk luft og fiskeoplevelser i efterårsferien, så kig programmet igennem og find én eller flere spændende fisketure i nærheden af dig. Skynd jer med tilmelding, da der på en del af arrangementerne er begrænsede pladser.

Se programmet for ugen herunder og hold jer orienteret her på bloggen for måske dukker der flere arrangementer op… Og ja, vi ved godt at det er et langt og måske lidt uoverskueligt program med mange fisketure, men gør jer selv den tjeneste at scrolle hele vejen igennem og find et par fede fisketure;-)

Hvis ugen går helt i fisk på den helt rigtige måde – hvilket vi naturligvis forventer, er det vores intention at gøre ugen til en årligt tilbagevendende tradition.

Vi glæder os – mon vi ses?

– Fishing Zealand

 


 

Program Fishing Zealand Ugen 2016:

 

Kriblende krebsdyr i efterårsferien, alle dage i uge 42 og 44

Kom og få krabbekryb, når det kribler med krebsdyr og vi dissekerer hajer i efterårsferien.

Oplev Øresunds krebsdyr – lige fra de små rejer og eremitkrebs til de store hummere og taskekrabber. Test din viden i en krible-krebsdyr-quiz, vær med til dissektion af hajer, hvor vi sammenligner bruskfisk med benfisk. Lære mere om dyrelivet i Øresund og klap en taskekrabbe. Hvis du tør!

Dissektion af hajer og torsk til sammenligning alle hverdage i uge 42 kl. 12:10

Rør ved levende havdyr og klap den store krabbe

Alle dage i uge 42 og 44

  • kl. 11:25
  • kl. 13:25

Øresundsakvariets formidler står klar alle dage med sjove historier, og vi fodrer dyrene hver time. Så kom og vær med.

Øresundsakvariet har åbent 10-17 alle dage den 15. til den 23. oktober samt weekenderne og kl. 10-16 den 31. oktober til den 4. november.

Se mere på http://www.oresundsakvariet.ku.dk/

 

TA’ med ud og fisk, mandag, tirsdag, onsdag og fredag

I samarbejde med Helsingør Kommune og Fishing Zealand, vil Elida.Fishing.dk tilbyde fisketure efter Øresunds fisk alle hverdage i efterårsferien fra Helsingør.

Mandag fra kl 8.00 til 14.00, tirsdag fra kl 9.00 til 15.00, samt onsdag til fredag fra 8.00 til 15.00.

Betal for 2 voksne og tag et barn under 15 gratis med.

  • 6 timers tur – Pris pr. person 173 kr.
  • 7 timers tur – Pris pr. person 186 kr.

Der er mulighed for at leje grej ombord, samt købe øl, vand, pølser og slik. Når du bestiller på 20320724, så skal du sige Fishing Zealand Helsingør.

Se mere på Facebook eller Elida.fishing.dk

 


Kuttertur efter fladfisk med M/S Emma, Holbæk

Vi jagter de store skrubber som der er så mange af i Isefjorden, er vi heldige og komme forbi en stime makreller prøver vi også om vi kan få dem til at bide. Pro Outdoor har I samarbejde med Holbæk Fiskeklub arrangeret denne tur, så der vil være kyndig vejledning fra de 2 instruktører som er med. Har du ikke nogen fiskestang kan du låne ombord. Prisen er incl. børsteorm. Husk tøj efter vejret og en god madpakke.

Tid: 15/10 2016, kl 9.30-13.30 Afgang Holbæk gl. Havn v/Orøfærgen.

Pris: børn kr. 150.-, voksne kr. 200.-

Tilmeldingwww.Pro-Outdoor.dk

 

Familiefiskeri på Camping Mønbroen

Camping Mønbroen og Fishing Zealand inviterer til familiefiskeri for alle lørdag d. 15. oktober kl. 11.00-14.00. Vi går på jagt efter en af havets grumme rovfisk, gedden – og vi håber også at fange nogle af de flotte aborrer, som området er så kendt for. Efteråret er højsæson, så vi satser på at fange nogle fine fisk. Har du waders, så tag dem med. Der er fiskegrej til udlån (25 sæt), men har du dit eget fiskegrej, så tag endelig det med. Fishing Zealand fiskeguide Niels Lagergaard Pedersen er til stede og deler ud af gode råd og vejleder nybegyndere, så der er plads til alle denne dag, begyndere så vel som erfarne lystfiskere. Naturvejleder Elise Hvelplund Brink deltager også og kigger efter smådyr i vandkanten sammen med de mindste børn, så husk gummistøvler. Udover fiskeriet laver vi bål, og Camping Mønbroen sælger pølser fra egen gård. Snobrød samt en øl eller vand får alle deltagere gratis. Arrangementet er gratis og sponsoreret af Fishing Zealand og Vordingborg Kommune.

Er du over 18 år og under 65 år, så husk at købe det statslige fisketegn på fisketegn.dk

 

 

Fernisering på Liza’s Gallery, Møn

Fernisering på Niels Valentins udstilling ’Inner Seascapes – 55.6 degrees North’ lørdag den 15. oktober 2016 kl. 11.00 – 18.00.

Oplev Niels Valentins værker og mød kunstneren til en snak om værkerne – galleriet byder på en forfriskning.

Sted: Liza’s Gallery, Farverstræde 6, 4780 Stege

Med udstillingen ’Inner Seascapes – 55.6 degrees North’ viser den danske billedkunstner Niels Valentin en række værker, der alle relaterer sig til havet.

 

 

Grejkendskab og fisketips for Øresund

Bliv top tunet til efterårets fisketure på Øresunds turbåde. Få information om grej, fiskemetoder, håndtering af fangst, og få tips til tilberedning af fisk.

