Kategorier

Bloggere

Lystfiskeriets Dag 2014 i ROLK

glade vindere stor
De glade vindere af konkurrencerne.

Naturen og miljøet ved Roskilde Havn er i sandhed ganske unikt med vikingernes mødding, Kællingehavens historie og den smukke Boserup Skov lige i nærheden. Ja, du behøver blot vende blikket udover fjorden, hvor vikingeskibene stolt knejser med sejlene hejst på vej for at give børn og voksne indblik i en over 1000 år gammel historie. Det er ikke noget, du ser hver dag!

Dette var optakten og baggrunden for Roskilde og Omegns Lystfiskerklub, ROLK, afholdelse af Lystfiskeriets Dag ved Roskilde Oplevelseshavn. Her dannede den smukke halvmåneformede flydende platform på 80 m2 med store hyttefade fyldt med fisk og krabber den perfekte ramme for vores arrangement.

Havnen var fyldt med en masse mennesker, der nød det smukke vejr. I ROLK’s pavillon bød vores Naturvejleder på smagsprøver fra planter og urter fra Kællingehavens naturskattekammer. Alle kunne låne en fiskestang, for at prøve at fange hornfisk fra molerne.

Børnene tegnede fisk og krabber og deltog derved i lodtrækning af flotte fiskepræmier, som var stillet til rådighed fra bl.a. firmaet Normark. Over 40 børn gik glade hjem med store og små præmier. For dem betyder et lille blink også meget, så i ROLK havde vi god brug for vores præmiekasse.

Travlhed ved ROLK
Det var travlhed ved Rolk’s pavillon.

Samme dag præsenterede Roskilde Oplevelseshavn (ROH) deres nye Naturapp, der byder på udfordringer med spændende spørgsmål om fisk, bær og planter samt kulturhistorie fra området omkring havnen. Her kunne man vælge at følge Vandruten – Naturruten – Kulturruten, sammen med professor Klo, som er ROH’s maskot i forsøget på at finde guldskatte.

Den gamle smukke fiskekutter Dana bød på 3 fisketure på Roskilde Fjord med forventningsfulde fiskere, der håbede på fangst af hornfisk til aftensmaden. Alle pladser blev udsolgt på 10min.

I ROLK er vi meget optaget af at skabe nye spændende natur- og fiskeoplevelser for alle. Vi har specielt meget fokus på at aktivere børn og unge i naturen.

Med afholdelse af Lystfiskeriets Dag i samarbejde med ROH, skabte vi nogle perfekte rammer for at sælge budskabet, og i processen fik vi etableret kontakt til nye lystfiskere, der samtidig fik nogle positive oplevelser. Denne søndag gav inspiration til nye oplevelser i naturen og masser af glade smil.

Knæk & Bræk – Uffe