Kategorier

Bloggere

Fishing Zealand konferencen lagde op til samarbejde

DSC_0911-1
Projektleder Gordon P. Henriksen fortæller om Fishing Zealands mange tiltag indtil videre – og lægger op til bredt samarbejde fra deltagerne i salen.

D. 12 november var 120 personer samlet på Hotel Frederiksminde til en fyldt og særdeles succesfuld konference.

Vandpleje, arbejde med socialt udsatte og turister var nogle af hovedemnerne på konferencen, som blev åbnet af byrådsmedlem Thomas Christfort fra Vordingborg Kommune samt formand for Danmarks Sportsfiskerforbund, Verner Hansen.

Konferencen berettede ikke blot om det forudgående og nuværende arbejde i Fishing Zealand, men handlede i høj grad om visioner for fremtiden, bl.a. omkring fortsat sikring af vandkvaliteten, udsætning af genetisk korrekt fiskeyngel, sikring af gedde- og aborrebestandene og deres trivsel, arbejde med børn og unge, fortsat uddannelse af fiskeguider og tværkommunalt samarbejde med forhåbentlig flere og flere deltagende kommuner.

Personerne, der deltog i konferencen, havde vidt forskellige baggrunde, og der var bl.a. folk fra Danmarks Sportsfiskerforbund, lystfiskerforeninger fra hele Sjælland, kommunalt ansatte, DN, biologer, DTU Aqua, turisterhvervet, politikere, private virksomheder, Red Barnet, fiskerikontrollen, fiskeguider – ja jeg kunne blive ved.

Dagen bød bl.a. på gode debatter, workshops, ”hotspots” med videndeling og en masse netværkeri. Og naturligvis blev der til konferencen serveret en dejlig og bæredygtig fiskefrokost af Hotel Frederiksminde.

Dagens workshops var grupperet efter de tre temaer, Fishing Zealand arbejder med: ”Vandpleje og den frivillige indsats”, ”Bæredygtig lystfisketurisme” samt ”Den sociale indsats: Børn, unge og lystfiskeri” – og der var stor tilslutning til alle 8 workshops inden for disse områder.

For dem, der ikke var med – såvel som for dem der var, har vi samlet en oversigt over alle præsentationerne der kan ses her.

(Videoen om ØrredPatruljen kan ses her.) 

Det var min helt klare fornemmelse, at alle fik rigtig meget ud af de mange oplæg og workshops, og ikke mindst diskussionerne, der foregik i pauserne. Der blev snakket om alt det, vi har udrettet i den seneste års tid, men der blev sandelig også snakket om, hvad vi gerne vil opnå i fremtiden. Der var en stor variation i baggrunde og interesser, men mange fælles mål og missioner, som kun kan opnås ved brede samarbejder.

For mig var det i den grad en bekræftelse af, at den måde Fishing Zealand arbejder på, har rigtig mange styrker, og at alt dette kun er begyndelsen.

Flere af deltagerne har planer om at skrive blogindlæg om de workshops der blev holdt og de fremtidsplaner der blev lavet – så hold dig orienteret på bloggen her.