I samarbejde med Maritimt Center, fortæller certificeret fiskeguide Bjarne Poulsen om de mange muligheder som Øresund byder på i efteråret. Vi kommer omkring de almindelige fiskearter, metoderne som vi bruger til at fiske efter dem, og det grej som vi bruger til de forskellige metoder.

Hør også mere om Fishing Zealand, og nogle af de perspektiver som samarbejdet med Helsingør Kommune kan betyde for udviklingen af fiskeriet på Øresund. Både for børn og unge, for voksne og for ældre.

Alder: Ingen begrænsning – Ung som ældre. Det vigtige er lysten til, og interessen for at prøve fiskeriet.

Pris: Gratis.

Tilmelding: Ikke nødvendigt.

Sted: Maritimt Center, Nordhavnsvej 2B, 3000 Helsingør

Tid: Lørdag den 15. oktober 2016, kl. 13:00-14:00

Mere info: Bjarne Poulsen, mail nordkyst@gmail.com

 


Søndag den 16. oktober 2016:

Guidet tur langs Vintersbølle Bæk søndag den 16. oktober kl. 13.00-17.00, Vordingborg

Biolog Jimmi Spur Olsen fra Vordingborg Kommune vil stå for en guidet tur langs vandløbet Fladbækken/Vintersbølle Bæk. Jimmi vil fortælle om ørreder i vandløbet og om vandløbsrestaureringen, der har fundet sted på strækningen. Mødestedet for den guidede tur er P-pladsen ved Kulsbjerg Skole, Nyråd Afd., Bakkebøllevej 6, 4760 Vordingborg med start kl. 13.

På turen vil I møde naturvejleder Elise Hvelplund Brink ved Theisens Papirfabrik i Vintersbølle Skov. Elise vil tage imod folk på den guidede tur og andre, der kommer forbi og guide i bestemmelse af smådyr i vandløbet. Vi kigger på smådyrene i vandløbet og undersøger vandløbets kvalitet. Elise vil være ved vandløbet i Vintersbølle Skov mellem kl. 13-17. Hvis man hopper på turen ved Theisens Papirfabrik kan man med fordel parkere for enden af Vintersbølle Skovvej, 4760 Vordingborg og følge skovvejen ned til papirfabrikken. Arrangementet er gratis og sponsoreret af Vordingborg Kommune.

 

Fladfisketur med Gørlev Sportsfiskerforening, søndag den 16. oktober, kl. 8.-16, Reersø

Søndag den 16. oktober arrangerer vi en tur, hvor man kan komme med på en tur langs kysten ved Reersø havn og fiske efter fladfisk. Klubben sørger for agn til turen, og skulle man ikke have en fiskestang, og grej er der også mulighed for at låne af klubben

Vi mødes på Reersø havn kl.8.00 og fisker frem til kl.12.00. I er velkomne til at fiske længere, men nogle af os går tilbage til havnen og tager imod næste hold, der har mulighed for at fiske fra kl. 12.30 – 16.30.

Tilmelding til Klaus Larsen 22 17 68 80 ellerArne Nielsen 40 85 59 93.

Af hensyn til indkøb af agn (børsteorm) er det vigtigt, at I tilmelder jer.Sidste frist for tilmelding er lørdag den 15. oktober kl. 15.00

Mødested er ved ishuset på Reersø kl. 8.00 for første hold, og andet hold mødes samme sted kl. 12.30.

Husk – hvis du ikke har det i forvejen – at købe et fisketegn på www.fisketegn.dk – et dagskort koster 40,- kr.

 

Udsætning af 5500 ørreder i Nordsjælland

Søndag den 16. oktober klokken 12, bliver en festdag i Fishing Zealand-kommunerne, Halsnæs og Roskilde, når Kaj Larsen og co. fra Vandplejegruppen i Ølsted-Frederiksværk Sportsfiskerforening skal sætte 5.500 stk. halvårs-ørreder ud i Havelse Å-systemet, der blandt andet ligger i Halsnæs Kommune og Værebro Å-systemet, der er grænsevandløb mellem Frederikssund og Roskilde Kommune. Se mere her: https://fishingzealand.dk/grusbanden/udsaetning-af-5500-orreder/

Selve udsætningen, som du er mere end velkommen til at deltage i, står Jens Peter Baltersen for. Har du lyst til at være med, skal du ringe eller skrive til Jens Peter på mobil: 3094 6971, eller via mail på jpb026@maersk.com.

Du kan også melde dig via Grusbandens Facebookside, der har adressen: https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/.

Du skal medbringe fornuftigt tøj, gummistøvler, skridtstøvler eller waders.

 

C&R Geddekonkurrence hos Nature Calls

I forbindelse med Fishing Zealand ugen afholder Nature Calls geddekonkurrence. I søen findes der mange store gedder. Kom og se om du kan få en på krog. Søen er på dagen lukket for andre end deltagere til konkurrencen.

Har du gummibåd eller flydering, kan du selvfølgelig tage den med. Men da der er mange som ønsker og tag båd med, har vi været tvunget til at lave et max antal på både i søen den dag. Max 6 både i søen. Så når du tilmelder dig konkurrencen via e-mail, så informer os venligst om du ønsker at tage båd med.

Tid: 16. oktober kl. 10.00 – 17.00

Sted: Systofte Bygade 2, 4800 Nykøbing F

Tilmelding og info: naturecallsputandtake@gmail.com

 


Mandag den 17. oktober 2016:

Fisk & Fiskeri i Holbæk fjord/havn

Mød op og lær mere om hvor godt fiskeriet er lige i din baghave, nemlig Holbæk havn/Isefjorden. Pro Outdoor har i samarbejde med Fiskehuset Suri og Sidesporet lavet dette arrangement. Vi mødes ved Kulturbiografen og hører om de rigtigt gode muligheder der er for at fiske i Holbæk fjord/havn. Bagefter fisker vi i havnen og ser om vi kan fange en Havørred, fladfisk eller måske en makrel. Vi slutter af ved Fiskehuset Suri med en frisk fiskedelle/rugbrød og kigger på de fisk der lever i Fjorden, vi sprætter dem op, og renser dem og snakker om hvad de spiser, hvor de lever, hvornår de bedst kan fanges, og hvordan man fanger dem. Du må gerne tage din mor, far eller hele familien med.

