Kategorier

Bloggere

Giv grej til flygtninge

På Facebook florerede der for en måned siden et skriv fra Røde Kors. Der blev spurgt efter fiskegrej til et asylcenter, i Nykøbing Sjælland, hvor der bor cirka 60 børn og unge. Nu har frivillige indsamlet masser af funktionelt fiskegrej.

Her ses Claus med lidt af grejet. Han var overrasket og glad for det store mænge fiskegrej, som blev samlet ind. Nu skal der fiskes, slutter Claus.
Her ses Claus med lidt af grejet. Han var overrasket og glad for den store mængde fiskegrej, som blev samlet ind. Nu skal der fiskes, slutter Claus.

Efterspørgslen var meget klar. De her børn og unge har brug for udstyr til sjove aktiviteter. Det kunne min makker, Ole, og jeg ikke sidde overhørig, for hvad er sjovere end at fiske?

Derfor valgte vi at starte en indsamling af gear i vores omgangskreds. Mange af os har jo bunker af stænger og andet, der ikke bliver brugt til noget. Hvorfor ikke give det funktionelle grej til nogen, der kan have gavn af det? Det var bare om at få sat fut i netværket, og det gik over al forventning.

Nu har vi så afleveret gearet, og det faldt på et tørt sted. Frivillighedskoordinator på asylcenteret i Nykøbing, Claus Boström-Petersen fortæller, at fisketure skal bruges til at få de mange tanker lidt på afstand.
– Der er børn her på centeret ned til 10-11 år, og de er kommet væk fra deres forældre, og ved ikke om de kan blive i Danmark. Det er selvfølgelig et pres. Alt dette grej og en masse fisketure fremover skal være med til at give dem en pause i bekymringerne.

Grejet er vidt forskelligt, for det er jo kommet fra gemmerne hos 6-8 herlige lystfiskere. Der er mere end 20 stænger til flue, spin og hav. Cirka 25 hjul, der matcher stængerne, og kilovis af endegrej, over 100 fluer, powerbait, liner, makrelforfang, tasker, æsker, medegear osv. Der er dog stadig brug for en hånd. Har du f.eks. en halv eftermiddag til at at lave en fisketur for en gruppe unge i aldersgruppen 11-16 år, så skriv til Claus på cbp@redcross.dk. Det vil blive taget imod med kys hånd, og det er en fed oplevelse at gøre andre glade med lystfiskeri. Vores fantastiske hobby kan give andre glæder, end glæden ved at fange store fisk.