Kategorier

Bloggere

Initiativet tager ikke sig selv

Både ved vandet og på Internettet har der i efterhånden nogle år floreret farverige beretninger om især østeuropæiske madfiskere, der hensynsløst tømmer barndomsvandene for fisk, mens de på groveste vis støjer og sviner i lange baner. Mange kan nok nikke genkendende til den lokale dommedagsprofet ved vandet, der med moralens banner højt hævet prædiker om fremtidige rædselsscenarier og nostalgiske lystfiskerutopier, samtidig med at der lægges vægt på hans egne heroiske handlinger i kampen mod rovfiskerne, som oftest omfatter selvtægt mod ulovlige net eller at udgive sig for fiskekontrollant.

Når man så spørger, hvad der konkret kan gøres ved problemet, bliver der oftest bare trukket på skuldrene efterfulgt af en brødebetynget usammenhængende mumlen om forbud, fordomme og fisk – og i sidste ende er ingen blevet klogere på noget som helst – alt imens problemerne uforstyrret vokser sig større og fiskebestandene skrumper.

Borgermøde_11_DONE-1
Rami Al-Khusimi og A-Catch’s rapport til Ishøj Rådhus. Link til rapporten ligger nederst i dette blogindlæg.

Det, som vi så belejligt glemmer i denne historie, er, at når man peger en finger af nogen, er der som oftest tre fingre, som peger tilbage på én selv. I stedet for at smide mere galde på det allerede eksisterende bjerg af brok på samtlige Internetfora, valgte vi derfor en dag at tage initiativ. Målet var at forsøge at gøre de lokale kommuner opmærksomme på problemet og samtidig præsentere dem for konstruktive forslag til løsninger, der blandt andet er baseret på nogle af de blogindlæg, som man kan læse her på Fishing Zealand (stor tak til de andre bloggere!).

Det resulterede i, at fire medlemmer af A-Catch dukkede op til det årlige borgermøde for Køge Bugt Strandpark på Rådhuset i Ishøj, hvor man havde mulighed for at udtrykke sine ønsker og ideer til den fremtidige drift af strandparkens arealer – herunder også lystfiskeri.

For at sikre den bedst mulige formidling under de givne omstændigheder, havde vi udarbejdet en kort rapport med en række forslag suppleret af tegninger og billeder, som blev overrakt til borgmesteren og resten af strandparkens bestyrelse. Om forslagene i rapporten nogensinde bliver taget i brug, er ikke til at sige – men i det mindste valgte vi med god samvittighed at gøre noget, som på sigt kan gøre en forskel ved vores fiskevand – i modsætning til dommedagsprofeten, som sikkert skyndte sig hjem for at skrive dagens brok ned på skærmen – til ingens nytte og de flestes irritation.

Vi alle kan gøre noget konstruktivt (i større eller mindre grad) for at forbedre forholdene ved vandene, og hvis en flok unge drenge fra A-Catch kunne, så kan vi alle. Husk at initiativet ikke tager sig selv!

Læs Rami og A-Catch’s rapport til Rådhuset i Ishøj her: Køge Bugt Strandpark Rapport

// Rami Al-Khumisi & A-Catch