Tid: 17/10 kl 10.00-14.00 Vi mødes ved Kulturbiografen og slutter ved Fiskehuset Suri.

Pris: kr. 50.- per. person (prisen er incl. Suri Fiskedelle & sodavand).

Tilmeldingwww.Pro-Outdoor.dk

 

Streetfishing i Stege Havn kl. 11.00-14.00

Fishing Zealand byder på streetfishing i Stege Havn mandag d. 17. oktober, hvor Fishing Zealand fiskeguide Niels Lagergaard Pedersen står klar med gode råd og vejledning til fiskeriet. Vi fisker i havnens strøm, der tiltrækker byttefisk og efter byttefiskene kommer de store grumme rovfisk, som gedden og aborren, hvilke er dem, vi jagter. Fiskeriet er åbent for alle aldre, dog er der fokus på børn og unge denne dag. Mødested er Møns Trollingklubs klubhus, der ligger for enden af Fiskerstræde i Stege. Arrangementet er gratis og sponsoreret af Fishing Zealand og Vordingborg Kommune. Der er ingen tilmelding, man møder bare op.

Er du over 18 år og under 65 år, så husk at købe det statslige fisketegn på fisketegn.dk

 

Guidet fisketur på Vestsjællands kyst efter havørreder med Høng Sportsfiskerforening

Mandag den 17. oktober er det muligt at komme på en guidet fisketur på Vestsjællands kyst. Michael Jacobsen som er medlem af Høng Sportsfiskerforening, er guide for dagens arrangement, og han har fisket der i mange år, og kender kysten som sin egen bukselomme.

De 3 kyststræk vi vil prøve er: Dalby Strand – Mullerup Strand og Drøsselbjerg Strand.

Hvis vejret ikke er med os, finder vi alternativ hvor vi kan fiske.Det vil primært være havørreder vi fisker efter.

Udstyr: Kyststang 8-9 fod, kaste vægt 7-30 gram. Fastspolehjul med plads til ca. 150-200 m line.

Hvis du er til fluefiskeri med fluestang, er du også velkommen, da de valgte kyststræk også er til fluefiskeri. Waders er et must, da vi flere steder går langt ud i vandet. Husk regnjakke eller vadejakke. En madpakke og en kande kaffe/the, er en god ide at have med på turen.

Program:

Kl. 07.00       Vi mødes i Høng Sportsfiskerforenings klubhus, Hovedgaden 37 B, bag det gamle rådhus, hvor vi spiser morgenmad og gennem går dagens program. Efterfølgende kører vi til det første kyststræk, som er Dalby Strand, hvor vi parkerer på den offentlige parkeringsplads, på Fasanvej.

Kl. 10.00       Køre vi til Mullerup havn, hvor vi parkerer bag det gule ishus, og fisker på stykket fra Mullerup havn til Drøsselbjerg strand.

Kl. 12.00       Kører vi til Drøsselbjerg Strand, hvor vi parkerer på den offentlige parkeringsplads, for enden af Gårdhøjsvej, og går hen til vandet.

Kl. 14.00       Stopper fiskeriet og vi kører tilbage til Høng Sportsfiskerforenings klubhus for at afrunde dagen. Forventer dagens arrangement slutter kl. 15.00.

Hvis du gerne vil deltage i arrangementet eller ønsker mere info, kan du kontakte Michael

Jacobsen påtif.40169967 for yderligere information. Seneste tilmelding til arrangement er lørdag den 15. oktober kl. 15.00.

Husk at købe fisketegn – hvis du ikke allerede har et – på www.fisketegn.dk – det koster 40,- kr. for et dagskort.

For mere info: http://www.kalundborgsportsfiskerforening.com/efteraringrsferien.html

 

Gribskov Kommune afholder fisketur ved Esrum Sø, mandag den 17. oktober        

Det er ikke kun kystfiskeriet som skal være i fokus heroppe i Nordsjælland, vi vil rigtig gerne vise nogle af vores smukke søer frem, vi har bl.a. Arresø, samt Esrum Sø som faktisk er fantastiske at fiske på. Gribskov Kommune inviterer i forbindelsemed Fishing Zealand Ugen til fiskeri på Esrum Sø, samt at fortælle om selve søen og dens fiske bestande.

Efteråret er absolut højsæson for Aborrefiskeriet, og her er Esrum Sø en af landets bedste, der er i de seneste år fanget mange store aborrer.

Der vil være mulighed for selv at prøve fiskeriet, og der vil også være lokale personer til stede som kan hjælpe med undervisning i netop aborre fiskeri, ligesom Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening vil være til stede.

Arrangementet afholdes mandag d. 17. oktoberfra kl. 11 – 17.

Gratis at deltage

Sted: Søvejen, (Ved Sandporten)

Kontakt: Brian Lyck Jørgensen, bljoe@gribskov.dk

 

Muslinger skal spises med fingrene

Besøg muslingefarmen og lær om muslingers liv og dyrkning og få en smagsprøve. Øresundsakvariets marinebiologer fortæller og Kulturværftets Spisehus damper muslinger på kajen. Er du sulten efter mere, kan du købe muslinger eller fish and chips fra Spisehusets Food Truck på kajen foran Kulturværftet. Trucken har åbent hver dag i efterårsferien fra kl. 11.30–15.30. Vil du vide mere om livet i Øresund, så besøg Øresundsakvariet på Nordhavnen.

Mandag 17. okt. / Onsdag 19. okt. / Fredag 21. okt.

