Kategorier

Bloggere

Fjordlandet Open – Efterår 2017

I storm, regn og næsten slud skal fjordfiskeren ud

I weekenden d. 27. til 29. oktober havde 60 mennesker sat hinanden stævne i efterårsudgaven af Fjordlandet Open, der som noget nyt havde base i Holbæk. Alle deltagerne mødtes fredag aften i den hyggelige Værtscafeen til indregistrering og udlevering af målebånd, samt en lækker menu af skipperlabskovs.

Efterfølgende blev konkurrencens regler gennemgået og der blev givet gode råd til genudsætning af fisk. Konkurrencen bygger på frivillig Catch & Release, hvilket i sin enkelthed betyder, at man i stedet for at tage fisk med til indvejning, indsender billeder af sin fangst. Derved har lystfiskerne muligheden for at genudsætte deres fangster og stadig deltage i konkurrencen.

Rune Westphal blev vinderen af fotokonkurrencen med dette stemningsbillede, der med al tydelighed viser den forhøjede vandstand

Aftenen fortsatte med undertegnedes foredrag om efterårsfiskeri i fjordene og sluttelig var der fluebinding ved Lars Juel Hansen, som bandt den giftige fjordflue Kobberbassen. En god og super hyggelig aften, hvor fjordfiskeriet efter havørreder var i centrum, og der blev snakket teknik, fiskepladser og grej. Hvis man lige manglede de sidste småting, havde Pro-Outdoor en stand, hvor man kunne forsyne sig med lidt forskelligt udstyr. Der blev naturligvis også talt en del om weekendens vejr, da efterårets første storm havde meldt sin ankomst med vind fra nordlige retninger og deraf forhøjet vandstand i fjordene.

Lørdag morgen kunne vi konstatere, at vandet var steget voldsomt i løbet af natten. Dog gik der ikke længe, før de første meldinger tikkede ind. Derefter gik det slag i slag resten af lørdagen med modtagelse af fangster, fotos samt et par videoer, som var konkurrencens tre temaer. Flere gange blev der skrevet ud til deltagerne via konkurrencens Facebook side, at man ikke behøvede at måle fisk under en given længde, da der efterhånden blev fanget godt med fisk. På trods af de vilde vejrforhold havde flere deltagere et rigtig godt fiskeri. Der indløb bl.a. en besked lørdag aften fra Christian Fischer, om at de havde fået 22 fisk, men desværre ingen, som var store nok til at gøre sig gældende i konkurrencen på daværende tidspunkt.

Søndag var vejret om muligt endnu mere ekstremt, da stormen havde passeret i løbet af natten, og et par deltagere måtte have saven frem for at komme ud fra sommerhuset. Vandstanden var nu også mere end en meter over daglig vande, hvilket begrænsede pladsvalgene i fjordene. Der kom dog stadig flotte fangstmeldinger ind, og stillingen i toppen ændrede sig flere gange i løbet af dagen.

Vinderfisken på 67 cm fanget af Jesper Marker

Søndag kl. 16.00 sluttede konkurrencen og dommerpanelet der bestod af Morten Jakobsen, Allan Overgaard, Nikolaj Korsholm, Niels Lagergaard og undertegnede skulle bedømme de indsendte film, fangstbilleder og billeder til fotokonkurrencen. Masser af flotte fangstbilleder var indsendt fra både Isefjorden og Roskilde Fjord.

Vinderen af Fjordlandet Open efterår 2017 blev Jesper Marker med en super flot fisk fra Isefjorden på 67 cm, som var i topkondition. De øvrige pladser fordelte sig som følger:

  1. plads – Benny Kristensen med en fisk på 59 cm
  2. plads – Kim Christoffersen med en fisk på 57,5 cm
  3. plads – Rene Stabell med en fisk på 57 cm
  4. plads – Jesper Farcinsen med en fisk på 56,5 cm

Vinderen af fotokonkurrencen blev Rune Westphal med et lækkert stemningsfyldt billede af fiskeriet denne weekend i fjordlandet.

Vinderen af videokonkurrencen blev Jakob Sode-Larsen med en film om ”Jagten på Havørreden”

Der skal lyde en stor tak til alle samarbejdspartnere; Holbæk Kommune, Pro-Outdoor, Værftscafeen og Visit Holbæk. Og der skal lyde en endnu større tak til alle deltagerne, som trodsede elementerne og gjorde Fjordlandet Open til en rigtig hyggelig weekend.

Vi ses forhåbentlig til marts 2018, hvor Fjordlandet Open kører igen.

Indtil da Knæk og Bræk i Fjordlandet,

Keld

De fem vindere i fiskekonkurrencen. Fotograf Nikolaj Korsholm