Kategorier

Bloggere

Hornfiskefestival 2024 i Kalundborg d. 11. maj

I starten af maj svømmer store stimer af hornfisk mod kysterne på Vestsjælland. Det er derfor tid til at finde fiskegrejet frem og kaste blinket ud efter de velsmagende og flotte fisk med de grønne ben. Er du dygtig, kan du samtidig sætte krogen i en af de flotte præmier ved dette års Hornfiskefestival.

Hornfiskene optræder langs kysterne, i massive stimer og er relativt nemme at fange. Det gør derfor hornfiskene til et ideelt bytte for lystfiskere i alle aldre. Kort sagt, lægger hornfisken op til et rigtigt folkeligt fiskeri, uanset om man er øvet eller nybegynder.

Hornfiskefestivalen afholdes lørdag d. 11. Maj på Havneparken i Kalundborg. Under festivalen vil der være mulighed for at dyste om en lang række flotte præmier. Således præmieres de fem tungeste hornfisk i kategorierne børn under 12 år, unge under 18 år og endelig voksne. Konkurrencen er dermed for alle, og der er mange flotte præmier på højkant.

Har man aldrig prøvet at fiske før, er der alligevel mulighed for at være med i konkurrencen. Ved Havneparken vil det nemlig være muligt at låne komplet fiskeudstyr. Samtidig vil dygtige medlemmer fra sportsfiskerforeningerne i Høng, Gørlev og Kalundborg stå klar til at hjælpe alle interesserede godt i gang med fiskeriet, efter de hornfisk som svømmer ind i Kalundborg Havn.

Der er flotte præmier at vinde til de fem største hornfisk i tre kategorier fra Abu Garcia/Nap og Nyt. Og til de første 100 deltagere, der kommer forbi på Havneparken i Kalundborg, er der en velkomstgave. Velkomstgaven er et blink fra Abu Garcia og en pose silketråde fra Silkekrogen.

I konkurrencen må der fiskes fra alle kyster i Kalundborg Kommune, så der er masser af muligheder for at benytte konkurrencen til en god forårstur i naturen.

hornfiskefestival.dk kan der læses mere om programmet, præmierne, reglerne og tilmeldingen.

Hornfiskefestivalen arrangeres i et samarbejde mellem Kalundborg Kommune og Fishing Zealand samt Høng Sportsfiskerforening, Gørlev Sportsfiskerforening og Kalundborg Sportsfiskerforening.

Du kan også finde tilmeldingen lige her:

Billetter kan købes via linket her