Fra kl. 11.00-12.00 / Fri entré / Pladsen foran Kulturværftet

 


Tirsdag den 18. oktober 2016:

Streetfishing på Kalundborg Havn, Havneparken, tirsdag den 18. oktober 2016, kl. 10–16

Kom og vær med til en spændende dag på Kalundborg Havn!Mødestedet og udgangspunktet for fiskeriet og dagens aktiviteter er Havneparken!

Kalundborg Sportsfiskerforening og Kalundborg Kommune tilbyder en oplevelsesrig dag i forbindelse med Fishing Zealand Ugen 2016. Dagen er for alle interesserede, børn med forældre/bedsteforældre, unge og voksne.

Kalundborg Sportsfiskerforening står klar med og tilbyder lån af fiskestænger, fiskegrej og forskelligt agn til fiskeriet på havnen. Der er mulighed for at fange forskellige fladfisk, sild, makrel og torsk fra kajerne i Kalundborg Havn.

På Havneparken vil Kalundborg Sportsfiskerforening vise, hvordan man flår en skrubbe og renser fisk. Der vil også blive grillet ny fangede fisk, så man dagen igennem kan få smags prøver på fiskene.

Hver time er der indvejning af fangede fisk, og dagen afsluttes kl. 16 med præmier til de tre største fisk. Der er en konkurrence for børn og en for voksne!

Hele arrangementet er gratis for alle deltagere.

Hvis du gerne vil deltage i arrangementet eller ønsker mere info, kan du kontakte Hans Munk på tlf. nr. 21 22 55 99 eller mail hans@munk.mail.dk.

For mere info: http://www.kalundborgsportsfiskerforening.com/efteraringrsferien.html

 

Gribskov Kommune afholder fisketur ved Esrum Sø, tirsdag den 18. oktober  

Det er ikke kun kystfiskeriet som skal være i fokus heroppe i Nordsjælland, vi vil rigtig gerne vise nogle af vores smukke søer frem, vi har bl.a. Arresø, samt Esrum Sø som faktisk er fantastiske at fiske på. Gribskov Kommune inviterer i forbindelse med Fishing Zealand Ugen til fiskeri på Esrum Sø, samt at fortælle om selve søen og dens fiske bestande.

Efteråret er absolut højsæson for Aborrefiskeriet, og her er Esrum Sø en af landets bedste, der er i de seneste år fanget mange store aborrer.

Der vil være mulighed for selv at prøve fiskeriet, og der vil også være lokale personer til stede som kan hjælpe med undervisning i netop aborre fiskeri, ligesom Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening vil være til stede.

Arrangementet afholdes tirsdag d. 18. oktober fra kl. 11 – 17.

Gratis at deltage

Sted: Søvejen, (Ved Sandporten)

Kontakt: Brian Lyck Jørgensen, bljoe@gribskov.dk

 

Salon med billedkunstner Niels Valentin tirsdag den 18. oktober 2016 kl. 19.00 – 21.00, Møn

Oplev en aften i selskab med Niels Valentin – billedkunstner, forfatter, underviser og freelancer i filmbranchen.

Sted: Liza’s Gallery, Farverstræde 6, 4780 Stege – Møn – www.lizasgallery.com

Niels fortæller om sit kunstneriske virke, omgivet af egne værker i udstillingsrummet. Dels vil han fortælle om billedkunsten og nogle af de udsmykningsopgaver, han har udført, bl.a. på Den blå Planet og Planetariet i København, men også om sit arbejde i filmbranchen, hvor han bl.a. har været med på produktioner som Breaking the Waves, Dogville, Broen 3, Tarok, En Kort En Lang, Unge Andersen og Klatretøsen.

Galleriet er vært ved en forfriskning.

Der er gratis adgang, men et begrænset antal pladser, så tilmelding anbefales på telefon 40 74 71 22 eller pr. mail: info@lizasgallery.com

 

Havørredaften på Rødvig Kro og Badehotel d. 18. oktober kl. 18.30.

Rødvig Kro og Badehotel, Stevns Kommune og Fishing Zealand inviterer til Havørredaften på Rødvig Kro og Badehotel d. 18. oktober kl. 18.30.

Har du lyst til en rigtig hyggelig aften i havørredens tegn, så tilmeld dig denne aften, hvor to af Fishing Zealands guider kommer og fortæller om, hvordan de griber kystfiskeriet an på Stevns. Udover et spændende foredrag disker Rødvig Kro & Badehotel op med en lækker menu til kun 200 kr.

Aftenens foredrag er tiltænkt både erfarne og mindre erfarne lystfiskere ud i kystfiskeriets glæder og henvender sig til både flue- og spinnefiskere. Guiderne vil øse ud af deres erfaringer og vil især gå i dybden med at fortælle om deres fiskestrategi på kysten – her vil der særligt for mindre erfarne fiskere og nybegyndere være masser af guldkorn at hente. Derudover vil guiderne fortælle om havørredens biologi og fødevalg. Ligeledes vil relevante kystpladser på Stevns og tilsvarende grej blive gennemgået. Guiderne medbringer deres grej, hvor der efter foredraget vil være mulighed for at se nærmere på de forskellige set-ups.

Aftenens to foredragsholdere er de to Fishing Zealand guider; Henrik Qvirin Reiter som er tilknyttet www.Ifish.dk og Niels Lagergaard Pedersen fra Fishing Guide Denmark.

Niels er inkarneret fluefisker, og Henrik sværger til spinnestangen med enten blink eller et bombardaflåd og flue. I løbet af aftenen vil der nok forekomme lidt venskabeligt drilleri mellem de to fiskekammerater, da de jo er tilhænger af vidt forskelligt grej og fiskevejr.

Arrangementet finder sted på Rødvig Kro og Badehotel, Østersøvej 8, 4673 Rødvig. Tidspunktet er kl. 18.30 tirsdag d. 18. oktober 2016.

