Kategorier

Bloggere

Det er maj – og hornfisken er kommet i rigelige mængder!

Så har du lyst til at fange en flot sølvblank fisk, der både fighter og smager godt, er der lige nu højsæson for hornfisk. Har du ikke prøvet fiskeriet før eller er nystartet lystfisker, kan du her finde masser af gode tips til grej og fiskepladser her.

Maj måned er godt i gang, og dermed er de lækre hornfisk også kommet til vores lokale farvande. De kan stort set fanges overalt – men vi har her fremhævet to steder i hver Fishing Zealand kommune, hvor man som nystartet lystfisker nemt kan komme i gang med fiskeriet.

Her kræves der ikke andet end fiskegrej og fisketegn (hvis du er ml. 18-66 år) og ikke andet. Waders kan være en fordel, men netop de steder som vi her nævner, kan man fiske uden waders.

Når man ikke er så erfaren en lystfisker, er det ofte bedst at fiske i medvind. I medvind er det nemmere at holde styr på linen, og man kan kaste længere. Så tjek lige vindretningen inden I tager på tur og vælg plads ud fra det.

Fishing Zealand har sammen med en række sponsorer stået bag Fiskeguiden. Her er lavet et afsnit specifikt om fiskeri efter hornfisk, som du finder herunder. I Fiskeguiden gennemgås de forskellige former for grej, som kan anvendes til fangst af hornfisk. Så se filmen inden I tager ud på tur.

.

Herunder viser vi nu nogle fiskesteder, hvor det er nemt for den nystartede lystfisker at starte op – og forhåbningsvist få held med fiskeriet.

 

Lejre kommune

Munkholmbroen – her kan man nemt fiske fra stensætningerne på begge sider af broen. Der er gode parkeringsmuligheder øst for broen. Kommer du på andre tider af året – så venligst bemærk at fiskeri er forbudt i området fra 16. september – 15. januar.

Ejby havn – her kan man fiske fra stenmolerne, der omgiver havnen. Fiskeri i selve havnen bør undgås.

 

Roskilde kommune

Veddelev havn – byder i foråret og sommeren på hornfisk. Man parkerer på havnens offentlige parkeringspladser, og fiskeriet foregår fra stenhøfderne yderst, hvor hornfiskene trækker forbi fra maj til juli. Fiskeri i selve havnen er ikke tilladt.

Jyllinge lystbådehavn – her kan man fiske hornfisk fra høfderne ganske nemt og mageligt. Fiskeri i selve havnen er ikke tilladt.

 

Vordingborg kommune

Klintholm havn – her kan fiskeriet anbefales på molen mod øst, hvor hornfisken kommer tæt på land. Det kan ikke anbefales at fiske fra vest-molen.

Vordingborg havn – lige vest for Madnedsundbroen er et fint område til fangst af hornfisk. Her er dybt ind til land, hvor hornfisken trækker forbi.

 

Frederikssund kommune

Jernbanedæmningen – dæmningen er en rest fra tidligere tider, hvorfra det er muligt at fiske over dybt vand. Hornfiskene trækker forbi her, men fiskeriet kan allerede begyndes inde på lavt vand. Der er fine parkeringsmuligheder lige syd for vejen ud til dæmningen.

Tippen – det er faktisk lige overfor Jernbanedæmningen, der er nævnt herover. Her er det også muligt at fiske over dybere vand, hvor hornfisken kommer trækkende forbi.

 

Kalundborg kommune

Havneparken – her afholdes der hvert år Hornfiskefestivalen. Og det er ikke uden grund, da området er kendt for godt fiskeri efter hornfisk. Der er gode parkeringsmuligheder i området.

Gisseløre tange – godt langt fiskestræk til begge sider med dybt vand hele vejen. Her er gode adgangs- og parkeringsforhold. Hornfiskene kommer her ofte helt tæt på land.

 

Næstved kommune

Karrebæksminde havn – Parker på havnen og gå ad vejen, Ved Molen. Den nordlige mole er meget velegnet til fiskeri bl.a. efter hornfisk.

Enø Kystvej – godt langt fiskestræk til begge sider med god vanddybde langs land. Her er nemme adgangs- og parkeringsforhold. Hornfiskene kommer ofte helt tæt på land her.

 

Stevns kommune

Boesdal Kalkbrud – der er dybt vand langs hele Stevns klint, og ved Boesdal kan du derfor fiske uden waders. Hornfisken kommer nemlig tæt på land netop her. Har du waders så tag dem med, da man kan få fat i tangbuske og lign. i de inderste sten.

Rødvig havn – her kan fiskes fra havnens moler, hvor hornfiskene trækker forbi i det dybe vand.

 

Odsherred kommune

Skansehage – er en super fiskeplads, hvor der er nemme adgangs- og parkeringsforhold. Pladsen rummer også makrel senere på sæsonen. Her kræves ikke waders, da der hurtigt bliver dybt. Der er god plads til mange lystfiskere.

Kongsøre Skov – fiskepladsen er beliggende i Isefjorden, og skoven giver godt læ for vestenvinden. Her kan man finde mange hornfisk i sæsonen. Hornfisken er ofte tæt på land, så strækket kan fint affiskes uden brug af waders.

 

Guldborgsund kommune

Stubbekøbing havn – her er godt fiskeri fra havnens ydermole, hvo hornfiskene kommer trækkende forbi. Der er gode adgangs- og parkeringsforhold i nærheden.

Guldborg – dette er en kendt fiskeplads til hornfisk. Der kan fiskes på begge sider af Guldborgsund, og der er nemme adgangs- og parkeringsforhold.

 

Du kan finde inspiration til andre fiskepladser på Fishing Zealands hjemmeside her.

.