Kategorier

Bloggere

Session på Møn vers 4.0

Stedet hvor fluefiskende m/k mødes omkring fiskeri, nørderi og spas.

Torsdag den 13. september var der uofficiel åbning af Mønsession18 ved teltpladsen på Møns Klint Resort, hvor Isle of Møn Spirits bød på den ultimative GT, og derefter var der tyvstart på bålmaden og fiskesnakken.

Fredag var der først pink drinks ved Fruefiskerne, som er et netværk af kvinder, som fluefisker. Ikke den mest gængse drik i denne mandsdominerede hobby, men bestemt et frisk pust. Herefter startede fluefiskerfestivalen officielt, med velkomst ved Frederik Laks Lorentzen og Gordon P Henriksen, samt lækkert øl fra Bryghuset Møn. Efterfølgende var der ”blindebindebattle”, hvor det gjaldt om, at binde en kobberbasse så hurtigt som muligt med bind for øjnene. Præmierne var sponsoreret af Ahrex og Ved Vandet. TV2 Øst kom forbi for at lave et fint indslag om dette, og selvfølgelig Session generelt.

Derefter var der bålmad ved Joel Alter og Jeppe Søgaard Nielsen, og køen var lang med sultne fiskere, som enten havde været på kysten eller hygget på pladsen. Efter maden kom der for alvor gang i fiskesnakken, og der blev pralet, da der allerede var taget flere flotte havørreder med de største på 65+ og nogle pæne gedder. Der blev dog også snakket om svært fiskeri med træge fisk og mange havørreder under målet. Men sådan er kystfiskeri og det gode fiskeri er ofte ulige fordelt, omend de flittige har altid en fordel. Der var også godt gang i baren ”Gydebanken”, som igen blev betjent af Fin Followers på suveræn vis. Nogle gik tidligt i seng for at være først på nogle af Møns mange fine kystpladser eller i Noret efter de skarptandede. Andre fortsatte fiskesnakken omkring bålet i den stjernespækkede Mønske nat.

Lørdag var der igen forskellige indslag for dem, som ikke var optaget på kysten eller i Noret. Om eftermiddagen var der eksempelvis yoga i waders for de modige, og derefter lillestang challenge. Kl. 19 var der som altid præmieoverrækkelse for bedste foto samt kastekonkurrencen med præmier fra Lemmel kaffe og Lakor soulwear, og endeligt snigpremiere på et par fiskefilm. Efter endnu en gang lækker bålmad var der livemusik med Benny the Bopper, som normalt slår sine folder på bluesbarerne i København, men har hjemmehørende på Møn. Musikken passede rigtig godt til bålstemningen, hvor Benny på sin Dobro guitar bl.a. fortolkede Robert Johnsons numre.

Alt i alt deltog 82 fluefiskere under Mønsession 18, hvor der som nævnt også er begyndt at komme et kvindeligt islæt, som ikke fylder så meget endnu, men forhåbentlig vokser på sigt. Hele konceptet går jo netop ud på at hygge sig om en fælles passion, og så er det genialt, at lokale producenter kom med deres input til forplejningen. Hashtaggene #plasticinthebasket og #singleusesucks satte fokus på den aktuelle debat om plastikforurening af naturen, ved henholdsvis at opfordre til indsamling af plastik i linekurven, samt at medbringe eget bestik, så engangsservice blev undgået.

Efter endt oprydning søndag drog alle hver til sit med et på gensyn i uge 10 på Bornholm eller næste Mønsession.

Håber vi ses til Session

Keld Juul Michaelsen

Se eller gense indslaget fra TV2ØST her

TV2ØST dækker Session -live