Aftenens menu består af en lækker Dampet Kulmule, dertil Gulerod – Grønkål – Aspargeskartoffel – Saucenage. Prisen er kun 200 kr. inkl. 1 glas vin, øl eller vand.

Mere info og køb af billet: https://billetto.dk/da/havoerredaften-paa-roedvig-kro-badehotel

Indtil vi ses – så knæk & bræk!

 


Onsdag den 19. oktober 2016:

 

Det står i fluefiskeriets tegn på Residens Møen den 19. oktober fra kl. 14.00

Om eftermiddagen er FZ-fiskeguide Niels Lagergaard Pedersen til stede og giver undervisning og gode råd i fluekast. Så tag dit eget grej med og få gratis kasteundervisning. Niels har også noget fluegrej med, så man kan prøve at kaste med flue, hvis man ikke har stiftet bekendtskab med dette før. Derudover foregår der også en fluekastekonkurrence, hvor alle kan deltage.

Om aftenen disker Residens Møen op med luksus Stjerneskud sammen med foredrag af Fishing Zealand fiskeguide Nikolaj Martins. Er du interesseret i fluefiskeri efter gedder – og gerne vil have tips fra en af områdets erfarne fiskeguider, skal du komme på Residens Møen kl. 19.00. Her giver Nikolaj Martins foredrag om, hvordan han griber fiskeriet an. Nikolaj kommer ind på, hvilket grej der skal anvendes samt hvilken strategi og teknik, han anvender i jagten på gedden. Ligeledes får vi et kig ned i Nikolajs flueboks. Efter foredraget binder Nikolaj nogle af hans favoritfluer. Her har du mulighed for selv at medbringe bindegrej og materialer – og så vil Nikolaj binde et par fluer sammen med dig, og give dig et par bindeteknikker med på vejen. De materialer som Nikolaj fortrinsvist bruger er bl.a. syntetisk yak hair, bucktail og flash. Alt dette i mange forskellige farver alt efter, hvor han fisker.

Aftenens arrangement inkl. luksus Stjerneskud, foredrag og fluebindingsundervisning kaster kun 129 kr. Drikkevarer er ikke inkl. i prisen. Tilmelding til Residens Møen på info@residensmoen.dk senest fredag d. 14. oktober.

 

Onsdag d. 19. oktober er der familiefiskeri på Klintholm Havn fra kl. 12.00-16.00

Onsdag d. 19. oktober kan du møde op ved Klintholm Havn fra kl.12.00 til 16.00, hvor Fishing Zealand fiskeguide Ken Sørensen vil være behjælpelig med info omkring området og de muligheder, der findes, når jagten går ind på områdets brakvands aborrer og gedder.

Du må meget gerne medbringe dit eget grej, og skal det lige skal have et eftersyn (line – agn – hjul – stang) så kigger Ken gerne på det, og retter til hvis det er nødvendigt. Der vil desuden være mulighed for at låne en stang, hvor det er først til mølle, da antallet ikke er ubegrænset.

Mødestedet på Klintholm Havn er ved de to yderste slæberamper i det vestlige hjørne af havnen.

Arrangementet er gratis og sponsoreret af Vordingborg kommune og Fishing Zealand.

Er du over 18 år og under 65 år, så husk at købe det statslige fisketegn på fisketegn.dk

 

Kysttur på Reersø med Gørlev Sportsfiskerforening

Onsdag den 19. oktober, fra 8.00 – 13.00 arrangerer Gørlev Sportsfiskerforening en kysttur på Reersø. Vi prøver at fange en havørred fra kysten. Vi koncentrerer os om Nordsiden af Reersø, hvis vejret tillader det, og fisker dette stræk af. Der kan være fisk på dette stræk, da havørreden søger mod åen, på denne tid af året.Når dette stræk, er gået igennem fortsætter vi på vest siden af øen.

Vi mødes ved Gravlundstenen på Reersø kl. 08.00 og kører herfra til fiskepladsen. Der fiskes med blink og bobleflåd og flue. Har man ikke grej til dette fiskeri, er der mulighed for at låne af fiskeklubben.

Husk at tage waders og en vadejakke, eller regn jakke med.

For mere information, tilmelding og hvis man skal låne grej til turen, så kontakt Klaus Larsen på tlf. 22176880, senest tirsdag d. 18 oktober. Husk at købe fisketegn – hvis du ikke allerede har et – på www.fisketegn.dk – det koster 40,- kr. for et dagskort.

Mødested er Gravlundstenen på Reersø,Onsdagden 19. oktober. kl 08.00

 

Fishing Zealand og Næstved Kommune byder på streetfishing i Susåen i Næstved By

Onsdag d. 19. oktober i tidsrummet kl. 11.00- 14.00 vil erfarne lystfiskere stå klar fra start med låne-fiskestænger til alle fremmødte og masser af andet grej. Lystfiskerne vil løbende hjælpe dig med at rigge grejet til, agne krogene og lande fangsten. Så
selv du som er en helt ny kommende lystfisker, vil du kunne få megen glæde af efterårsferie tilbuddet. Du kan selvfølgelig også medbringe din egen fiskestang.

Susåen er kendt for mere end 10 forskellige fiskearter, så fangstmulighederne er mange. De hyppigste fangster vil nok blive skalle, rimte, kutling og brasen, mens rovfiskene vil være aborre, gedde, ål og måske en havørred.
Dansk Amatørfiskerforening vil præsentere fangstredsaber og de forskellige fisk og vanddyr der er fanget i Karrebæk Fjord. Dagens fiskeri er åbent for lystfiskere i alle aldre, dog vil der på dagen være specielt fokus på børn
og unge.

Mødestedet er på Havnegadens P-plads, bagved Sankt Peders Kirke, ved den genåbnede Suså.

