Kategorier

Bloggere

Sådan forløb årets ”Gløgg og Blankfisk” i Frederikssund kommune

Søndag den 11. december havde vinteren meldt sin ankomst med frost og snevejr. Det holdt dog ikke 25 friske fiskere fra at møde op ved P-pladsen i skoven ved Kignæs kl. 9.00. Oprindeligt var der 44 tilmeldte, men forståeligt nok kom der på grund af vejret og den bidende kulde nogle afbud på dagen.

Her bød jeg dem velkommen på vegne af Frederikssund kommune og Fishing Zealand. Jeg fortalte lidt om dagens program og gav nogle tips og tricks til dagens fiskeri, samt hvilke fiskepladser jeg ville anbefale. Desuden nævnte jeg Fishing Zealands Grusbande og deres arbejde og opfordrede til at deltage i deres arbejde. Jeg fortalte også, at Ahrex https://ahrexhooks.com/ havde sponsoreret nogle præmier til flotteste blankfisk, og til fangeren af største regnbue, som jo er undsluppet for nylig, og som også er at finde i Fjordlandet.

Kl. ca. halv ti tog folk ud Fjordlandet i håbet om at fange en blankfisk. Dog var forholdene til fiskeri ikke ideelle, da der var dagsfrost og ingen vind eller sol i vejrudsigten. Vi havde derfor også aftalt, at fremrykke den varme gløgg ved shelterpladsen i Skuldelev til kl. 14.30, da det ville blive noget af en kold omgang.

Jeg tog to af deltagere med, da de gerne ville have lidt instruktion, og vi startede i Roskilde fjord ved den nye bro og fiskede os op mod fredningsbæltet ved lystbådehavnen. Vi mærkede eller så dog intet og skiftede derfor plads, da det jo er en del af vinterstrategien. Valget faldt på Isefjorden og strækket nord for Kyndbyværket, da det er et fiskespot med meget plads. Vi fordelte os ud på strækket, og jeg anviste nogle pladser. Vi affiskede et par hotspots, og jeg så nogle af de undslupne regnbuer i de inderste badekar, men jeg kunne ikke få dem til at hugge.

Kl. 14.30 begyndte folk at ankomme til shelterpladsen ved Skuldelev, og jeg var spændt på at høre, om der var fanget noget. Gløggen var næsten varm, og jeg fik god hjælp til æbleskiverne af FZ-guide Jesper Roholm – mange og tak for det.

Da vi stod rundt om bålet, blev det hurtigt klart, at det havde været en svær dag, da det eneste der blev meldt ind, var en, som havde skræmt en fisk og set nogle af de undslupne regnbuer, som jeg også havde set. Vi blev derfor nødt at uddele de lovede præmier fra Ahrex https://ahrexhooks.com/ ved lodtrækning. Og der var derfor to glade og heldige deltagere, der vandt henholdsvis en Flexi-Stripper og et par Ahrex kopper.

Til slut blev der sagt tak for denne gang samt God Jul og Godt nyt Fiskeår – og på gensyn i 2023 til diverse Fishing Zealand arrangementer.

Knæk og bræk,

Keld