Kategorier

Bloggere

Kæmpe succes med kutterture denne sommer fra Frederikssund

Kæmpe succes med kutterture denne sommer fra Frederikssund.

Glem den gamle sweater, men lad bare skæget stå. VisitFjordlandet og Fishing Zealand havde i fællesskab fundet en god opskrift på et attraktivt sommerferietilbud. Ikke bare for familier, men også for lokale virksomheder, som på en unik måde når ud til potentielle kunder i lokalområdet.

I uge 31 denne sommer havde Frederikssund kommune – gennem VisitFjordlandet – benyttet sig af muligheden for at sammensætte en let fordøjelig pakke. Fishing Zealand stillede med fiskegrej og guide, som var til rådighed for alle gæster på alle ture. Turbåden M/S Hanne Berit blev hyret til opgaven, hvor også lokale fødevareproducenter stillede op med lækre “Smag på Fjordlandet”-madpakker til alle deltagere på familieturene. Det var et godt initiativ, som i høj grad var med til at skabe succesen.

Fem familieture midt på dagene blev udbudt tirsdag til lørdag, og to vinsmagningsture var på programmet, henholdsvis tirsdag og onsdag aften. Mindre end to uger før den første tur, blev turene udbudt gennem VisitFjordlandets kanaler, og allerede inden der var gået en uge, var alle pladser på samtlige ture udsolgt. I alt deltog 168 gæster over de fem dage og syv ture.

For dem som var heldige at få billet, ventede nogle gode og hyggelige oplevelser på fjorden. Alle fik hjælp og vejledning til fiskeriet, og både besætning og fiskeguide var gavmilde med tips og tricks … og en lille røverhistorie blev det også til i ny og næ. Ganske vist kan det være en udfordring med både sprællende børsteorm og nogle fisk, som til tider var lidt sløve på finnerne. Nogle var dygtige og fik fisk med hjem til aftensmaden, mens andre fik set og oplevet, at man med fikse tricks, håb og ihærdighed kan fange søstjerner, krabber og rent faktisk også fisk, midt på en varm sommerdag på fjorden.

Og vinsmagning på fisketure – sammen med kunsten at sætte levende børsteorm på en krog, og så nyde en lækker kølig vin – det kan bare noget helt specielt. Aftenturene med passionerede mennesker fra de lokale vinhandlere; Langelinie Vin og Falkensten Vin var lynhurtigt udsolgt, og stemningen om bord i solnedgangens skær over Fjordlandet var nærmest … magisk.

Vi lystfiskere ved det allerede. Sommerferie og fisketure for hele familien, et par generationer eller tre, eller med særlige venner … det spiller bare rigtig godt sammen. Med nærvær og samvær opleves unikke og autentiske mikroeventyr, for nogle måske som et minde for livet.