Arrangementet er gratis og sponsoreret af Fishing Zealand og Næstved kommune.
Der er ingen forhåndstilmelding, man møder blot op på dagen iført passende varmt tøj.
Er du mellem 18-65 år og ønsker at fiske med på dagen, så husk at medbringe et gyldigt statslig fisketegn kan evt. købes på fisketegn.dk

 


Torsdag den 20. oktober 2016:

Fiskeri i Lammefjorden

Mød op og prøv kræfter med de fisk der lever i lammefjordskanalerne. Vi fisker efter bla. efter karper, gedder og hvad vi ellers kan få til at bide på krogen. Har du ikke en fiskestang kan du låne en. Du må gerne tage din mor, far eller hele familien med. Husk tøj efter vejret og evt. en lille madpakke. Odsherred Sportsfiskerforening stiller med en instruktør og har velvilligt stillet fiskevandet gratis til rådighed på dagen.

Tid: 20/10 kl 10.00-13.00 Grevingevej, hvor den krydser landkanalen(syd kanalen). v/ Gislinge.

Pris: kr. 30.- per. person (prisen er incl. en sodavand og lidt frugt).

Tilmeldingwww.Pro-Outdoor.dk

 

Fisketur efter fladfisk for ungerne i efterårsferien, Rørvig

Fishing Zealand inviterer i samarbejde med lystfiskerskibet Marianne-F, børn og deres familier på fisketur efter fladfisk i Odsherred i efterårsferien. Vi stiller både kutter, fiskegrej, agn og fiskeguide til rådighed.

Det bliver en fed fisketur med et lækkert skib, en skipper der ved, hvor de flade gemmer sig, super grej, den rigtige agn og en fiskeguide, der er klar med tips og tricks til at narre de flade. Skal du med?

Tid: Torsdag den 20. oktober 2016 kl. 10 -14

Pris: 175 kr. pr. barn og 250 kr. pr. voksen, inklusiv i prisen er sejltur, lånegrej, agn og instruktør.

Mere information om turen og tilmelding: www.fishtrip.dk/arrangementer/odsherred

 

Fisketur i Kaldred Put and Take, Torsdag den 20. oktober 2016, kl. 10–16

Kom og vær med til en spændende dags fiskeri i Kaldredgårdens Put and Take.

Kalundborg Sportsfiskerforening og Kalundborg Kommune tilbyder en oplevelsesrig dag for alle interesserede, børn med forældre/bedsteforældre, unge og voksne.

Kalundborg Sportsfiskerforening står klar med og tilbyder lån af fiskestænger, fiskegrej og forskelligt agn til fiskeriet i søen.

Medbring påklædning i forhold til vejret og meget gerne gummistøvlers amt godt humør!

Kaldred Put and Take har giver en stor rabat på dagens fiskeri. 100,- kr. pr. voksen og 50,- kr. pr. barn. Hver deltager må tage 3 fisk med hjem!

Kalundborg Sportsfiskerforening medbringer grill til tilberedning af fangster til smagsprøvning.

Der er indvejning kl. 16 og præmie til de tre største fisk. Der er en konkurrence for børn og en for voksne!

Hvis du gerne vil deltage i arrangementet eller ønsker mere info, kan du kontakte Hans Munk på tlf. nr. 21 22 55 99 eller mail hans@munk.mail.dk.

For mere info: http://www.kalundborgsportsfiskerforening.com/efteraringrsferien.html

 

Street fishing i Frederiksværk torsdag den 20. oktober fra kl. 15.00-17.30

Genoplev de gode gamle dage, hvor kanalerne i Frederiksværk dannede rammen om et rekreativt fiskeri.
Til dem der ikke selv har fiskeudstyr, stiller Ølsted Frederiksværk Sportsfiskerklub medestænger til rådighed.

Der er præmie til de 3 største fisk, dog kun 1 per deltager.

Vi mødes på trappen ned til kanalen ud for Charlie´s Cafe og Steakhouse.

 


Fredag den 21. oktober 2016:

Fisketur med turbåd fra Nyby Havn, fredag den 21. oktober 2016, kl. 10–16

Kom og vær med til en spændende dag på Nyby Havn! (Røsnæs).

Mødestedet og udgangspunktet for fiskeriet og dagens aktiviteter er det nye Maritime Aktivitetshus på havnen. Kalundborg Kommune og Kalundborg Sportsfiskerforening tilbyder en oplevelsesrigdag i forbindelse med Fishing Zealand Ugen 2016. Dagen er for alle interesserede, børn med forældre/bedsteforældre, unge og voksne.

Kalundborg Sportsfiskerforening står klar med og tilbyder lån af fiskestænger, fiskegrej og forskelligt agn til fiskeriet på vandet nord for havnen!

Der fiskes med turbåden ”Marianne F” fra kl. 10 – 14.

Prisen for at deltage er 100,- kr. for voksne og 50,- kr. for børn (Husk at købe fisketegn – hvis du ikke allerede har et – på www.fisketegn.dk – det koster 40,- kr. for et dagskort).

Tilmelding: Sidste frist for tilmelding er onsdag den 19. oktober, kl. 15.00.Af hensyn til indkøb af agn (børsteorm) er det vigtigt, at du/I tilmelder jer på nedenstående telefon nr. eller mail: Hans Munk tlf. nr. 21 22 55 99 eller mail hans@munk.mail.dk.

Der fiskes efter fladfisk – rødspætter, skrubber og ising.

På havnen og i Det Maritime Aktivitetshus vil er samtidig foregå et spændende arrangement:

For dem, der ikke kommer ud på vandet, er der også aktiviteter på havnen og i det Maritime Aktivitetshus med naturvejleder Morten Lindhard. Hjælp med at fange krabber med madding eller stryg rejer og andre bunddyr på det lave vand. I kan låne waders. Vi laver akvarier med de fundne dyr og kl. 11 og 14 bliver der en gennemgang af det vi har fanget og vi ser på detaljer i lup vist på storskærm. Hvordan får de ilt? Hvornår forsvinder ilten? Hvordan lever de?

