Kategorier

Bloggere

Fiskeri med ungerne – det er let!

 

unnamedLystfiskeri er en fantastisk og berigende hobby, som bringer folk sammen og skaber mindeværdige oplevelser.

Det er en hobby, som især de mindste nyder godt af, og derfor er Fishing Zealand særligt optaget af at skabe nye lystfiskerkarrierer iblandt de yngste i regionen.

Du kan også medvirke! Og hvorfor ikke starte med din egen familie? Det er en rigtig god anledning til at styrke familiebåndene og få nogle spændende oplevelser sammen.

Det behøver faktisk ikke være så svært at komme i gang med familiefiskeriet. Det vigtigste er blot at komme godt fra start.

Er du i tvivl om, hvordan du skal komme i gang med at fiske sammen med ungerne, så får du her 11 gode råd til, hvordan I som familie får gang i fiskeriet:

 

 

 1. Start med at træne på græs. I starten er det der med at forstå princippet i at slå bøjle over, tage linen, slippe linen osv. svært og 15 minutter på græs inden selve turen, gør underværker.
 2. Tænk over, hvorfor I skal på fisketur. Hvad er målet? Og husk, det vil udvikle sig fra gang til gang. Har barnet fanget fisk før, kan en fangst være meget vigtig. Men ellers kan det jo være noget med at være sammen, hygge og få talt om ting, der ellers ikke ligger lige for hjemme i stuen eller på børneværelset.
 3. “Gørelsen” er vigtigere end størrelsen. For mange af os er en stor eller god fisk vigtig. Men jeg har måttet erkende, at det er det ikke for mine børn. Faktisk har jeg oplevet flere gange, at de ikke tænder på en 5 kilos gedde, men synes at det er sjovere at fange mange skaller på flåd. De elsker det der med flådet, der bevæger sig. Søfiskeri er formentlig det nemmeste at gå i gang med.
 4. Hav sikkerheden i orden. Tag solbriller eller beskyttelsesbriller på. Tag redningsvest på, hvis I skal sejle, eller hvis I skal fiske fra bro eller ved dybe vande.
 5. Masser af bekvemmelighed er godt. Det er ikke godt at starte med at skulle gå 20 minutter, som du måske selv er vant til. Vælg en fiskesituation, hvor I nemt kan være og hygge. Husk varmt tøj, hvis det er koldt og masser af mad og varm kakao.
 6. Gør det nemt at komme i gang ved vandet. Hav fx gearet klar, så du ikke skal bruge 20 minutter på at finde kroge og andet. Vær klar!
 7. Tag nogle videoer og billeder. Det er især sjovt for ungerne at have billeder eller videoer. De synes, det er sjovt at se sig selv fx med fangst.
 8. Fortæl hvad du ved om fisken. Brug Internettet, og fortæl om fiskene, I fisker efter. Hvad spiser den, hvordan opfører den sig, og hvordan og hvorfor kan de fiskes?
 9. Fortæl om dit eget fiskeri måske som barn. Hvordan startede dit eget fiskeri, og hvorfor nyder du stadig at fiske? Det er ting, der interesserer dit barn.
 10. Lær barnet at tage hensyn til fisken og naturen. Det er for eksempel ikke fedt at kroge en fisk dybt og så ikke have en krogløser med, hvis den skal genudsættes.
 11. Vis andre facetter ved fiskeri end fangst og fisketure. Kontakt fx den lokale fiskeforening og hør, hvornår der er udsætninger af fisk. Og om I må kigge på eller være med. Børn elsker den slags.

God fornøjelse derude med ungerne!

– Morten