Kategorier

Bloggere

En meget aktiv fiskeklub-formand fylder 75 år.

Formanden for Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK), Uffe Clemmensen, som har været medlem af ROLK i mange år, og formand siden 2013, fylder 75 år d. 29. september.

ROLK har, i hans tid som formand, udviklet sig meget og er nu en klub med 150 medlemmer og en stor junior-afdeling. Juniorer har Uffes store interesse, da ”det er jo dem, der skal tage over efter os, og de bør opleve naturen og lystfiskeriet”.

Klubben har i et års tid været partner i en nationalpark (Skjoldungernes Land), vist som den første fiskeklub i Danmark, og det er Uffe, der har sørget for dette positive ”stempel” på ROLK. Han har også indgået et formelt samarbejde med garnfiskerne i Roskilde Fjord, som jo egentlig er lystfiskernes konkurrenter. Dette samarbejde er vist også det første af sin art i Danmark.

På Roskilde havn har et af hans projekter været Roskilde Oplevelseshavn, som tiltrækker mange lokale og turister. Her er en platform, hvor man kan se fisk og fange krabber, et lille udstillingshus med at akvarie, en rygeovn og en bageovn.

Uffe er nu som idémand i gang med et større projekt på havnen sammen med Roskilde Kommune: Den svævende legeplads.

Uffe har også oprettet Ørredpatruljen, som er et undervisningsforløb for unge med fokus på havørredens biologi samt vandpleje. Derudover har han oprettet Skoletjenesten, hvor op til 500 børn hvert år får teoretisk og praktisk undervisning i fiskeri og fjordens fisk, herunder dissekering, rygning, smagning, osv.

Som det fremgår, er Uffe et meget kreativt, energisk og aktivt menneske, som formår at udvide kendskabet til lystfiskeri og miljøet generelt til glæde for rigtig mange mennesker – men også til gavn for selve miljøet.

Uffe fik i 2017 Roskilde Kommunes Frivillighedspris for sit store frivillige engagement.

At Uffe også et positivt og humoristisk menneske at være sammen med, er kun et ekstra stort plus.

Tillykke med de 75 år, Uffe.