Kategorier

Bloggere

Succesfuldt DM i surfcasting 2015

Mesterskabet, der blev afholdt i den forgangne weekend d. 26.-27. september i Tisvildeleje, blev på alle måder en kæmpe succes. Vejret var perfekt, der kom masser af tilskuere, og der blev fanget mange fisk.

Lørdag blev der fisket løs ved Tisvildeleje strand. Rigtigt mange interesserede tilskuere dukkede op for at se nærmere på denne fiskeform. Vejret var flot efterårsvejr med solskin og pålandsvind – perfekte forhold iflg. surfcasterne. Med de lange stænger og deraf lange kast var modvinden intet problem for surfcasterne. Fiskene var heldigvis også at finde, og surfcasterne fangede lige i underkanten af 200 fisk på godt 6 timers fiskeri – det rekord høje antal blev helt nøjagtigt 193 landede fisk over mindstemålet. Der var langt flest skrubber blandt fangster, men også flotte rødspætter, isinger og enkelte hornfisk blev landet.

Fra venstre. Peter Ø. Jensen, Bent Andersen, John Nielsen. Foto: Kristian Ørsted Pedersen

Mange mennesker havde læst om arrangementet på forhånd og havde valgt at tilbringe nogle timer langs stranden. Her gik tilskuerne mellem konkurrencedeltagerne, der var spredt med 50 meters mellemrum som reglerne foreskriver. Fangsterne blev løbende fragtet op til P-pladsen, hvor fiskene blev lagt på is. Flere tilskuere var forbi for at se på fangsterne, og alle var meget imponeret over, hvad de så.

Jan Gildam fra Storrygeren på DR2 lavede friskrøgede lækkerier til deltagere og fremmødte interesserede.
Jan Gildam fra Storrygeren på DR2 lavede friskrøgede lækkerier til deltagere og fremmødte interesserede. Foto: Kristian Ørsted Pedersen

Ligeledes var konkurrencedeltagerne også begejstrede over de flotte fangster og det gode fiskeri. Så da konkurrencen sluttede lørdag aften kl. 18.00, og der skulle findes en vinder, kunne man fornemme en vis spænding blandt deltagerne, da mange havde haft super fiskeri i løbet af dagen.

Efter dommerne havde talt pointene op, blev Bent Andersen fra Brønderslev for 3. år i træk kåret til Danmarksmester. Andenpladsen gik også til Nordjylland, nemlig John Nielsen fra Aalborg, mens tredjepladsen gik til Peter Ø. Jensen fra København. Alle tre modtog flotte præmier fra mesterskabernes to hovedsponsorer PENN og Geoff Anderson.

Mesterskabet fortsatte søndag, hvor kastekonkurrencen skulle afgøres. Græsted Eventplads lagde græs til denne konkurrence. I øvrigt et perfekt sted at afholde kastekonkurrencen bemærkede flere af deltagerne. Arrangørerne havde her sørget for at forkæle både tilskuere og deltagere. Jan Gildam kendt fra ”Storrygeren” på TV var at finde på pladsen hele dagen bag sine store grill og forvandlede fiskene fra lørdagens fiskeri til lækre gourmet retter.

Vinderen af kastekonkurrencen blev Kristian Ørsted Pedersen med et imponerende kast på 209,3 meter. Nr. to blev Tage Nielsen med et kast på 194,1 meter, mens tredjepladsen gik til Arne Jørgensen med et kast på 179,8 meter.

Da kastekonkurrencen var afsluttet blev resultaterne af fiske- og kastekonkurrencen opgjort, og vinderen af den kombinerede konkurrence blev kåret. Danmarksmester blev her Anders Post efterfulgt af Peter Ø. Jensen og Erik Thorsbjerg. Alle vinderne blev igen begavet med flotte præmier fra PENN og Geoff Anderson.

Mesterskabet blev i år arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Surfcastingklub, Danmarks Sportsfiskerforbund, Fishing Zealand og Gribskov Kommune med hjælp fra lokale ildsjæle. Ideen med samarbejdet var blandt andet at udbrede kendskabet til surfcasting og kystfiskeriet på den sjællandske nordkyst. Dette må siges at være lykkedes til fulde. Medlemmer fra Dansk Surfcastingklub har efterfølgende udtalt, at dette mesterskab vil gå over i historien, som et af de bedste nogensinde. Dette var klubbens 16. afholdte mesterskab. Alle konkurrencedeltagere overnattede i øvrigt på Vejby Strand Camping, der er særdeles velegnet til lystfiskere og har en perfekt beliggenhed til fiskeri på nordkysten.

Som sagt var mange mennesker interesseret i fiskeriet, og der blev ivrigt spurgt ind til grej, teknik og agn.

Tak for en fantastisk weekend – og en stor tak til alle sponsorer og medarrangører.