Kategorier

Bloggere

Sommerferiefiskeri i Frederikssund

I næste uge vender folkeskoleeleverne tilbage til klasselokalerne efter en god lang sommerferie. En del af disse elever, kan nu fortælle deres klassekammerater, om en lidt anderledes aktiv naturoplevelse fra sommerferien. Det drejer sig nemlig om alle de unge, der sammen med deres familier, deltog i sommerferiefiskeriet ved Grønlien Sø i Frederikssund.

Initiativet bygede egentligt på de gode erfaringer fra sidste års Fishing Zealand Uge, hvor vi første gang havde arrangeret en fisketur i søen, i samarbejde med Frederikssund Kommune. Under weekendens arrangement var formålet således at give børn, unge og deres familier et attraktivt tilbud, om at komme ud og opleve naturen gennem lystfiskeriet.

Grønlien Sø er hjemsted for en lang række forskellige fiskearter, men det var særligt søens fine bestand af fredfisk, der var omdrejningspunktet for fiskeriet. Derfor var der rigget stænger klar med flåd og majs som agn til de fremmødte deltagere. Foruden muligheden for at låne et komplet fiskesæt, så var der naturligvis også lejlighed til at få tips og tricks til dem, der havde medbragt egen udrustning, hvilket flere benyttede sig af.

Det sommervarme vand havde givet søens skaller en glubsk appetit og alle deltagere fik på denne måde rigeligt at se til, med at håndtere de mange hug-villige fisk. Skallerne blev hurtigt sat ud igen, men en del af dem, fik dog et kort ophold i det klargjorte plastikakvarium, hvor de blev genstand for en god snak om biologi og forsvarlig håndtering af de levende væsener – en stor oplevelse for de mange, som undervejs faktisk fangede deres første fisk nogensinde.