Kategorier

Bloggere

Fantastisk start – for ny viden om havørreden

Foto: Peter W. Henriksen. “Operationsbordet”, hvor der indsættes sendere.

ROLK’s Klækkehus var torsdag, den 14. dec. fyldt med en masse mennesker og spændingsniveauet var i top.

Nu skulle projektet med mærkning af havørrederne begynde. Der blev denne dag mærket 40 havørreder, i alt skal der mærkes ca. 55 stk.

Det er ROLK, Foreningen til Ophjælpning af fiskeriet i Roskilde Fjord, DTU Aqua og Fishing Zealand, der står bag projektet.

Hele processen er nøje gennemtænkt, så ørrederne skånes så meget som muligt. Havørrederne skal have indopereret en ”transmitter” omkring mavesækken der indeholder et unikt ID nummer, samt temperaturmåler.

Herudover tages der skælprøver, fotos, samt vægt og længde af hver en fisk. Alt sammen med det formål, at kunne identificere den enkelte fisk.

Der er nu udlagt ”lyttebøjer” op langs Roskilde Fjord. Når fiskene passerer i en afstand af ca. 600m vil disse bøjer registrere fisken og vandets temperatur.

Seniorforsker Jon C. Svendsen, er projektleder og hans forskning sammen med biolog Peter Henriksen fra FZ, vil måske danne en ny viden om havørrederne, som kan vise sig at være vigtigt i forhold til det fremtidige bestandspleje- og udviklingsarbejde i regionen.

Foto: Peter W.Henriksen. Den lille sender, der nu skal være med til at kortlægge havørredernes vandringer.

I ROLK er vi stolte over, at have haft en væsentlig rolle i at skaffe 110.000 kr. som projektet koster.

Vi vil løbende fortælle om de resultater, der kommer ind.

Projektet har virkelig haft mediernes interesse. Se TV2Lorrys dækning her eller læs mere på Roskilde Dagblad og Danmarks Sportsfiskerforbund.