Kategorier

Bloggere

Borgmesterbesøg til Ørredpatruljen i Frederikssund

DSCI0303
Ørredpatruljeeleverne var meget beærede over at borgemester i Frederikssund, John Schmidt Andersen, viste stort engagement i deres indsats og bl.a. var med for at uddele deres diplomer.

Det er rigtig dejligt at Frederikssund nu også har en Ørredpatrulje. Jeg er uddannet lærer og selve forløbet med en DSCI0261Ørredpatrulje i Frederikssund har jeg haft i tankerne længe. Det er kommet i stand, fordi ledelsen på mit arbejde Specialskolen Kærholm afd. Kølholm har set det som en super ide og en del af den åbne skole, som skolereformen lægger op til. Alt det praktiske med diplomer, ID-kort, tøj mm. stod Ørredpatruljens sekretariat for og Kaj Larsen stod for det praktiske med tilladelse, gydegrus og snak med lodsejere/kommune. Jeg er uddannet Ørredpatruljeinstruktør og har stået for undervisningen sammen med lærer Jesper Van Vliet Tews. Vi har håndplukket elever til første hold fra de ældste klasser på vores skole, og det er meningen, at det skal brede sig, så vi skal uddanne endnu nogle hold til næste skoleår. På sigt vil det måske også brede sig til andre af kommunens skoler, Jesper og jeg er i hvert fald klar.

 

Vi startede med 4 elever torsdag den 9. juni med 2 lektioners undervisning efterfulgt af en faunaklassifikation i Sillebro å i Frederikssund. Åen lå i det grønne område svarende til faunaklasse 4-5 med masser af døgnfluenymfer, ikke husbyggende vårfluer samt blåvinget pragtvandnymfe, som svævede omkring os. Det unikke arbejde som Frederikssund kommune har lavet med genslyngning af åen og klimatilpasning med søer har virkelig båret frugt og kan forhåbentlig inspirere andre kommuner. På den 2. undervisningsdag tirsdag den 14. juni havde vi nogle elever, som efter endt teori deltog aktivt i at lave 3 gydebanker i Sillebro å, hvor vi fik fordelt mange tons gydegrus og skjulesten. Vi har haft 4 meget engagerede elever, og det er i den sammenhæng værd at nævne det geniale i konceptet med først noget teori godt understøttet af diverse film efterfulgt af noget praktisk arbejde. Denne vekslen har virkelig været noget vores elever kunne bruge.

DSCI0287Tirsdag den 21. juni var vi så igen i Sillebro ådal, hvor der først var evaluering af det lærte. Dernæst fik det første hold Ørredpatrulje elever i Frederikssund udleveret deres diplomer af borgmester John Schmidt Andersen. Elevernefortalte om, hvad der kendetegner et godt vandløb og slyngede om sig med fagtermer som nødesten, singles og detaljer fra ørredens livscyklus, så det var to stolte undervisere, som så
til.
Se flere billeder her og læs teaser i Frederiksborg Amts avis.

Endnu et incitament for at Frederikssund endelig tilslutter sig Fishing Zealand, da dette arbejde er oplagt at udbygge og samarbejde om i Fishing Zealand kommuner. Politikerne i Frederikssund er også er opmærksomme på det momentum, der er i bæredygtigt lystfiskeri i øjeblikket faciliteret af Fishing Zealand, så mon ikke det snart sker.

Bedste vandplejehilsner Jesper og Keld