Kategorier

Bloggere

Møn Session 2022

Foto: Frederik Laks Lorentzen

Hvert år, når Session nærmer sig, bliver jeg som et lille barn indeni. Det er stemningen omkring bålet, alle de flinke fluefiskere, de flotte havørreder og hyggen – Ja, hyggen bliver aldrig glemt til Session.

De dage på møn med ligesindede fiskevenner både nye som gamle, er balsam for sjælen, og jeg kan leve længe på de oplevelser.

I år skulle det være lidt anderledes. Camp Møns klint var skiftet ud, og vi skulle i stedet være på Materialgården ved Liselund. Her kunne man leje n teltplads eller en boks til én eller flere personer at overnatte i. Vi var nogle stykker, som havde valgt teltpladsen, så der blev sat en lille camp op bagerst i området, hvor vi kunne hygge fredag aften, indtil Session rigtigt gik i gang lørdag morgen.

Lørdag morgen ville Gordon P. Henriksen og Frederik Laks Lorentzen stå for en lækker brunch med Havtorn mimosa, mønmorgenrygerhapper og fjæsing dogs, og efterfølgende kunne det hele skylles ned med en dejlig øl fra Møns Bryghus. Det er lige noget for en sulten lystfisker.

Men inden dette dejlige indlæg skulle der fiskes på de dejlige pladser på Møn. Klokken var cirka 6.30, da vi forlod campen – destinationen var hemmelig som altid.

Fremme på pladsen og efter en lille travetur, kunne vi konstatere, at flere lystfiskere fra Session have valgt den hemmelige plads denne morgen. Der gik dog ikke lang tid, før jeg havde set fisk ude af vandet og kaldte på Nichlas. Han kom ud til mig og efter 2 kast, var der fast fisk. Efter et par hurtige billeder fik den flotte fisk sin frihed igen.

Vi blev lidt i området, da strømmen i vandet sagde mig, at der måtte være flere fisk. Ikke længe efter kunne vi spotte Joel (bålkokken) med flex på klingen. Jeg skyndte mig ned af stranden, for at få taget et par flotte billeder af Joel og hans kamp med fisken. Dette lykkedes, og vi kunne alle ønske ham tillykke med den flotte fisk. Den kommer vi nok til at høre mere om. Efterfølgende gik vi tilbage til udgangspositionen og fortsatte fiskeriet, og vi kunne se, at Joel fik endnu en fisk dernede.

Nu måtte vi hellere komme afsted til brunch på Nordfeld, og få hilst på alle, samt fyldt vores maver.

Da vi ankom til stranden, var Gordon i fuld gang med forberedelserne, og som altid var mågen med, der gik ikke lang tid før, der var serveret, og jeg må indrømme, at dette var en lækkert måltid med udsigt til bølgen blå.

Efter brunch på stranden skulle der fiskes, lige indtil vi ikke kunne mere -og inden vi skulle hjem og spise af hvide dug med en lækker menu inspireret af det italienske køkken.

Pladsen blev valgt med hensyn til vandskifte og med tanke på vind og skiftende vindretninger. Vel fremme på pladsen, fortalte jeg Nichlas og Claus lidt om, hvordan jeg ville fiske pladsen, og hvor jeg mente, at vi skulle lægge vores energi. Det lykkedes undertegnede at få en lille fisk, dog over målet, lige inden uvejret ramte os. Med lyn fra oven valgte vi dog at trække ind mod stranden og holde pause, da vi ikke ville optræde som menneskelige lynafledere.

Da uvejret var drevet over, gik vi lige hele pladsen igennem men måtte konstatere, at det var tid til et pladsskifte.

Vel fremme på næste plads ved fyret, kunne vi godt se, at vi ikke var de eneste, som havde valgt denne plads. Men der var nok plads til os, tænkte vi, og skyndte os ned af den mudrede sti. Det blev til flere fisk på denne plads, også til de andre fluefiskere på pladsen.

Nu var det blevet tid til at vende snuden mod Materialgården, og få et dejligt bad inden middagen og live musik fra Mads Mouritz.

Det blev en hyggelig aften, og der manglede absolut intet. Alt var som det plejer, med en overdådig menu, lækker livemusik og de dejligste fadøl fra Møn bryghus.

Som altid et dejligt arrangement. Tak for endnu en uforglemmelig Session til Gordon og Frederik.

 

Knæk og bræk,

Jesper Roholm