Kategorier

Bloggere

Intensivt weekendkursus

image3‘Kick-off til forårsfiskeriet’ var titlen på mit weekendkursus d. 7-8 marts, som jeg afholdte på det hyggelige Gaardhotel (www.gaardhotellet.dk), der ligger tæt på Kalundborg. Alle deltagere fangede havørreder, hvilket egentlig ikke sker så tit, når man er en gruppe. Alene af den grund, må kystkurset siges at have været en succes!

Weekendkurset var målrettet havørredfiskere, der gerne vil møde ligesidede, lære nye pladser at kende og komme videre med deres fiskeri.

Programmet for dagene lød på to guidede fisketure efter havørreder, et 3-timers foredrag og rigtig god forplejning.

Lørdag stod den på havørredjagt i Isefjorden, hvor jeg havde planlagt besøg på tre gode fiskepladser på fjordens vestside.

Da vi kom ned til vandet på den første fiskeplads, så jeg hurtigt, at forholdene var helt perfekte. Der var nemlig en del uro i det svagt-grumsede vand. Fiskene skulle findes helt inde under land, så alle kunne være med til dette fiskeri. De første havørreder blev fanget efter 10 minutter, og så gik det ellers amok med en masse hug. Samlet set blev det til 10 havørreder, hvoraf de fire var over målet. Bedre bliver det ikke, når man er fiskeguide!

image4På dagens sidste spot fik jeg i en kort sidebemærkning nævnt, at denne fiskeplads ofte holder en god fisk. Det blev bevist, da jeg overlistede en rigtig flot havørred med min Kobberbasse-flue. Det var en blank havørred (overspringer) tæt på 60 cm, der ikke kunne modstå en gennemfiskning tæt henover et blæretangsbælte langs med land. Fisken blev en super afslutning på den første guidede tur.

Efter kaffe, kage og en stor buffet var der foredrag hjemme på Gaardhotellet med fokus på fisketeknik – og gennemgang af ca. 60 fiskepladser i Isefjorden og Nordvest Sjælland.

Søndag morgen var vi hurtigt i fisketøjet og klar til at jagte havørreder i Nordvest Sjælland – i smukt forårsvejr. Vi startede i Kalundborg fjord, og fandt dagens første havørreder her. Det blev fire havørreder og en del kontakter.

Senere på dagen afrundede vi kurset, og deltagerne sagde tak for et godt weekedkursus, fremragende service på Gaardhotellet og for masser af spændende ny læring. Flere var allerede frisk på at deltage i et weekendkursus til efteråret. Dejligt, at man kan give havørredfiskere en god oplevelse og nye ”værktøjer” til at fange flere fisk!

Næste weekendkursus afholdes d.21-22.marts 2015, og der er en enkelt plads tilbage, hvis du har tid og lyst.

Se mere her http://seatrout4you.com/weekend-fiskekurser/

Tight lines,

Lars Juel Hansen