Kategorier

Bloggere

FISKEguiden – lidt om tankerne bag det nye program

FISKEguiden_logo_sortSå er de to første afsnit af Niels’ og mit nye program, FISKEguiden, udgivet, og jeg håber I vil tage godt imod dem!

Vi fik ideen for et år siden, og efterfølgende lykkedes det at få opbakning fra Danmarks Sportsfiskerforbund, Fishing Zealand og grejbranchen, således at vi kunne få økonomisk støtte til at lave en serie på ti gratis online instruktionsfilm om forskellige fiskearter. Det handler i bund og grund om at komme godt fra start, når man fisker, og om at få en masse gode råd om hvordan man kommer videre – og så med fokus på det gode bæredygtige fiskeri.

FISKEguiden Gedde
I geddeafsnittet kommer vi både ind på let spin med spinner, overfladeagn og swimbaits såvel som fiskeri med jerkbaits og softbaits. Vi fisker både i små moser og brakvandet ved Stege, hvor dennegedde er fra.

Vi har været i gang med optagelserne siden august sidste år og er stadig i fuld gang. De to første afsnit om geddefiskeri og havørred er nu klar. I juni udkommer der afsnit om hornfisk og Put & Take, og i løbet af resten af 2016 kommer der seks yderligere programmer om torsk, makrel, sild, aborre, fladfisk og medefiskeri. Hvis serien bliver en succes, håber jeg, at vi måske kan lave endnu flere afsnit i fremtiden.

Mange af jer ved sikkert, at jeg virkelig nyder at inspirere andre til at komme i gang med lystfiskeriet og gerne vil udbrede min passion til så mange som muligt. Jeg har haft stor fornøjelse af at arbejde med de store fjernsynskanaler og medvirke i et internationalt konkurrenceprogram som King Fishers. Mad- og friluftsprogammer som Nak & æd og Storrygeren samt Fiskemissionen, underholdningsprogrammet målrettet børn, har også været rigtig sjove at lave. Men jeg har også savnet tid til at nørde i dybden med selve fiskeriet og teknikkerne og at forsøge at besvare de spørgsmål, som så mange, der er nye i fiskeriet, har. TV-kanalerne prioriterer sjældent, at give tid til dette, men jeg ved der findes et stort behov for denne slags information. Jeg oplever nemlig dagligt, at folk skriver til mig med simple fisketekniske spørgsmål.

Nu har vi taget sagen i egen hånd, og netop alle disse mange spørgsmål forsøger Niels og jeg nu at besvare i FISKEguiden – på en let tilgængelig og forhåbentlig inspirerende facon. Programmerne er tænkt som en slags grundbog, der introducerer forskellige fiskeformer, og det er vores håb og ambition, at de vil blive benyttet flittigt af mange i flere år fremover. Succesen afhænger af, om folk tager programmerne til sig, bruger dem selv og deler dem med andre.

For mig er det noget helt nyt at lave, hvad der kunne være et tv-program, og blot udgive det på youtube til streaming og gratis brug. Jeg ved dog fra mine egne tv-vaner, at jeg stort set kun ser streamede programmer, og jeg tror, at denne måde at udgive FISKEguiden på, vil være nyttig for rigtig mange. Det vil tiden vise.

Indtil videre håber jeg bare, at mange af jer vil synes om programmerne, kan bruge informationen i dem og vil dele dem med andre, som kunne drage nytte af dem.

Tak herfra til Danmarks Sportsfiskerforbund, Fishing Zealand og SavageGear, Abu Garcia, Gulp, Prologic, Westin, Rapala, Garmin, Shimano og Geoff Anderson for at støtte og muliggøre projektet.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg gerne bruge lejligheden til at sende en stor tak til min talentfulde partner i projektet, Niels Vestergaard. Han har evnerne til at lave de smukke billeder og få indholdet præsenteret på flotteste vis. Og så hygger vi os altid godt og grundigt, når vi er på optagelserne. :-)

God fornøjelse, tak for jeres støtte, og Knæk & Bræk derude! – Gordon

Og, nå ja, så får I også lige links til de to første afsnit!