For mere info: http://www.kalundborgsportsfiskerforening.com/efteraringrsferien.html

 

Børnekonkurrence ved Brynshøj Put & Take

Fredag den 21. oktober 2016, kl 9-12 holder Brynshøj Put & Take konkurrence for børn, der er plads til 30 fiskende børn og unge op til 15 år.

Alle børn modtager en lille gave med noget fiskegrej. Desuden er der præmier til dem, der har fanget de tre største fisk.

Pris: 100 kr. pr. barn. Betaling via Swipp 71 72 56 57 eller via konto 5470-1405040.

NB: Tilmeldingen er gældende, så snart betaling er modtaget.

Mere info: http://www.visitodsherred.dk/put-take-boernekonkurrence-ved-brynshoej-soe-gdk1083779

 


Lørdag den 22. oktober 2016:

FZ-uge arrangement i Hundested Havn

Lørdag den 22. oktober i tidsrummet 10.00 til 13.30 vil Fishing Zealand-guide Keld Juul Michaelsen stå på Hundested Havn og formidle fisketips samt Fishing Zealand information. Der vil samtidig være mulighed for, at børn som følges af en voksen kan prøve at fiske efter fladfisk i samarbejde med Fabelfisken. Keld får hjælp dertil af Christian Fischer og Peter Henrik Andersen. Det sker på havnen ved Pyramiden lige ved Bryghuset.

 

Guidet kysttur langs kysterne i Halsnæs med Fishing Zealand-guide Keld Juul Michaelsen fra Fabulous Fly Fishing

Lørdag den 22. oktober, fra 14.00 til 18.30 kan du kommer på guidet kysttur langs kysterne i Halsnæs med Fishing Zealand-guide Keld Juul Michaelsen fra Fabulous Fly Fishing.

Hvis du har brug for lidt tips til at komme videre med dit kystfiskeri efter havørreder, så tag’ med på guidet tur ved Hundested. Vi vil opsøge de bedste pladser i nærheden efter vindretning. På selve turen vil jeg gennemgå kystfiskerens strategi, læsning af kysten, hotspots, instruere i affiskning, grejsammensætning og valg af blink/flue/knuder mm.

Mødested ved P-pladsen ved Rørvig færgen, og så kører vi samlet til fiskepladsen.

Pris 350,-kr. per deltager kontant eller MobilePay. Max 6 deltagere

Tilmelding på flyordie@fabulousflyfishing.dk eller tlf. 29458558

 

Fisketur på Tissø, lørdag den 22. oktober, kl 8-16

Lørdag den 22. oktober er det Høng Sportsfiskerforening`s tur til at stå for, et af uge 42 arrangementerne 2016 som afvikles i samarbejde med Kalundborg kommune og Fishing Zealand.

Denne dag er der en enestående mulighed for at komme ud på Tissø i båd, for at prøve lykken ved at fange en af søens store gedder, aborrer eller måske en sandart, udover at der er mulighed for at fange en fisk, går turene lige så meget ud på at fortælle lidt om søen og om hvor man skal fiske, hvis man skal have en ordentlig chance for succes som nybegynder, eller hvis man mangler lidt inspiration i fiskeriet.

Programmet bliver som følger:

Kl.08.00: Mødes vi i klubhuset på Hovedgaden 37b i Høng (bag det gamle rådhus), her vil dagens guider kort fortælle lidt om foreningen og dennes tilknytning til Kalundborg kommune og Fishing Zealand, hvorefter vi begiver os til Tissø, for at blive fordelt i de tre både som H.S.F. råder over, i hver båd vil der være en kyndig guide og to-tre gæster. Vi forventer at være i land igen kl. 12,00.

Kl. 12.00: Her er det næste hold velkommen til gøre deres entre, efter fuldkommen samme procedure som formiddags holdet, her vil vi være i land igen kl. 16,00.

Tissø er meget vind følsom, og vi sætter selvfølgelig sikkerheden i højsædet, og skulle det vise sig at det blæser så meget at vi vurderer at det ikke er forsvarligt at sejle ud, vil der i stedet være mulighed for at fiske i et å stræk tæt på Tissø.

Tilmelding til: Ole Ganderup,Tlf.: 20285226,   e-mail: oleganderup@privat.dkDa pladserne i bådene er begrænsede, vil det være en god ide at tilmelde sig, senest dagen før kl. 18.00: her taler vi lige om hvilke ting du selv kan medbringe f.eks. redningsvest, varmt tøj, gummi støvler, fiske udrustning osv.Husk at købe fisketegn – hvis du ikke allerede har et – på www.fisketegn.dk – det koster 40,- kr. for et dagskort.

Der vil være mulighed for at låne fiskesæt, hvis man ikke selv har, og vores lokale grej smed Tommy Petersen fra Sæby, har fremstillet en lille pose ende grej som vi gratis udleverer til alle deltagere.

For mere info: http://www.kalundborgsportsfiskerforening.com/efteraringrsferien.html

 

Sildens Dag i Hornbæk, lørdag den 22.oktober kl.12 – 16.00

Lørdag den 22. oktober kl. 12 – 16 inviterer Hornbæk Havneforening for 9. år i træk til Sildens Dag på Hornbæk havn. Her kan du smage på sildespecialiteter, nyde en dram til harmonika musik og opleve den særlige stemning. På stejlebakken ved siden af skurbyen tilbereder Hornbæk Havneforening fem forskellige sildespecialiteter:

• Sild røget på krydderurter og lune, lige fra ovnen
• Flækkesild – saltet sild flækket og stegt på panden med tyttebær til
• Kogte saltsild med laurbær og peber
• Stegt sild i fløde- og løg sauce
• Hornbæk Silden

Sildene kan spises enten i Havneforeningens klubhus, på terrassen eller i teltet på stejlebakken. Der kan købes øl, vin, vand og snaps i baren til rimelige priser.

