Kategorier

Bloggere

Fjordens Dag – Fang din første fisk

Nationalpark Skjoldungernes Land havde i dag indbudt til “Fjordens Dag”, sammen med Lejre Kommune og Herslev Sejlklub. Arrangementet blev afviklet ved Herslev Strand i et vejrlig, der bedst kan beskrives som ægte efterårsrusk, med både kraftige byger og meget frisk vind! Fjordens Dag har til formål at styrke arbejdet med bæredygtigt friluftsliv og formidling ved at skabe en festlig ramme for udvikling, afprøvning og debat om bæredygtig formidling af Roskilde Fjord. 

Jon Christian Svendsen fra DTU Aqua fortæller om igangværende forskningsprojekter og resultater fra udsætning og overvågning af fisk i Roskilde Fjord.

Foruden forskellige interessante vidensoplæg, mulig for at prøve forskellige former for vandsport, smagsoplevelser, kunst og krible-krable-aktiviteter, så var Fishing Zealand også repræsenteret med tilbud om at prøve lystfiskeri med en “Fang din første fisk stand”. Blandt dem, der havde trodset det friske vejr, var der flere, som fangede deres første fisk nogensinde. Det kneb ellers lidt med at få fiskene til at bide, men da de helt små kroge blev fundet frem, så lykkedes det at fange et par micro-arter.

Hygge på Herslev Havn med sortkutlinger og en enkelt hornfisk
Fishing Zealands grejbank er fornylig blevet opdateret med selvoppustelige redningsveste i helt små størrelser – praktisk når man som Mads på fem år, færdes på havnen med sin allerførste fisk.

#kystenerklar