Kategorier

Bloggere

Møn Session 2020 med deltagerloft

Møn Session 2020 skulle traditionen tro afholdes på Camp Møns Klint. Corona-situationen satte dog nogle begrænsninger på dette års session. Det betød blandt andet, at der blev sat et deltagerloft på 100 personer, og at alle som noget nyt skulle købe billet for at deltage. Billetterne blev revet væk på få døgn. Indtægterne fra billetsalget går ubeskåret til Grusbandens arbejde med at forbedre vandløbene på Møn.

Fredag – svære forhold for fiskeriet. 

Vi ankom fredag og var alle sultne efter at få fisk. Gerne store fisk. Jagten gik hurtigt ind på at finde noget vand med bølgetop og skum i håbet om, at den store fisk ville tage fluen. Og netop derfor var den valgte plads syd på øen, da forholdene der efter sigende var “giftige”. Vi var fem mand på strækket, og dette resulterede i en enkelt fisk. Ganske vist en pæn fisk tæt på halvmeteren.

Med fornyet gejst efter at have set en fisk blive landet, blev der fisket videre med store forhåbninger. Men timerne gik og skulle vise sig at blive resultatløse for os. Ingen fisk slog til resten af dagen. Der var dog andre, der landede flotte fisk i løbet af dagen, bla Mikkel Poppelhøj med en flot farvet fisk på 66 cm.

Vi havde booket en hytte på Camp Møns Klint til dette års session. Det er bekvemmeligt med sådan en hytte efter en lang dag i waders.

Bryghuset Møn bød som sædvanlig velkommen med gratis øl på teltpladsen. Der blev sagt hej til venner og bekendte, og aftenhyggen var skudt i gang.

På teltpladsen fandt vi Gydebanken. Et fænomen af stor betydning. Det er selvfølgelig den legendariske bar, som drengene fra Finfollowers hvert år får bygget op fra bunden. Og det er tydeligt, at der er lagt mange kræfter i dette projekt. Gin og tonic, sjusser og rigelige mængder øl flyver til en billig penge hen over disken i lind strøm. Alt dette foregik med plexiglas mellem gæster og bartender og med håndsprit, som man nemt kunne komme til.

Session’s camp-kok Joel stod som altid for maden over åben ild. Det skaber en fantastisk stemning med det store bål, som ud over at give hygge og varme bidrog til Joels velsmagende risotto. For kun 250 kr var der betalt for aftensmaden fredag og lørdag samt morgenmad lørdag og søndag.

Lørdag – udsigt til bedre havørredvejr

Ifølge vejrudsigten så det ud til, at vi om lørdagen ville få et lidt mere ustadigt vejr, hvilket selvfølgelig gav forventninger om et lidt bedre havørredfiskeri. Dette skulle vise sig at holde stik. Hen ad eftermiddagen gik der ikke længe, før de første meldinger om større fisk dukkede op på Instagram under #mønsession2020 og i forskellige Messenger-tråde. Blandt andet landede Keld Juul Michaelsen en flot havørred på 64 cm, lige inden regnen ramte Møn. Fisken gav senere på dagen Keld præmien for dette års flotteste fisk på Møn Session 2020.

På campingpladsen var der igen i år yogasession – dette år dog uden waders. Derudover blev der også afholdt den traditionelle binde-blinde-battle for at se, hvem der med bind for øjnene hurtigst kunne binde en flue efter eget valg. Som noget nyt blev der i år også introduceret en 360 kastekonkurrence, hvor graden af elegance i den 360 graders kropsrotation afgjorde vinderen.

Ved Ålebæk Strand havde folkene bag #PlasticInTheBasket arrangeret Plastic Run, hvor der blev indsamlet ikke mindre end 122 kg affald fra stranden. Heriblandt et 20 kg tungt køleskab! Tilbage på pladsen blev aftenens menu endnu en gang tilberedt og serveret af Joel, der var godt bakket op af køkkenholdet. Menuen denne aften stod blandt andet på lækre grillede fiskepølser fra Kødbyens Fiskeslagter. Aftenens musikalske underholdning blev stemningsfyldt leveret af bandet MØRK.

Tak for denne gang

På dette års Møn Session 2020 blev der på grund af de svære forhold fanget færre fisk end normalt, men det tydeliggjorde bare, at Session handler om meget mere end store flotte fisk. Det drejer sig nemlig mere om samværet samt hyggen på kysten og ved bålet med gode venner og bekendte.

Endnu en gang tusind tak til Frederik Laks Lorentzen og Gordon P. Henriksen og holdet bag for endnu en fantastisk Møn Session.

Tak for denne gang – vi ses igen til Møn Session 2021!

 

– Af Thomas Justiniano og Michael Christoffersen