Kategorier

Bloggere

Fishing Zealands arbejde vækker interesse i udlandet

IMG_1190En delegation af 10 beslutningstagere, embedsmænd og naturformidlere fra Bütow i Polen var forleden på besøg i Danmark. I den forbindelse havde de kontaktet Fishing Zealand for at høre nærmere om det arbejde, der gøres i Fishing Zealand.

Projekt- og forretningsudvikler Jane Errebo fra Business Lolland Falster og undertegnede havde fået til opgave at fortælle den gode historie om Fishing Zealand og mødtes med gruppen i Nykøbing F. Herefter gik turen mod kysten, da delegationen gerne ville se en fiskeplads. På havnen i Hesnæs blev gruppen grundigt informeret bl.a. om Fishing Zealands arbejde for vandløbsrestaurering, fokus på børn og unges lystfiskeri og ikke mindst lystfiskerturismen og dens potentiale. Jane Errebo supplerede bl.a. med, hvordan Fishing Zealand også har en stor lokal værdi og som eksempel nævntes den lokale lystfiskerguide for Lolland-Falster. Gruppen fik selvfølgelig lystfiskerguiden med hjem.

IMG_1189Gruppen er en del af en sammenslutning i den nordlige polske region, Bytow, og den har gennem flere år arbejdet med beskyttelse af truede fiskearter med støtte fra bl.a, EU’s Fiskerifond. I dag har regionen den største nationale bestand og produktion af rogn fra bl.a. laks og mange andre truede fiskearter og vil nu satse på formidling af naturoplevelserne. Det ser ud til, at der er stigende interesse også i Polen for outdoor- og naturoplevelser, så måske skal lystfiskerguiden og de guidede fisketure tilbydes på polsk en gang i fremtiden.

Efter vi havde fortalt den gode historie om Fishing Zealand, var der stor interesse for fiskegrejet, jeg havde medbragt, og jeg blev bedt om at demonstrere lidt fiskeri især fluekast. Så eftermiddagen endte med hyggesnak i det dejlige vejr og en lille fluekastedemonstration.

– Niels