Kategorier

Bloggere

FISKEguiden 7/10 – Makrelfiskeri

Der var gang i den til sidste års Makrel Festival og det bliver der igen i år!
Der var gang i den til sidste års Makrel Festival og det bliver der igen i år!

Efter en dejlig sommerferie er vi igen klar med et nyt afsnit af FISKEguiden. Denne gang er vi taget til Makrel Festival 2015 ved Sjællands Odde for at vise alt om pirke- og spinnefiskeri efter makrel. Vi drager ud med skibet Marianne F, og der er absolut fint gang i makrelerne. Vi forklarer alt, hvad du skal vide om fiskeri med makrelforfang og viser også, hvordan du fileterer makrel, og hvor nemt det er at ryge dem og laver også en lækker lille makrelret med lokale urter.

Makrel Festival 2016 er lige om hjørnet (19.-21. aug.), og er du blevet sulten efter noget makrelfiskeri, er det bare at melde sig til, uanset om du vil fiske fra egen småbåd, turbåd eller fra land. Se mere om Makrel Festival på www.makrelfestival.dk

Optagelserne på Sj. Odde er faktisk de allerførste optagelser vi foretog. Den oprindelige plan var også at lave en scene i Roskilde Fjord med medefiskeri efter makrel og vise hvor effektivt chum og rubby dubby kan være. Men vi opdagede, hvor meget der faktisk var at vise om spinnefiskeriet, og derfor endte det som et helt afsnit i sig selv. Vi håber, at vi en dag kan følge op med en sæson to af FISKEguiden og et afsnit, hvor vi selvsagt vil gå i dybden med medefiskeri efter makrel!

Makrelafsnittet kan ses her:

Makrel er en fantastisk fisk på alle måder. Ikke mindst pga. dens udseende.
Makrel er en fantastisk fisk på alle måder. Ikke mindst pga. dens udseende.

Havørredafsnittet af FISKEguiden har allerede haft over 20.000 seere og er dermed den mest sete af alle videoerne på Danmarks Sportsfiskerforbunds Youtubekanal. De andre afsnit ligger for øjeblikket mellem 10.000 og 18.000 seere, så det lader til at rigtig mange folk er glade for dem.

– Vi er utrolig stolte og glade for den store interesse, der har været for FISKEguiden. Gordon og Niels er et par utrolig dygtige formidlere, og vi er sikre på, at programmerne vil inspirere og hjælpe nye lystfiskere på vej. Det er vores mission at skabe det bedst mulige grundlag for alle med interesse i lystfiskeri og FISKEguiden er en vigtig del af det, fortæller Verner W. Hansen, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.

– Begejstringen over programmerne er overvældende og rigtig dejlig. Jeg modtager næsten dagligt mails og beskeder fra folk, der fortæller, hvordan programmerne har hjulpet dem med deres fiskeri, og de efterspørger flere.

– Den slags er bare en fornøjelse at høre og giver bare mod og lyst til at lave meget mere. Jeg glæder mig rigtig meget til de kommende afsnit, som vi skal optage her i sensommeren og efteråret.

I de kommende måneder vil vi optage og redigere indholdet til afsnit om aborre, sild og medefiskeri. De forventes at udkomme i løbet af efteråret. Du kan altid holde dig opdateret på, hvilke afsnit, der er udgivet, og hvilke der er på vej, på www.fiskeguiden.info

– Knæk og Bræk derude

Gordon