Kategorier

Bloggere

Kom til Streetfishing Cup i København

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at søerne i indre København kan byde på et fantastisk fiskeri efter flotte gedder og aborre. Desværre er der ikke tilladt at fiske i dette urbane vand under normale omstændigheder, men nu bliver der endnu engang åbnet op for Streetfishing midt i hovedstaden.

streetfishing Søndag den 4. Maj kl.10-14 afholdes der Streetfishing Cup i Peblinge sø. Konkurrencen arrangeres af Sport Dres og Fiskeringen, og der er plads til 60 deltagere, som skal konkurrere om største gedde, største aborre og flest gedder. Det koster kun 100 kr at tilmelde sig (50kr for Juniore)

I konkurrencen udøves der 100% Catch and Release fiskeri. Dette er efterhånden blevet et princip i flere konkurrencer og andre Streetfishing arrangementer. Der er ingen tvivl om, at dette er med til at vise, at vi lystfiskere – som gerne vil bruge byens vande – brænder for at indføre bæredygtige principper, så søernes økosystemer ikke lider overlast.

De sidste gange, hvor fiskeriet har været åbent i København-søerne, har jeg nydt den fede stemning, der har været blandt fiskerne og de øvrige gæster. Mange mennesker er nysgerrige og positive overfor den alternative måde at bruge byens rum på, og derfor er det vigtigt, at vi fiskere møder dem smilende og besvarer de mange spørgsmål de stiller. Måske kan det endda smitte af, så vi får endnu flere Streetfiskere i fremtiden!

De andre år har der været frit fiskeri i alle søerne. Foruden konkurrencen i Peblinge sø bliver der denne gang kun et lille begrænset område hvor øvrige fiskere kan prøve kræfter med Streetfishing. Dette er mest tiltænkt begyndere, men jeg håber, at dette vil få flere med på ideen om, at vi fiskere skal have flere fiskemuligheder i byen!

Tilmeldingen til konkurrencen foregår hos Sport Dres. Skynd dig at melde dig til, så har du små tre uger til at finde dit fedeste Streetfishing outfit og gear frem.

Mere information om konkurrencen findes her:
http://www.sportdres.dk/Arrangementer.aspx