Billetter købes ved indgangen og koster kr. 60,-. Børn gratis. Salg af billetter og udlevering af sildene starter kl. 12.00.

Kom og oplev den helt unikke skurby og Havneforeningens hyggelige lokale, som til dagligt er forbeholdt foreningens medlemmer.

Læs mere på http://www.visitnordsjaelland.dk/sildens-dag-i-hornbaek-22-oktober-2016-gdk706582

 

Oprensning i Gedebækrenden, lørdag den 22.oktober kl.10.00 – 13.00
Vores projekt som ROLK i samarbejde med ”Foreningen til ophjælp af fiskeriet i Roskilde fjord” i Gedebækrenden har været en stor succes. Vi har forvandlet åløbet, fra ikke at have nogen ørredbestand, til i dag at være selvproducerende med en meget flot opgang af ørreder.

I bestræbelser for at styrke og fremme ørredbestanden, vil vi nu oprense det øverste stykke af åløbet, som i dag er et vildnis. Her trænger åløbet til en hjælpende hånd, inden vores moderfisk sidst på året trækker op i åløbet for at gyde.

I samarbejde med Fishing Zealand, Grusbanden og ØrredPatruljen vil ROLK som arrangører, invitere alle til at deltage i dette arbejde. Vi sørger for alt det praktiske og div. drikkevarer.
Lørdag, den 22. oktober 2016. kl. 10:00 – 13.00

Udstyr: Fornuftigt tøj, støvler og godt humør.
Mødested: ROLK’s klækkehus – Kongemarken 34 – 4000 – Roskilde: http://map.krak.dk/m/esIYr

 

Fishing Zealand guide Rasmus Juel Ditlefsen besøger Iglekær Put & Take – kom og vær med lørdag den 22. oktober, kl 8 -15

Har du en lille lystfisker i maven? I Iglekær Put and Take kan du fange flere typer ørred, eller du kan prøve kræfter med en af fortidens kæmper; den hårdt fightende stør. Put and take fiskeriet er velegnet for begyndere og er et godt sted at pudse nye teknikker af for fiskere med mere erfaring. Som led i Fishing Zealand ugen kan du komme og prøve kræfter med fiskeriet til halv pris i Iglekær sø. Søens team og Fishing Zealand Guide Rasmus Juel Ditlefsen er på dagen klar med tips og tricks til søens fisk og fiskeri generelt. Der er mulighed for at låne grej, hvis man ikke selv har, skriv i tilmeldingen, hvis man ønsker at låne grej (først til mølle-princippet).

Se mere om Iglekær Put & Take her: https://www.facebook.com/iglekaer

Tid: Lørdag 22. oktober 2016, kl. 8 – 15

Sted: Iglekær Put & Take, Grønvej 1, 4891 Toreby L.

Pris: Fiskekort for alle 7 timer Kr. 100,00 (normalpris kr. 200,00)

Tilmelding og info: iglekaer@gmail.com

 


Søndag den 23. oktober 2016:

Karrebæk Cup 2016

En traditionsrig fiskekonkurrence genoptages igen i Karrebæk fjord.

Konkurrencen er; Søndag d. 23. oktober i tidsrummet kl. 7.30- 16.00

Dagens konkurrencen går ud på at fange de største fisk i de 5 klasser, havørred, aborre (skal genudsættes), gedde (skal genudsættes), skrubbe, andre arter.

Udgangspunktet er Strandjægernes klubhus for enden af Kanalvej i Næstved. Der må fiskes til fods fra moler og i havne i Karrebæksminde og Næstved kanal og fra i joller i hele Karrebæk- Dybsø fjord.

Vil du vide mere om denne konkurrence eller tilmelde dig – så klik her www.facebook.com/Alle-Tiders-Karrebækcup

Mere info og tilmelding: alle-tiders@hotmail.comeller på telefon 55725117

 

Hjælp Grusbanden og TØS med at rydde op i Lejre Kommune, søndag den 23. oktober, kl 10

Det lille vandløb Ellerenden, eller Garverrenden, som den også kaldes, trænger til at blive kigget efter i sømmene for at sikre, at der er fri passage til gydestrækningerne op igennem slugten, og videre op mod Ryegård et par kilometer opstrøms. Godsejer, Johan Scheel, syntes det var en fremragende idé, og derfor tager Grusbanden fat, søndag i efterårsferien, den 23. oktober kl. 10, hvor du kan melde dig til et par timers meget nyttigt miljøarbejde og dermed sikre, at havørrederne kan vandre frit opstrøms i vandløbet. Mere info: https://fishingzealand.dk/nyheder/grusbanden-og-tos-rydder-op-lejre-kommune/

Du skal medbringe gummistøvler, sav og en hel del knofedt. Der skal dels ryddes spærrende grene og stammer, og dels skal der slås lidt tagrør umiddelbart inden udløbet i fjorden, som er groet voldsomt til. Til gengæld kan vi garantere dig, at du kan komme igen om nogle måneder og glæde dig over resultatet, når havørrederne er i færd med at gyde blot få hundrede meter fra udløbet i fjorden.

Du kan melde dig til arrangementet enten via vores facebookgruppe, -den sjællandske Grusbande i ”kommentar-feltet”, eller ved at ringe direkte til Jan Larsen fra Arbejdsgruppen i Tuse Å’s Ørredsammenslutning, der er headmaster for ”oprydningen”.Jan har telefon-nummer 5363 6276, og kan i øvrigt også kontaktes på mail: jan.flyfisher@gmail.com.

Vi ser frem til, du melder dig til arrangementet og glæder os til at gøre en forskel for ørredbestanden i Ellerenden, og dermed også bestanden af ørreder i Isefjorden.